Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Lehma liigid ja eluviis (0)

1 Hindamata
Punktid
Elu - Luuletused, mis räägivad elus olemisest, kuid ka elust pärast surma ja enne sündi.

Lõik failist

Tallinna Lilleküla Gümnaasium
Lehm
Referaat
Liisa Marie Orav 4. d
Merilin Kruuspan
Tallinn 2017
SISUKORD
SISSEJUHATUS……………………………………………………
1. LEHM ……………………………………………………………………………
1.1 HARILIK LEHM
1.1.1 Lehm inimese kasutuses…………………………………………………..
1.1.2 Välimus……………………………………………………………………
1.1.3 Toitumine……………………………………………………………………
1.1.4 Terviseprobleemid ………………………………………………………….
1.2 GUERNSEY
1.2.1 Päritolu……………………………………………………………………
1.2.2 Iseloom……………………………………………………………………
1.2.3 Toodang ……………………………………………………………………
1.2.4 Välimus……………………………………………………………….
1.2.5 Hooldamine………………………………………………………….
KOKKUVÕTE…………………………………………………………………………………
KASUTATUD KIRJANDUS………………………………………………………………….

Vasakule Paremale
Lehma liigid ja eluviis #1 Lehma liigid ja eluviis #2 Lehma liigid ja eluviis #3 Lehma liigid ja eluviis #4 Lehma liigid ja eluviis #5 Lehma liigid ja eluviis #6 Lehma liigid ja eluviis #7 Lehma liigid ja eluviis #8
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 8 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2017-03-07 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 2 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Liisa Orav Õppematerjali autor
Referaadis räägin ma lehma elust ja eluviisist. Näiteks toitumisest sõra -haigustest jm.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
20
docx

Nimetu

3 1. Piima lühiiseloomustus 1.1. Piima koostis Piim on toitev vedelik, mis moodustub imetajate udaras ja mida toodavad emaste imetajate piimanäärmete koed, mille koostisest moodustab suurima osa vesi, ent sisaldab ka valku, rasva, süsivesikuid, vitamiine ja mikroelemente (Vikipeedia, 2014). Piima koostis on imetajate eri liikidel väga erinev, näiteks inimese rinnapiim on võrreldes lehmapiimaga vesine ja suhkrurikas, seevastu lehma piimas on vähem suhkruid ja enam valku. Süsivesikud on piimas eranditult suhkrutena, neist tähtsaim on laktoos ehk piimasuhkur (Vikipeedia, 2014). Normaalne piim on nõrgalt happeline (Kiiman, 2011). 1.2. Piima teke Alveoolide ja väikeste viimakäikude epiteelrakkudes toimuvate keerukate biokeemiliste protsesside tagajärjel toimuvat piima moodustumist nimetatakse piimasekretsiooniks

Kategoriseerimata



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun