Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kloonimine: poolt või vastu? (0)

1 Hindamata
Punktid
Kloonimine-poolt või vastu #1
Punktid Tasuta Faili alla laadimine on tasuta
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2019-04-11 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 2 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Tartu_paasuke Õppematerjali autor
Mis on kloonimise eelised ja puudused?

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
1
doc

Bioloogia küsimused lk 36

Katse näitas, et imetajate tuumas on kogu organismi arenguks vajalik aktiivne geneetiline info olemas. V:Embrüonaalkloonimine erineb tuumkloonimisest selle poolest, et nad on erinevad meetodid. Embrüonaalkloonimise käigus saab mitu identset klooni ehk isendit, aga tuumkloonimisega Tuumkloonimisele tekitas tugeva eetilise vastasseisu see, et osa avalikkusest pidas seda ebaloomulikuks ja seetõttu ebaeetiliseks sekkumiseks looduslikesse protsessidesse. 2. Reproduktiivne kloonimine Sarnasused Terapeudiline kloonimine inimese kloonimisvõimaluste Eetiliste vastasseisude pärast, on need inimese kloonembrüote tekitamine käsitlemisel kasutatav mõiste, mis kloonimised keelatud enamikes tüvirakkude hankimise eesmärgil riikides. geeniteraapia teostamiseks tähendab tuumkloonimist uute isendite saamise eesmärgil

Bioloogia
thumbnail
11
doc

Kloonimine

.....................................................................9 SISSEJUHATUS.........................................................................................................................2 SISUKORD..................................................................................................................................1 SISSEJUHATUS Alates möödunud sajandi viimastel kümnenditel on päevakorda kerkinud probleemid põllumajanduskultuuride sordipuhtusest ja omadustest vastu pidada ilmastikutingimustele. Eesmärk on saada taimedelt võimalikult maksimaalne saak minimaalsete tingimuste juures. Kuna sordiaretus paljalt üksi ei suuda seda kvaliteeti hoida, hakati geenitehnoloogia abil kultuurtaimi kloonima, et nad säilitaksid oma eellaste omadused. Kloonimist hakati kasutama ka loomade peal, kuid väga edukaid tulemusi ei ole tänapäevani saavutatud. Põhjuseks on taimsete ja loomsete rakkude diferentseerumise eripärasus.

Bioloogia
thumbnail
5
docx

Inimeste kloonimine- eetiline või mitte?

TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOL TARTU KOLLEDZ nimi martikli nr. 12***** Inimeste kloonimine- eetiline või mitte? Referaat õppeaines Insenerieetika (eriala) Üliõpilane: 17"12" 2012.a ........................ nimi Juhendaja: " " 2012.a ........................ nimi Tartu 2012 Autorideklaratsioon Käesolevaga tõendan, et olen antud referaadi koostanud iseseisvalt ning selle alusel ei ole varem

Insenerieetika
thumbnail
3
odt

Raku ja embrotehnoloogia

Anni Rikker 12.b kontrolltöö lk 19-36. Raku- ja embrüotehnoloogia 1.mõisted: kloonimine- DNA-fragmentide, rakkude või organismide geneetiliselt identsete järglaste tekitamine. kloon- isendi, raku või DNA molekuli kloonimisel tekkiv geneetiliselt identne järglaskond. meristeempaljundus- taimede vegetatiivne paljundamine meristeemkoest. hübridoomitehnoloogia- rakutehnoloogiliste võtete kogum hübridoomide loomiseks ­ immuniseerimine, rakkude liitmine ja kloonimine, immunuloogiline testimine ja monokloonsete antikehade produtdeerimine antiseerum- immuunseerum, mis sisaldab antikehi kas ühe või mitme antigeeni vastu, iga antigeen on põhjustanud mitme erineva antikeha tekke.

Bioloogia
thumbnail
4
doc

Rakendusbioloogia

1. Mis erinevus on fundamentaal- ja rakendusteadustel? · Fundamentaalteadus ­ uuritakse objektide või nähtuste olemust, nendega seotud seaduspärasusi. See moodustab vastava teaduse tuuma, koosneb faktidest, seadustest, teooriatest ja hüpoteesidest. · Rakendusteadus ­ teadus, mis tegeleb loodusteaduslike teadmiste praktilise rakendamise printsiipide ja meetodite otsimise ja arendamisega põllumajanduse, meditsiini, tööstuse, energeetika, transpordi jms tarbeks. 2. Mis on biotehnoloogia? Näide.

Bioloogia
thumbnail
96
ppt

Rakendusbioloogia jaotusmaterjalid

bakterite abil Bakterid lagundavad prügimäed alkoholiks. B. toodavad ämblikuniiti – ülitugev materjal Bakterid toodavad puuvilla. Bakterid puhastavad maaki. Bakterid puhastavad reovett (aktiivmuda). Pesuvahendites Ensüümid saadakse bakteritest ja seentest. Intelligentsed pesupulbrid lagundavad lipiide, valke, polüsahhariide jne. RAKU- JA EMBRÜOTEHNOLOOGIA Kloonimine on geneetiliselt identsete järglaste saamine, Ka vegetatiivne paljunemine on kloonimine. Meristeempaljundus on uuem meetod: Meristeemrakud on diferentseerumata ja paljunemisvõimelised. Nad on totipotentsed – “kõikvõimelised”. Hübridoomitehnoloogia ja monoklonaalsed antikehad • Teatud antigeen viiakse hiiresse. • Hiires tekivad vastavaid antikehi tootvad B-lümfotsüüdid. • B-lümfotsüüdid viiakse kokku kasvajarak- kudega – need on hübridoomid. • Selektiivsöötmel jäävad ellu ja paljunevad ainult hübridoomid.

Bioloogia



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun