Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kartulikrõpsude koostise uurimine (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Kartulikrõpsude koostise uurimine
Uurisime 3 erineva tootja krõpse – Lay’s ja Estrella sibulamaitselisi kartulikrõpse ning samuti Balsnack’i peekonimaitselisi nisujahukrõpse „ Piraat “.
Toiteväärtus 100 g kohta:
Toode
“Piraat“
Lay’s
Estrella
Rasvasisaldus
25g
30g
33g
Süsivesikud
60,9g
53g
50g
Valgud
10,8g
5,8g
6,3g
*Lisaained
Toiduvärvid, maitsetugevdaja E635
maitsetugevdaja E635
maitsetugevdaja E635
KATSE 1: Rasvaproov
Asetasime krõpsutüki filterpaberi vahele ning purustasime, kuni rasvaplekid paberil näha olid. Seejärel võrdlesime erinevate tootjate krõpsude rasvalaikude suurust ja läbipaistvust.

  • Piraat – rasvalaigud ning – täpid olid kõige laiemad ning tihedamalt , kui teistel krõpsudel. Samuti paistis valgus kõige paremini läbi. Eelneva toiteväärtuste tabeli põhjal võiks eeldada, et tolle filterpaber on kõige vähem rasvasem , kuid sellise tulemuse põhjus võis seisneda krõpsu struktuuris. Tegemist on õhulise ning mureda nisukrõpsuga, mis purustamisel läheb kõige peenemaks, mistõttu on paberit puudutav pindala kõige suurem ning seetõttu jättis see ka paberile kõige intensiivsema jälje.
  • Estrella – väga rasvased laigud ning valgus paistis hästi läbi. Samas krõpsu struktuur on tihkem ning seda purustada on keerulisem. Seega jäid krõpsu peal olevad triipud väga hästi paberile. Tabeli järgi kõige rasvasem.
  • Lay’s – rasvalaigud ning –täpid olid selgelt eristatavad, valgus paistis samuti hästi läbi., kuid plekid olid eelnevast kahest tootest vähem intensiivsemad.
    KATSE 2: Tärklise tõestusreaktsioon jooditinktuuriga
    Asetasime krõpsud eraldi 3-le Petri tassile. Tilgutasime igale tükile peale 3 jooditilka. Tärklise olemasolul peaks krõpsu pind minema
  • Kartulikrõpsude koostise uurimine #1 Kartulikrõpsude koostise uurimine #2 Kartulikrõpsude koostise uurimine #3
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2016-10-20 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 4 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor murrru Õppematerjali autor
    Keemia praktikumi protokoll.Toiteväärtus 100 g kohta:KATSE 1: RasvaproovKATSE 2: Tärklise tõestusreaktsioon jooditinktuuriga.KATSE 3: Tärklise sisalduse määramine kartulikrõpsude vesiekstraktis.KATSE 4: Soola sisalduse (kloriidioonide) määramine

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun