Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat (0)

3 HALB
Punktid

Lõik failist


Pädevus klassid.
Referaat aines: “ Elektrotehnika
Sisukord
1Elektritöö juht 4
1.1Elektritöö juht on kohustatud tagama 4
2Pädevuseklassid 5
2.1A-klass 5
2.2B-klass 5
2.3B1-klass 5
2.4C-klass 5
3Haridus- ja töökogemusnõuded 6
3.1Pädevuseksam 8
3.2Järelevalve sertifitseeritud isiku üle ja pädevustunnistuse kehtetuks tunnistamine 8
3.3Täiendkoolitus 9
3.4Välisriigis omandatud pädevus 10

Sissejuhatus


Selles referaatis räägin ma elektritöö juhi ja kontrollija pädevuse klasside kohta. A,B,B1,C nõuded, haridus , töökogemus. Elektrik 1,2,3 nõuded koolitusele, mida võib teha. Ja milleks neid vaja on.
  • Elektritöö juht


    Elektritöö juht on isik, kes tagab elektritöö nõuetekohasuse. Elektritöö juhil peavad olema erialane ettevalmistus, töökogemus elektritöö tegemisel ning teadmised elektriseadmetest või -paigaldistest, nende ehitusest ja kasutamise ohutusnõuetest ulatuses, mis tagab tema juhitavate elektritööde ohutu tegemise. Elektritöö juhil peab olema personali sertifitseerimis asutuse poolt väljastatud pädevustunnistus.
  • Elektritöö juht on kohustatud tagama


    • elektritöö tegemisel järgitaks õigusaktides sätestatud nõudeid
    • elektritööd teeksid selleks piisava erialase ettevalmistusega isikud
    • elektriseade või -paigaldis oleks pärast elektritöö tegemist kasutamiseks või edasise töö tegemiseks ohutu
    • elektritöö käigus toimunud õnnetusest, millega kaasnes tervisekahjustus või muu raske tagajärg, teatataks viivitamata Tehnilise Järelevalve Ametile

    Elektritöö juht peab olema kättesaadav ohutuse tagamiseks ja riiklike järelevalvetoimingute teostamisel.
  • Pädevuseklassid


    Pädevustunnistused jagunevad A-, B-, B1- ja C-klassi pädevustunnistusteks sõltuvalt elektri- ja käidutöödest, mille juhtimiseks tunnistus annab õiguse.
  • A-klass


    A-klassi pädevustunnistus annab õiguse juhtida elektri- ja käidutöid ning teha tehnilist kontrolli mis tahes tehniliste näitajatega elektripaigaldises.
  • B-klass


    B-klassi pädevustunnistus annab õiguse juhtida elektri- ja käidutöid ning teha tehnilist kontrolli madalpingelises elektripaigaldises.
  • B1-klass


    B1-klassi pädevustunnistus annab õiguse:
    Juhtida elektripaigaldise ehitustöid madalpingelises
  • Vasakule Paremale
    elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat #1 elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat #2 elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat #3 elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat #4 elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat #5 elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat #6 elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat #7 elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat #8 elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat #9 elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat #10
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2013-02-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 26 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor Michael Tsurka Õppematerjali autor
    elektrotehnika elektritööde pädevusklasside referaat

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    39
    docx

    Elektriohutus

    Elektriseadmed: Elektriseade on elektrienergia tootmiseks muundamiseks, edastamiseks, jaotamiseks või kasutamiseks mõeldud elektrilisi või elektroonilisi komponete sisaldav seade. Käit- igasugune sealhulgas töötoiminguid sisaldav tegevus elektripaigaldise talitluses hoidmiseks see hõlmab selliseid toiminguid nagu lülitamised nagu lülitamised, juhtimine, seire ja hooldamine ning elektri kui ka mitte elektritööd. Elektripaigaldise käidukava on dokument või dokumentide kogum, mis määrab elektripaigaldise talitluses hoidmiseks, lülitamiseks, juhtimiseks, kontrollimiseks ja hooldamiseks vajaliku korra protseduurid ja toimingud. Risk- ohu või ohtude olukorras viibiva inimese võimaliku trauma või tervisekahjustuse tõenäosus. Elektriohuallikas ­ võimaliku traumat või tervisekahjustust põhjustab elektripaigaldisest tulenev elektriline faktor. Elektrioht- elektripaigaldisest tulenev trauma risk.

    Elektriohutus ja seadusandlus
    thumbnail
    30
    doc

    Elektripaigaldiste käit ja plokkskeeem

    kirjeldatud osadest. Käidu organisatsiooniline korraldus Käidukavas näidatakse, millise lepinguga ja milliseks ajavahemikuks on käidukorraldaja määratud. Ühtlasi näidatakse käidukorraldaja nimi, pädevusklass ja pädevustunnistuse number. Piisavalt suure töömahu korral võib käidukorraldaja olla palgaline, töölepingu järgi tegutsev isik, kuid enamasti kasutatakse tööettevõtulepingut. Kui käidukorraldaja määramise leping on sõlmitud elektritööde firmaga, näidatakse firma nimi, lepingu kehtivuse aeg ning selle firma konkreetne füüsiline pädevustunnistusega isik, kes on ehitise käidukorraldajaks määratud, tema pädevusklass ja pädevustunnistuse number. Kui on tegemist suurema ehitisega, kus käidu korraldamiseks on määratletud teatud käsuliinid, on otstarbekas ka see käidukava organisatsioonilise korralduse osas ära näidata. Kui käidukorraldajal on vaja kasutada tööde

    Elektrivõrgud
    thumbnail
    18
    docx

    MADALPINGELISTE ELEKTRISEADMETE OHUTUSE UURIMINE JA HINDAMINE

    järelvalve ( elektriseade/paigaldis ei tohi tekitada häiringuid ja peab olema ise küllaldaselt häirekindel) Tehniline kontrolli järelvalve ( vastavad asutused peavad olema akrediteeritud vastavas valdkonnas, olema oma töös sõltumatud ning asjatundlikud, ning omama vajalikke teadmisi ja vehendeid) Elektriõnnetuste põhjuste väljaselgitamine ja ennetavate meetmete kavandamine ( paigaldiste omanikel ja elektritööde eettevõtjatel on kohustus on teavitada inspektsiooni toimunud elektriõnnetustest ) A: http://www.tja.ee/elektriohutus , http://www.tja.ee/toostusohutus 12. Kes vastutab elektriseadmestiku ohutuse eest kasutaja eravaldustes? V: Maja- või suvilaomanikuna vastutate te ise sealse elektriseadmestiku ohutuse eest. A: http://www.tja.ee/elektriohutus-kodus 13. Kuidas käituda elektriõnnetuse korral? V:Vooluringi sattunud inimest ei tohi puutuda.

    Elektriõpetus
    thumbnail
    14
    pdf

    Elektriohutus praktikum

    Tallinna Tehnikaülikool Riski- ja ohutusõpetus Vaadake valgusti pealt, millise võimsusega pirni selles on ettenähtud kasutada, sest liiga võimsa pirni paigaldamisel tekib tuleoht. Vannituppa ja õue paigaldage ainult selleks ettenähtud niiskust taluvad valgustid, mis on kaetud kupliga. Ärge asetage valgustile kergestisüttivaid materjale, sest need võivad põhjustada tulekahju! Enne elektritööde tegemist lülitage elekter välja Enne elektritöö alustamist lülitage elekter välja. Elektriseadme parandamisel ärge muutke selle ehitust, sest tarviti kaitse- ja tihendusosade valesti kokkupanemine või ärajätmine on eluohtlik. Ärge tehke elektritöid omamata selleks vastavaid teadmisi ja oskusi, vaid pöörduge alati elektriala spetsialisti poole. Külma ilma korral ärge süsteemi liialt koormake Pakaseliste ilmadega on üks enamlevinumaid põhjuseid elektrienergia katkemisel

    Töökeskkond
    thumbnail
    23
    pdf

    Elektriohutus labor

    järelvalve ( elektriseade/paigaldis ei tohi tekitada häiringuid ja peab olema ise küllaldaselt häirekindel) Tehniline kontrolli järelvalve ( vastavad asutused peavad olema akrediteeritud vastavas valdkonnas, olema oma töös sõltumatud ning asjatundlikud, ning omama vajalikke teadmisi ja vehendeid) Elektriõnnetuste põhjuste väljaselgitamine ja ennetavate meetmete kavandamine ( paigaldiste omanikel ja elektritööde eettevõtjatel on kohustus on teavitada inspektsiooni toimunud elektriõnnetustest ) A: http://www.tja.ee/elektriohutus , http://www.tja.ee/toostusohutus 1 Kes vastutab elektriseadmestiku ohutuse eest kasutaja eravaldustes? 2 V: Maja- või suvilaomanikuna vastutate te ise sealse elektriseadmestiku ohutuse eest. . A: http://www.tja.ee/elektriohutus-kodus 1 Kuidas käituda elektriõnnetuse korral? 3 V:Vooluringi sattunud inimest ei tohi puutuda.

    Riski- ja Ohutusõpetus
    thumbnail
    8
    doc

    Elektrivarustus

    Elektritöö juht Vastavat pädevustunnistust omav isik, kes tagab elektritöö nõuetekohasuse ja kellele on pandud täielik vastutus töö korraldamise eest. Mõne nendest kohustustes võib bõutaval viisil panna ka teistele isikutele. Elektritöö juhil peavad olema erialane ettevalmistus, töökogemus elektritöö tegemisel ning teadmised elektriseadmetest või paigaldisest, nende ehitusest ja kasutamise ohutusnõuetest ulatuses, mis tagab tema juhitavate elektritööde ohutu tegemise Elektripaigaldise käidukorraldaja Vastavat pädevustunnistust omav isik, kellele on pandud täielik vastutus elektripaigaldise käidu eest. Mõne nendest kohustustes võib nõutaval viisil panna ka teistele isikutele. Käidukorraldajal peavad olema erialane ettevalmistus, töökogemus elektritöö tegemisel ning teadmised elektriseadmetest või paigaldistest, nende ehitusest ja kasutamise ohutusnõuetest ulatuses, mis tagab tema juhitavate elektritööde ohutu tegemise.

    Ärieetika
    thumbnail
    89
    pptx

    EV Õiguskaitsesüsteem

    ülesannete täitmine Kontroll ja järelevalve politsei tegevuse üle Politsei tegevust kontrollib ennekõike siseminister. Järelevalvet politsei tegevuse seaduslikkuse üle teostab Prokuratuur oma pädevuse piires seaduste ja muude õigusaktidega kehtestatud korras. Prokuröri ettekirjutus on politseile täitmiseks kohustuslik. Kõrgeimat põhiseaduslikku kontrolli teostab politsei tegevuse üle õiguskantsler. Riigikontrollil on pädevus kontrollida politsei poolt eelarveliste vahendite kasutamise otstarbekust. Politseiteenistus (PPS § 33 jj) Politseiteenistuseks loetakse teenistust politseiasutuses, Kaitsepolitseiametis või sisekaitselises rakenduskõrgkoolis politseiametniku ametikohal. Politseiteenistus on avaliku teenistuse eriliik. Teenistusse võtmise üldnõuded Politseiametnikuna võib teenistusse võtta: 19aastaseks saanud vähemalt keskharidusega täielikult teovõimelise Eesti kodaniku,

    Ev õiguskaitsesüsteem
    thumbnail
    12
    rtf

    Kontrolltöö: Avalik õigus ja Haldusõigus

    kohaliku omavalitsuse üksused - vallad ja linnad ­ korraldatud seadusega avalikes huvides loodud juriidiline isik. Näites avalik-õiguslike juriidiliste on avalik-õiguslikuks juriidiliseks isikuks kohalik isikutena. Valdade ja linnade kaudu teostub kohalik omavalitsus omavalitsus (vald või linn). KOV on iseseisev juriidiline kui kohalike võimuorganite õigus isik selleks, et teha iseseisvalt ja keskvalitsusest ja pädevus iseseisvalt ja omal sõltumatult otsuseid, mis puudutavad kohalikku elu. vastutusel seaduse alusel kohaliku elu küsimusi ning osutatakse kohalikke teenuseid. Kohalikel omavalitsustel on ka omaette eelarve ning neil on õigus koguda makse ja panna peale koormisi. ülesanne: Selgita, mis on avalik-õiguslik juriidiline isik ning millistel põhjustel kujundatakse mõni põhiseaduslik institutsioon riigist eraldiseisva juriidilise isikuna? 2

    Avalik õigus




    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun