Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

David Ricardo (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

12.12.2010
12b.
David Ricardo

Ricardo, David (19. IV 1772- 11.IX 1823), inglise majandusteadlane, klassikalise poliitika ökonoomia rajajaid. Arendas A. Smithi tööväärtusteooriat: pidas palga, kasumi ja rendi allikaks tööga loodud väärtusi. Lõi renditeooria ja võrdleva kulu teooria, uuris maksude mõju hindadele ja tõestas, et protektsionistlik majanduspoliitika kahjustab riiki. Propageeris vabakaubandust.
Tema teosteks on

David Ricardo #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-01-12 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 18 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor PoppaJoe Õppematerjali autor
sisaldab David Ricardo vaateid ja tema tähtsust majanduses.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
3
doc

Majandusmõtte areng

hinna, millega võib ettevõtja toota ja mille eest on tarbija nõus ostma. Selgub, et turg kui nähtamatu käsi reguleerib ka tööjaotust, millel on Smithi arvates kolm positiivset väljundit: Sama töö tegemine annab inimesele suurema vilumuse ja osavuse teha oma tööd. Otsides selleks täiendusi ja uuendusi, leiutab inimene järjest uusi masinaid ja seadmeid ning rakendab uusi tehnoloogiaid. Inimesel pole vaja töökohta vahetada ning ta hoiab sel viisil kokku aega. David Ricardo (18. aprill 1772 -- 11. september 1823), tuntud Inglise majandusteadlane. Tuntud kui klassikalise majandusteaduse rajaja. Kui Adam Smithi absoluutse eelise seadus, andis hea ettekujutuse spetsialiseerumise eelistest, siis David Ricardo suhtelise eelise seadus näitas, et spetsialiseerumine aitab kogutoodangut tõsta isegi siis, kui ollakse igal alal vähemproduktiivne. Osade kaupade tootmisest loobumine on alternatiivkulu, seega spetsialiseerutakse kaupadele, mille alternatiivkulu on madalam.

Majandus
thumbnail
64
docx

Majandusajaloo kontrolltöö

Klassikute õpetust nimetatakse tihti ka majanduslikuks liberalismiks. Sellise õpetuse aluseks on isikuvabadus, eraomand, isiklik initsiatiiv, eraettevõtlus ja vähene valitsuse sekkumine. Klassikalise koolkonna vaated olid liberaalsed võrreldes merkantilistlike käsitlustega, tänapäevaselt nimetatakse selliseid liberaalseid majandusteadlasi pigem „konservatiivid”. Majandusliku liberalismi rajajateks peetakse kolme meest: Dudley Northi (1641-1691), Bernard de Mandeville’i ja David Hume’i. Liberaalid ei pidanud rikkuse allikaks kaubandust ega põllumajandust, vaid inimeste tööd. Põhjenduseks toodi asjaolu, et looduses eksisteerib loomulikul kujul väga vähe aineid, mis rahuldaksid otseselt inimeste vajadusi. Valdava osa oma tarvetest (tarbimisvajadusest) rahuldavad inimesed siiski töö tulemusel valminud hüviste kaudu. Majanduslik liberalism ründas väliskaubanduse piiranguid ja igasuguseid eeskirju, propageeris vabakaubandust.

Majandusajalugu
thumbnail
35
doc

AVALIKU SEKTORI ÖKONOOMIKA JA JUHTIMINE

majandustegevust (kuigi üksikisikud konkureerivad üksteisega, viivad turul valitsevad jõud rahvusliku rikkuse suurenemisele) ja riik on kui öövaht, kes ainult valvab turgu. Ühiskond on kui üks suur pere ja riigi osa seisneb ainult: · -ühiskonnakaitses, (riigikaitse); · -ühiskonna liikme kaitses (seaduste ja korra tagamine riigis); · -mõnede avalike funktsioonide ülalpidamises. Daivid Ricardo (1772-1823). Teos "Poliitiline ökonoomia ja maksustamise põhimõtted" (1817). Uuris tootmissfääri ja pidas tööd rikkuse allikaks ja kaitses majandustegevuse vabadust. Ühiskonnas on kolm vastuolulist põhiklassi: tööstuskodanlus, maaomanikud ja töölised. Kaitses tööstuskodanluse huve. Ettevõtjad hoolitsevad kapitali akumulatsiooni eest. Valitsuse sekkumine majandusse pigem vähendab kui suurendab majanduslikku aktiivsust. Ühiskondliku tootmise

Juhtimise alused



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun