Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge
Amorfsed ained on isotroopsed. Anisotroopia on kristalli omaduste sõltuvust suunast, st et kristalli vastupanu kokkusurumisele sõltub sellest, millises suunas kristalli kokku suruda.
Amorfsed ühendid - ühendid, millel puudub korrapärane 3-mõõtmeline struktuur ja mis võivad võtta suvalise kuju (lõpmatult suure viskoossusega vedelikud, näit.
Amorfsed metallid – Amorfne oleks on seda püsivam, mida keerulisem on metalli või sulami kristallvõre ja mida suurem on aatomite vastastikune mõju.
Amorfsed ained – ühendid, millel puudub korrapärane 3-mõõtmeline struktuur ja mis võivad võtta suvalise
Amorfsed ained on näiteks klaas, orgaaniline klaas (pleksiklaas), enamik plastmasse, kummi, bituumen jms.
Amorfsed kehad on sellised, mis ei sula kindlal temperatuuril, millede omadused ei sôltu suunast, sest
Amorfsed ained on “pealtnäha” tahked, aga neil puudub kristalliline struktuur.
Amorfsed ained on tahked, kuid muudavad raskusjõu mõjul ajapikku oma kuju.
Amorfsed termoplastid on kummiolekus venitatavad, kuid kas deformatsioon taastub?
Amorfsed ained – Ülemineku vorm vedelike ja tahkete kristallide vahel.
Amorfsed kehad on põhimõtteliselt vedelikud väga suure viskoossusega.
Amorfsed kehad – tahked ained, millel puudub kristallstruktuur.
Amorfsed ained on näiteks mesilasvaha, pigi, merevaik, kampol.
Amorfsed ained on väga suure sisehõõrdeteguriga vedelikud.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun