Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Ansambel sõnajalad (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist


Jõgeva Ühisgümnaasium

Kontserdi arvustus
KontsertTaevane Roos”- Ansambel Sõnajalg
Eisi Kõiv
Juhendaja: Karin Luik
Jõgeva 2010
Aeg: 13.detsember 2009 kell 19.00
Koht: Vanemuise Kontserdisaal
Koosseis:
Viivi Sõnajalg
Siiri Sõnajalg
Andres Sõnajalg
Oleg Sõnajalg

Helikandjatele salvestatud looming:
  • Demod, promod:
    • Closer
(demo, 2009, CD )
  • Tooted:

(?, 1988, MC )
    • Tulge kõik
(?, 1988, MC )
    • Õnnistuse pärib Eestimaa
(Prisma, 1989, MC )
(Prisma, 2004, CD )
    • Live Kontsert 2006
(Dynastia, 2006, CD )
    • Taevane roos
(Baltic Disc , 2009, CD )
Mida neist kirjutatakse :
«Esimesed laulud kirjutasime juba lasteaias. On aegu, kus vajame muusikat kui õhku,» mainib Viivi (41). Jõuludeks andsid Sõnajalad välja värskeima singli «Nüüd mine». «Tegelikult oli see laul juba varem valmis, aga nüüd andsime välja. Põhimõtteliselt teeme laule koos. Me käime isegi koos poes ja ka reisidel ostame teineteisele samasuguseid riideid. Aga tegelikult oleme väga erinevad, nii välimuselt kui ka iseloomudelt. Kui väikesed olime, siis me nii väga soovisime, et oleks õdesid-vendi.
1990. aastatel Eestis rekordarvu salvestisi müünud pereansambel Sõnajalg tuli kontserdiga tagasi muusikalavale 22.12.2005 Balti Misjonikeskuses, Kadriorus. See oli kristlikku muusikat viljeleva bändi esimene esinemine pärast seitset aastat. Uut on nii palju, et kui seni kasutati paljude lugude puhul elektroonilist taustamuusikat, siis nüüd esitatakse kõik lavavariandis. Perekond asutas aastal 1997 telejaama TV1, kuid jäid pärast börsikriisi selle aktsiatest ilma. Sõnajala-vendade firma pangaarvelt käis läbi 1,4 miljardit krooni. 90ndate keskel polnud taolised tehingud Eestis aga karistatavad. Seetõttu jäävad Sõnajalad siin loos igati puhasteks poisteks.
Riigikohus tühistas 09.04.2008 otsusega Oleg ja Andres Sõnajalalt välja mõistetud 94,2 miljoni kroonise nõude. Kohus tühistas täielikult Tallinna ringkonnakohtu ning Harju maakohtu otsused 94,25 miljoni krooni osas. Nõude esitas Sõnajalgade poolt enne juhitud ettevõtte AS Ämälärdi pankrotihaldur , süüdistades vendi raskes juhtimisveas.
22.09.2008 Muhu vallavolikogu istungil kehtestamisele tulev Muhu valla üldplaneering võtab perekond Sõnajalgadelt õiguse püstitada Võikülasse tuulegeneraatorid.
24.10.2008 Eesti Ühispanga ning Andres ja Oleg Sõnajala vaheline TV1ga seotud 12 miljoni krooni vaidlus on nüüdseks lõppenud. "Vastavalt kokkuleppele ei soovi seda teemat rohkem kommenteerida, nüüdseks on saanud sellest minevik, ühte võime ainult kinnitada, et oleme tulemusega igati rahul ning veendunud, et lõpuks pääses õiglus võidule ja meie puhas renomee on taastatud," ütlevad Sõnajalad. Sõnajalgade sõnul andsid nad omalt poolt panuse Eesti telemaastiku kujundamisele TV1 näol 1990ndate alguses. Ettevõte pankrotistus aga uute omanike ja juhtide suutmatuse tõttu ning kolm aastat hiljem, 2001. aastal pankrotistus.
Aastal 2009 saavad Sõnajalad öelda, et üle saanud pankrotist ja ei pea enam tööd rügama. Nüüd saavad nad tegeleda sellega, millega tahavad .
Kontserdi sisuline iseloomustus:
Kontsert oli mõeldud nende uue albumi “ Taevane Roos” esitluseks. Algselt inglise keeles loodud laulud esitati nüüd eesti keeles. Plaadi esitlustuur kandis samuti nime “Taevane Roos”.
Rohkesti heli- ja valguseffektidega varustatud kontserdi tehnika sisaldas 20 kilovatti helivõimendust ja üle 50 kilovati valguslahendusi, olles sellises mastaabis vaieldamatult esmakordselt kõigis neis Eesti suuremates kontsertsaalides.
Esitati laule, mis sisaldasid väga evangeelseid sõnumeid. Seetõttu on ka paljud inimesed arvamusel, et nad peaks ainult kirikus esinema . Sõnajalad esitavad vaimulikku muusikat, sest nad on kristlased ja usuvad Jeesust kogu hingest.
Ettekande analüüs:
Esinejate tase oli normaalne, no ma ei saakski ju kritiseerida, ega ma ise parem poleks. Ja see värin mis naiste häältes oli, mille tõttu pool Eestit neid sarjas, seda on ikka väga väheseks jäänud. Ilmselt on kõvasti häälekooli tehtud. Sound oli ka ikka päris kõva, kuid vahel tundus, et äkilised ja põrutavad kitarri-, sündi- ja trummikäigud varjutavad lauljate hääli. Aga kui ma nüüd päris tõega ütlen, siis kaugemalt oli kosta kõige paremini sõna Jeesus.
Kontserdi üldine õnnestumine:
Ütleme nii, et kontsert õnnestus imekspandavalt hästi. Eriliseks tegi selle aga see, et kontserdi algul tekkinud tehnilistest riketest saadi üle.
Suhtumine kontserdisse:
Terve Vanemuise kontserdisaal oli minu imestuseks rahavast puupüsti täis ja aplodeeris maruliselt. Inimesed on erinevad , nad kas armastavad Sõnajalgu või vihkavad . Aga muidugi on ka olemas erapooletuid, nagu mina. Ma ei halvusta neid, ega kiida ka taevani, nad on minu jaoks lihtsalt lauljad.
Mida teada sain:
Sain teada, et Vanemuise Kontserdisaali sõitmiseks ei pea tegema meeletut ringi ja ära eksima, vaid on ka otsetee.
Soovin esinejatele jõudu ja jaksu ka edaspidiseks.
Kuigi kontsert ei tekitanud minus väga suurt vaimustust, ei tekitanud ta ka midagi negatiivset. Pigem võtan seda kui üht kultuuri osa, mis muudab mind haritumaks. Ja haritud inimesed on need , kellega on hea rääkida, kes pole tsivilisatsioonist välja lõigatud ja suu peale kukkunud. Nüüd on ka minul võimalus kaasa rääkida, kui juttu on Sõnajalgadest. Nii muutubki ühiskond harituks.
Ansambel sõnajalad #1 Ansambel sõnajalad #2 Ansambel sõnajalad #3 Ansambel sõnajalad #4 Ansambel sõnajalad #5 Ansambel sõnajalad #6
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 6 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-01-03 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 12 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor patsiplika Õppematerjali autor
looming, liikmed, mida neist kirjtuatakse, arvustus nende esinemise kohta

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
414
pdf

Tiit Lauk humanitaar

TALLINNA ÜLIKOOL HUMANITAARTEADUSTE DISSERTATSIOONID TIIT LAUK Džäss Eestis 1918–1945 ƒ DOKTORIVÄITEKIRI Kaitsmine toimub 20. novembril 2008. aastal kell 10.00 Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudi saalis, Lai 13, Tallinn, Eesti. Tallinn 2008 2 TALLINNA ÜLIKOOL HUMANITAARTEADUSTE DISSERTATSIOONID TIIT LAUK Džäss Eestis 1918–1945 Muusika osakond, Kunstide Instituut, Tallinna Ülikool, Tallinn, Eesti. Doktoriväitekiri on lubatud kaitsmisele filosoofiadoktori kraadi taotlemiseks kultuuriajaloo alal 13. oktoobril 2008. aastal Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste doktorinõukogu poolt. Juhendajad: Ea Jansen, PhD Maris Kirme, kunstiteaduste kandidaat, TLÜ Kunstide Instituudi muusika osakonna dotsent Oponendid: Olavi Kasemaa, ajalookandidaat, EMTA puhkpilliosakonna professor

Muusika ajalugu



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun