Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

5 päeva menüü (bistroo/söökla) (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist


5 päeva menüü
Esmaspäev :
Eelroog :
Lõhe kuumal taldrikul 150g 30 portsjonit
Seene püreesupp 150g 30 portsjonit
Supp :
Seljanka 300g 60 portsjonit
Pearoog :
Kanakoivad sulatatud juustu , seente , ahjukartuli ja porgandisalatiga
5 päeva menüü-bistroo söökla #1 5 päeva menüü-bistroo söökla #2 5 päeva menüü-bistroo söökla #3
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-03-14 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 64 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Marta Vasar Õppematerjali autor
5 päeva menüü , mis võiks olla kas bistroos või sööklates . + sinna lisanduvad joogid.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Rasvad 58  Magusained 61 4. Joogid 63  Mittealkohoolsed joogid 63  Alkohoolsed joogid 65 5. Menüüde koostamise alused 74  Menüü mõiste ja terminid menüüdes 74  Menüüde koostamise põhimõtted 80  Menüüde tüübid 82  Toidukorrad, toidukordade menüüde koostamine 85  Toidukaart, selle koostamise põhimõtted ja tööbid 92  Toidukaartide ja menüüde koostamine erinevatele klientidele 93 6

Analüüsimeetodid äriuuringutes
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

· Asetatakse serveerimisnõusse kihiti · Salatikaste · Hoolikas kaunistus Marinaadsalatid,soojad salatid · Liha,kala grillitud,praetud,küpsetatud · Köögivili,marjad,puuviljad,pähklid,seemned · Kastmed TOIDUVALMISTAMISE ALUSED · Eelroog,kerge eine,pearoof,lisand,võileibade katteks MARINAADSALATID · Keedetakse marinaadis või külm õli-äädika marinaad o Millised toiduained? Seeni,puuvilju,marju · Hoitakse maitsestumas kuni 2-3 päeva · Soojalt,külmalt · Eelroana,lisandina Puuviljasalatid · Kasutatakse värskeid ja konserveeritud puuvilju · Tükeldatakse viiludeks,suuremateks kuubikuteks · Komponendidsegaltult või gruppidena · Kastmeks suhkrusiirup,kompotivedelik,mahl · Maitsestamine o Alkohol,kaneel,ingver Salatite serveerimine · Serveerimisnõud jm. vahendid o Kausid o Taldrikud o Pokaalid o Vaagnad o Saia-või leivaviilul

Toitlustus
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

võiga. Kanaliharoogade, veise- ja vasikaliha-, samuti kalaroogade juurde serveeritakse heledat kastmetele lisatakse sageli rõõska koort. Hea hele kaste on läikiv ja hele, tekstuur on ühtlane, koostiselt on hele kaste voolav, kuid paksem kui pruun põhikaste. Kasutatakse ka püreesuppide valmistamisel. Pruun põhikaste: Pruun põhikaste ehk sauce espagnole oli Prantsuse kõrgema kokakunsti kastmete alustala. Keedeti kaks kolm päeva rammusast pruunist puljongist ning paksendati pruuni rpux seguga. Pruuni põhikastme valmistamiseks kasutatakse erinevaid pruune puljongeid ja pruuni puljongi kontsentraate. Pruunide kastmete tihendamiseks kasutatakse brun roux. Pruun põhikaste, väljatulek 1 liiter/kg: 25 g võid, roux 50, 25 g nisujahu, 20 g, 20 g tükeldatud maitseköögivilja, 50 g hakitud seeni, 1 kg purustatud tomateid, 2,25 liitrit pruuni puljongit

Kokandus
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

kalale, riisile, kastmetele, kartulitele, omlettidele, marinaadidele. Kasutatakse ka magusates küpsetistes, kookides ja küpsistes. Estragon-Kasutamine. Kasutatakse munatoitude, kala, mereandide, salatikastmete ja õli ning äädika maitsestamisel. Väga hästi sobib kokku kalkuni- ja kanalihaga. Estragon sobib edukalt ka nö äädika-ekstrakti valmistamiseks. Peenestatud estragoni varred ja lehed tuleb segada äädikaga, seejärel lasta paar päeva suletud pudelis seista. Tulemuseks ongi tugeva maitsega äädika-ekstrakt, mida saab kasutada toidu maitsestamiseks. Iseloomusta luuviljalisi ja tsitruselisi puuvilju, nende kasutamine. Tsitruselised puuviljad greip, sidrun Apelsin- Kuna ta on tsitruselistest kõige populaarsem, siis on see meie peamine C- vitamiini allikas. Maitse on mahlane ja hapukas. Apelsini sorte on palju ja neid kasutatakse erinevalt. Ühed sobivad söömiseks, teised marmelaadiks ja kolmandad mahla jaoks. Apelsinis on

Kokandus
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

22 pääse röövlid nende hindamatutele hauapanustele ligi. Kõik peidetud hauakambrid langesid aga siiski rüüstamise ohvriks, v.a. Juia, Tuia ning Tutanhamoni hauad. Kambrid, põnevad koridorid ja matusekambrid ise on siiani alles, mida kaunistavad vapustavad jutustused teekonnast surmailmas ning rituaalsed maalid, mis pidid aitama vaaraod teispoolsuses. Siinai mägi ­ 2286 m kõrgust Siinai mäge peetakse piibli Hoorebi mäeks, mille tipus veetis Mooses 40 päeva ja ööd ning sai Jumalalt 10 käsku. Mäe tippu viivad kaks teed algavad mõlemad Püha Katariina kloostri tagant. Mäejalamil võib üürida kaameli, kuid viimased 700 astet tuleb sellegipoolest minna jala. Sharm el-Sheikh ­ Populaarne kuurort Sharm el-Sheikh võtab enda alla 20 km rannariba ning on kuulus sukeldumiskeskus. Kuurort jaguneb kaheks osaks: linnaks ja sadamaks lõunas ning kalliks Naama lahe piirkonnaks 7 km põhja pool. Meri on

Turismiettevõtlus



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun