...................................... 3 Idee .............................................................................................................................................4 Toidud......................................................................................................................................... 5 Koorene lõhesupp................................................................................................................... 5 Chilli con carne/ keedetud riis.................................................................................................7 Astelpajukissell kohupiimavahuga..........................................................................................9 Kartuli-lillkapsavorm............................................................................................................11 Kihiline heeringasalat leivaga...............................................................................................12
TERASKONSTRUKTSIOONIDE ABIMATERJAL EVS-EN 1993-1-1 EUROKOODEKS 3 Teraskonstruktsioonide projekteerimine Koostas: Georg Kodi Georg Kodi TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOL ehitiste projekteerimise instituut SISUKORD 1. TERASRISTLÕIGETE TÄHISED ......................................................................................................................... 3 1.1 Ristlõigete tähistused ja teljed ................................................................................................................ 3 1.2 Ristlõigete koordinaadid ja sisejõud........................................................................................................ 3 2. VARUTEGURID ............................................................................................................................................... 4 2.1 Materjali varutegurid................................................................................
Toidupüramiidis esitatud toiduainete rühmadest valitakse toiduports. Vaatle tervisliku toiduportsu koostist joonisel 2.2. Pilt: Taldrikureegel Joonis 2.2. Taldrikureegel Jäta meelde taldrikureegel - see aitab süüa mitmekülgselt ja tervislikult: Pool taldrikust tuleb täita köögiviljadega (s.o. 2. põhikorrus). Veerand taldrikust täidetakse liha, kala, kana või muu 3. põhikorrusele kuuluva toiduainega. Veerand taldrikust jäetakse lisandile – pastale, kartulile, riisile jne (s.o. 1. põhikorrus). ÜLESANDED 1. A. Kirjutage üles ühe päeva jooksul süüdud toidud ja joodud joogid. B. Analüüsige päeva jooksul tarvitatud toite ja jooke toidupüramiidi alusel. 2. Koostage nimistu, mida peate muutma oma toitumises, lähtudes tervisliku toitumise põhimõtetest.
Time Channel 1 Seconds °C 0 12,62 1 12,6 24 2 12,57 22 3 12,53 4 12,5 20 5 12,47 18 16 6 12,43 14 7 12,4 12 8 12,36 10 9 12,33 t,C 8 10 12,29 11 12,26 6 12 12,24 4 13 12,2 14 12,16 2 15 12,13 0 16 12,1 0 200 400 600 800 1000 1200 14 17 12,07 -2 18 12,03 19 12 -4 20 11,
Puudumine võib põhjustada rahhiiti. D-vitamiini rikkad on kalamaks, eriti tursamaks, veisemaks ja munakollane. Päevane vajadus on 0,005 mg. E-vitamiin soodustab sugurakkude valmimist. Leidub taimede rohelises osas, munakollases ja piimas. Päevane vajadus 10 mg. F-vitamiin kujutab endast teatud polüküllastumata rasvhappeid (linoolhape). Neil on veresoonte lupjumist pidurdav toime. Leidub taimeõlides. K-vitamiin soodustab vere hüübumist. Leidub kapsas, rohelistes köögiviljades ja maksas. Fermendid ehk ensüümid on keerulise ehitusega valgusarnased ained. Nende kaasabil toimuvad kõik ühinemis- ja lagunemisprotsessid. Kasutatakse tee, veini, leiva, õlle jt. valmistamisel. Orgaanilised happed kujundavad maitset ja soodustavad säilivust. Taimsetes toiduainetes on levinumad õun- ja sidrunhape, loomsetes piimhape. Glükosiidid annavad toidule mõrkja maitse. Leidub maitseainetes, mädarõikas, kaalikas, redises jm
MOOLAARMASSI KRÜOSKOOPILINE MÄÄRAMINE LÄHTEANDMED: Kasutatud lahus B10% Kk = 1,86 Time Channel 1 GRAAFIK: Seconds °C 25 0 20,74 2 20,71 4 20,65 6 20,6 20 8 20,54 10 20,49 12 20,44 14 20,38 15 16 20,33 18 20,27 20 20,23 Temperatuur C° 22 20,18 10 24 20,12 26 20,06 28 20 30 19,95 5 32 19,9 34 19,85 36 19,79 38 19,73 0 40 19,67 42 19,61 44 19,56
Valge peakapsas 28,2 118,1 92 1,1 0,2 0,04 0,04 Kapsas, hautatud, rasvata 28,2 118,1 92 1,1 0,2 0,04 0,04 Lillkapsas 30,4 127,4 92 2,5 0,4 0,08 0,07 Lillkapsas, keedetud 25 104,5 94 1,6 0,2 0,03 0,03 Hiina kapsas 20,5 85,8 95 1,2 0,2 0,04 0,04 Hapukapsas 19,5 81,6 93 1,5 0 0 0 Lehtsalat 17 71,3 95 1,3 0,4 0,06 0,05 Spinat 19,2 80,2 93 1,9 0,5 0,06 0,05
A C B Olemasoleval teedevõrgul on teed ACB ja CD, mille andmed on järgnevates tabelites. Kavas on ehitada ümbersõit ADB. Kontrollida tasuvusarvutusega selle kava otstarbekust. Selleks: 1. Määrata tee-ehituse, -remondi ja hooldekulud, vajalikud, kuid ülesandes puuduvad suurused võib ise valida; 2. Arvutada liikluskulud; 3. Prognoosida D liiklusõnnetuste kulud; 4. Esitada järeldused ja põhjendada. Töö esitamine: üliõpilased, esitades töö hiljemalt 7. detsembril 2010 võivad piirduda teedega AC, CD ja AD (vt joonis). Selle tähtaja möödumise järel
Lillkapsas 30 2,5 0,4 0,19 0 4,1 0 1,9 1,9 0 0,12 0,1 0,1 1,5 0,28 0 0,6 73 0,86 25 370 24 15 49 0,5 0,59 Lillkapsas, keedetud 25 1,6 0,2 0,1 0 4,1 0 1,9 1,9 0 0,12 0,07 0,04 1,1 0,15 0 0,42 27 0,42 18 240 22 10 34 0,3 0,46 Hiina kapsas 21 1,2 0,2 0,06 0 3,4 0 1,2 2,5 0 0,24 0,04 0,05 0,7 0,23 0 0,11 27 0,58 9 150 45 15 37 0,1 0,229 Hapukapsas 20 1,5 0 0 0 3,3 0 2,2 3 0 - 0,03 0,05 0,17 0,21 0 0,23 20 1,3 320 260 42 13 28 0,1 1,1
504.064.38 (, , , , , .), . ..................................................................................................4 1. ..............5 1.1. ....................................................................................5 1.2. .........................................................................................5 1.3. .....................................................................................6 1.4. ....................................................................................7 1.5. ........................................................................................7 2. 30 /.....................................................................9 2.1. ..................................................................................9 2.2. .......
1 1 1 3 4 1 1 2 50 80 30 30 50 140 30 60 20 20 10 5 5 5 10 5 16 13,2 23 2 5 21,8 21 23,2 0,2 0,25 0,25 3,2 1,3 1,1 0,7 0,8 Riis Riis, keedetud Makaronid Makaronid, Pop corn Maisihelbed Paisutatud terad Müsli keedetud 352 122,2 346,8 105,6 402 389,9 381,3 407,1 1472,8 511,2 1451,2 441,8 1682 1631,3 1595,2 1703,2 14 70 11 78,1 4 3 3 7,2