Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Lilli Suburg ,,Minu saatusega võitluskäik´´ (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Autobiograafia kui „tõe” diskursus : Lilli Suburgi
Minu saatusega võitluskäik”
Eve Annuk
Eve Annuk on vaatluse alla võtnud unustuste hõlma vajunud Lilli Suburgi teose ,,Minu saatusega võitluskäik’’, mida ta käsitleb kui feministlikku autobiograafiat. Autor peab vajalikuks mõista Suburgi elufilosoofiat ja tegevust tema kogemuste kaudu. Põhjus, mis ajendas teda võitlema naiste poliitiliste ja ühiskondlike huvide eest, seisneb tema läbielamistel, mis raamistab nimetatud autobiograafiat tervikuna , olles selle ideeliseks ja narratiivseks keskmeks. Annuk usub, et autobiograafilisus oli Suburgi jaoks kui tõe kuulutamine, seetõttu leidub seda kõikjal tema kirjutistes, ka ilukirjanduslikus loomingus.
Terve

Lilli Suburg- Minu saatusega võitluskäik´´ #1 Lilli Suburg- Minu saatusega võitluskäik´´ #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-11-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 7 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor PahPah Õppematerjali autor
Eve Annuki artikli põhjal koostatud analüüs/essee Lilli Suburgi autobiograafilisest teosest ,,Minu saatusega võitluskäik''.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
19
docx

Suburg-ajakiri LINDA: Ilu ja Ideed

neid õpetama, üks kui teise sillmade läbi elu tõsidusesse vaadata püidma, üks kui teise kõrrwade läbi looduse loomuse heälesi, kunstielu kõlasi j. n. e. ikka teravamalt ära kuulma ja sedasi üksteist tuetades ikka enam ja enam oma soo seisuste ja kohustustele osavamaks, wäärilisemaks inimeseks kasvama/ ), ja et seda andis välja NAINE. Eraldi on intrigeeriv ja sama oluline, et see naine kujunes ja kujundas end (nii saatuse soosingul kui hoolimata saatusest ja oludest) iseseisvaks mõtlejaks ­ võime öelda ­ isemõtlejaks (omas keskkonnas), mistõttu ajakiri oli mh ka tema maailmavaate, teadmiste, huvide, elukogemuse, pedagoogitalendi, ilutaju, loomingulisuse, aga samuti ­ psühholoogilisel tasandil ­ iseloomu peegel. Mõisaprouast ristiemalt saadud nimele Caroline eelistas ta enda valitud eestipärast Lillit (Eduard Vilde Tabamata ime kangelanna tuleb aastaid

Kultuurilugu



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun