Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Kaubakategooria vaatlus (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist


Sisukord



Sisukord 1
Sissejuhatus 2
Valisin kaubakategooriate vaatlusülesande läbiviimiseks ehituspoe Bauhof . Järgnevas töös toon välja värvide ja viimistlusmaterjalide, tapeetide ja liimide asukoha kaupluses (kaupluse plaan). Värvide kaubagrupi piires olen väljatoonud enimesindatud kaubamärkide nimistu ning hinnaklassid. Kirjeldan kaupluses värvide väljapanekute loogilisust, kaupade leitavust ja lisaväljapanekuid. 2
1.Värvid 3
1.1 Värvide asukoht 3
1.2 Kaupade leitavus 3
1.3 Hinnad 3
1.5 Hinnavõrdlus 5
Lisad 6


Sissejuhatus

Valisin kaubakategooriate vaatlusülesande läbiviimiseks ehituspoe Bauhof. Järgnevas töös toon välja värvide ja viimistlusmaterjalide, tapeetide ja liimide asukoha kaupluses (kaupluse plaan). Värvide kaubagrupi piires olen väljatoonud enimesindatud kaubamärkide nimistu ning hinnaklassid. Kirjeldan kaupluses värvide väljapanekute loogilisust, kaupade leitavust ja lisaväljapanekuid.


  • Värvid

    Järgnevalt kirjeldan värvide asukohta poes, värvide väljapanekuid ja kaubamärke ning nende hinnaklasse.

    1.1 Värvide asukoht

    Eraldi olid sise-ja välisvärvide riiulid, kus olid värvid firmade kaupa esindatud . Sisevärvide riiulis olid omakorda eraldi riiulivahed, kus olid põranda-, mööbli -,seina-ja laevärvid . Välisvärvide riiulis eraldi katusevärvid, värvid mineraalpindadele, värvid puitpindadele, universaalsed värvid. Lisaks akna,-ukse,-liistu,-ahju-ja radiaatorivärvid. Värvide riiulivahe asus kassade läheduses, ühel pool olid aerosoolvärvide ja teisel pool puidukaitse ja lahustite riiulivahed. Vastas parkettide vahe.

    1.2 Kaupade leitavus

    Kuna kaupluse plaani peal on väljatoodud, kus värvide riiulid asuvad, siis oli värvide asukohta väga kerge leida. Riiulivahes on ka kenasti ära toodud, kus mingi kindel värv asub. Seega on üpris kerge värve leida, eriti veel, kui tead, mis konkreetset firmat eelistatakse, sest värvid on firmade järgi eraldi paigutatud. Natuke ajas mind segadusse see, et riiulite vahel oli eraldi väljapanek tehtud, kus siis asusid suuremad värviämbrid, seal oli natuke raskem orienteeruda. Hinnasiltide peal oli küll kõik kirjas, mis värviga tegu, mis firma kaup ja palju maksab, aga kui ma näiteks lähen poodi otsima laevärvi, siis seda konkreetset toodet oleks mul raskem sealt väljapanekust ülesse leida. Samas on seal lähedal olemas ka infolaud ja teenindaja , kelle käest saab alati abi, kui vaja. Hästi vastutulelikud teenindajad ja teavad kõigile küsimustele vastuseid ning annavad nõu.

    1.3 Hinnad

    Hinnad olid arusaadavad ja kõikidel kaupadel olemas. Väga palju oli allahindlusi püsikliendile (Meistriklubi kaardiga ).
  • Brändid
    Bauhofis on esindatud järgmised firmad: Alpina, Ceresit, CREYA, Eskaro, Sadolin,
    TIKKURILA AS, Vivacolor .
    Mõnede firmade värvide juures olid eraldi toodud tootekataloogid ja värvikaardid, et kliendil oleks kergem endale meelepärane toon valida. Näiteks Alpina effektvärvide juures olid eraldi tutvustuskaardid, kust sai lugeda antud värvide eripära kohta.

    1.5 Hinnavõrdlus


    Hinnavõrdluseks on võetud ühe liitrine seina-ja laevärv (v.a Alpina ja Ceresit)
    Vivacolor 8,70 € /tk
    Sadolin 8,10 € /tk
    TIKKURILA AS 7,90 € /tk
    Alpina struktuurvärv- 4,9 € L
    CREYA 4,80 € /tk
    Eskaro 4,40 € /purk 1 l
    Ceresit kruntvärv-3,4 € L
    Antud hinnavõrdluse järgi on kallimas hinnaklassis Vivacolori ja Sadolini tooted. Kui aga vaadata kõiki värve üldiselt, siis märkasin, et ka mõned Eskaro tooted on üpris kallid võrreldes teiste firmade toodetega. Kõik oleneb missuguse värvi me näitena võtame. Kuna värve on nii palju erinevaid, nende võimalusi on erinevaid (nt. pestavad värvid, läikega värvid, effektidega värvid), siis on ka hinnad väga erinevad.

    Lisad


    Lisa 1 Pilte Bauhofist
    Joonis 1. Kaupluse plaan.
    Lisa 2 Pilte
    Joonis 2. Värvide väljapanek poes.
    Lisa 3 Pilte
    Joonis 3. Sadolini värvikaardid.
  • Vasakule Paremale
    Kaubakategooria vaatlus #1 Kaubakategooria vaatlus #2 Kaubakategooria vaatlus #3 Kaubakategooria vaatlus #4 Kaubakategooria vaatlus #5 Kaubakategooria vaatlus #6 Kaubakategooria vaatlus #7 Kaubakategooria vaatlus #8 Kaubakategooria vaatlus #9 Kaubakategooria vaatlus #10
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 10 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2017-01-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 20 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor kristy1989 Õppematerjali autor

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    1072
    pdf

    Logistika õpik

    Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Ain Tulvi LOGISTIKA Õpik kutsekoolidele Tallinn 2013 Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames.

    Logistika alused
    thumbnail
    268
    pdf

    Logistika õpik 2013-Ain Tulvi

    Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Ain Tulvi LOGISTIKA Õpik kutsekoolidele Tallinn 2013 Eesti Rahvusraamatukogu digitaalarhiiv DIGAR Käesolev õppematerjal on valminud „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007- 2013” ja sellest tuleneva rakenduskava „Inimressursi arendamine” alusel prioriteetse suuna „Elukestev õpe” meetme „Kutseõppe sisuline kaasajastamine ning kvaliteedi kindlustamine” programmi „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013” raames.

    Baas Logistika



    Meedia

    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun