Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Alternatiivenergia kokkuvõte (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Alternatiivenergia
Alternatiivenergia on üldnimetus energeetilistele ressurssidele, mida saaks kasutada fossiilsete kütuste ja tuumaenergia asemel, ilma süsinikuringet häirimata ja radioaktiivseid jäätmeid tekitamata.
Alternatiivenergia on keskkonnasõbralikum ja toetab globaalset jätkusuutlikku arengut
Energialiigid
1) Päikeseenergia
a) päikesekollektorid
(päike soojendab kollektoris vett, mida saab kasutada pesemiseks jm
Päikeseenergia kasutamiseks on vaja piisavat päikesevalgust.
Päikeseenergia on:
Keskkonnasõbralik,
ammendamatu,
seda on hea kasutada maapiirkondades, kus pole elektrit
Halb on see, et
seda on võimalik kasutada ebaühtlaselt,
seda on tehniliselt keeruline
Alternatiivenergia kokkuvõte #1 Alternatiivenergia kokkuvõte #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-05-21 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 15 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Anni Karu Õppematerjali autor
Alternatiivenergia on üldnimetus energeetilistele ressurssidele, mida saaks kasutada fossiilsete kütuste ja tuumaenergia asemel, ilma süsinikuringet häirimata ja radioaktiivseid jäätmeid tekitamata.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
10
odt

Energiamajandus ja keskkonnaprobleemid

Referaat Koostas: Monika Kovaltsuk 11 klass Viljandi 2015 Sisukord 3. Sissejuhatus 4. Mõisted 5. Taastumatud energiaallikad ja nende kasutamine maailmas 6. Taastuvad energiaallikad ja nende kasutamine maailmas 6.2 Taastuvad energiaallikad ja nende kasutamine maailmas 7. Energiaprobleemid 8. Kokkuvõte 9. Kasutatud kirjandus Sissejuhatus Praegusel ajal on üle maailma väga tähtsal kohal elektri- ja soojusenergia, kuid selle saamiseks peame kasutama erinevaid energiallikaid ja mõtlema välja uusi viise, kuidas energiat ammutada, sest mingil hetkel saavad taastumatud energiallikad otsa ja tuleb leida alternatiivid. Kõik see tegevus mõjutab nii suuremal kui väiksemal määral kogu meie ökosüsteemi.

Geograafia
thumbnail
50
pdf

Alternatiivenergia kasutamise tulevik Eestis

1.1. Päikeseenergia 5 1.2. Tuuleenergia 6 1.3. Bioenergia 6 1.4. Biogaas 7 1.5. Geotermaalenergia 7 1.6. Loodete energia 8 1.7. Hüdroenergia 8 1.8. Laineteenergia 9 2. ALTERNATIIVENERGIA EESTIS 10 2.1. Tuuleenergia Eestis 11 2.1.1. Tuuleenergeetika eelised Eestis 11 2.1.2. Tuuleenergia tuleviku Eestis 12 2.2. Biomassi ja biogaasi energeetika Eestis 12 2.2.1. Biomassi energia kasutamise eelised Eestis 13 2.2.2. Biomassienergia tulevik Eestis 14 2.3. Hüdroenergia Eestis 14 2.3.1

Uurimustöö
thumbnail
13
doc

Enegiamajandus

SISSEJUHATUS ENERGIAMAJANDUS. ENERGIAMAJANDUSE OLEMUS JA TÄHTSUS Energiamajandus tegeleb energiavarade hankimisega, nende töötlemisega elektriks, mootori- või ahjukütuseks ning viimaste kättetoimetamisega tarbijale. Energiat on vaja valguse ja soojuse saamiseks, samuti mootorikütuseks ja masinate tööks. Seega on energia vajalik kõikjal ­ nii koduses majapidamises, tootmises kui ka transpordis. Energia hind sisaldub kõikide toodete ja teenuste hinnas, seepärast mõjutab energiamajandus kõiki teisi majandussektoreid.Puidunappus sundis 17. sajandil kasutusele võtma kivisütt, mida esialgu peeti puidust kehvemaks kütuseks.Kivisöe laialdane kasutamise 17. ­ 18. sajandil ja aurumasina leiutamine panid aluse iseseisvale energiamajandusele.Energiavarad (energiaallikad) on loodusnähtused ja maavarad, mida on võimalik kasutada energia tootmiseks. Taastuvad energiaallikad on looduses pidevalt toimuvate protsesside tagajärjel kujunenud energiaallikad, mida on võimalik kasut

Geograafia
thumbnail
3
doc

Energiamajandus

Plussideks- suhteliselt odav ehitada, ei teki ohtlike jäätmeid, saab reguleerida tootmismahtu. Miinusteks- väga suur CO2 eraldumine atmosfääri, sõltuvus kütuse leiukohast, palju tahkeid jäätmeid(aheraine) 36)Millised on hüdroelektrijaama eelised ja puudused? Eeldusteks- ei saasta atmosfääri, ei teki tahkeid jäätmeid ja ei vaja palju tööjõudu. Puudusteks aga ehituse kallidus, tammid takistavad kalade rännet, võimalikud üleujutsed 37)Mis on alternatiivenergia? Nimeta alternatiivenergia allikaid Üldnimetus energeetilistele ressurssidele, mida saab kasutada fossiilsete kütuste ja tuumaenergia asemel. Tuul, päike, laine, tõus-mõõn. 38)Mis on geotermaalenergia ja millistes piirkondades seda kasutatakse? Maa sisesoojuse s.o. kuumenenud kivimite, sulamagma ning nendega kokkupuutel kuumenenud põhjavee nn. Termaalvee energia.Kõige rohkem kasutatakse Islandil, aga ka USAs, Jaapanis, Mehhikos jms.

Geograafia
thumbnail
6
doc

Energiamajandus | Geograafia 10. klass

Ülejäänud arenenud maades on elektri tarbimine ühe inimese kohta umbes 5000kWh aastas. Arengumaades on see näitaja väga harva üle 1000kWh. Eri riikides on kasutatavate energialiikide osatähtsus erinev, sõltudes nii kohalikest energiavaradest kui ka energiamajanduse ülesehituse ja talitlemise iseärasustest. Arenenud riikides kasutatakse elektrienergia tootmiseks üldjuhul mitmeid erinevaid energiaallikaid. Paljudes riikides on märkimisväärselt suur tuumaenergia, mõnedes aga alternatiivenergia osatähtsus. Mitmetes arengumaades, näiteks Laoses, Kenyas, Gabonis, Etioopias, Kamerunis, Boliivias ja Angolas annavad hüdroelektrijaamad 70-80% kogu elektrienergiast. Tavaliselt ongi sellistes riikides vaid üks elektrijaam, kus toodetakse klogu riigi elektrienergia. Elektrienergiaga kauplemine on suhteliselt tagasihoidlik. Suurimad eksportijad on Prantsusmaa ja Kanada. Neist esimene müüb elektrit ümbritsevatesse Euroopa riikidesse, teine USA-sse.

Geograafia
thumbnail
9
doc

ELEKTRIENERGIA TOOTMINE, TARBIMINE JA ÜLEKANNE

..............................................................................................................................................3 SISSEJUHATUS....................................................................................................................3 1. SOOJUSENERGIA EHK PÕLEVKIVIST SAADUD ENERGIA........................................4 2. TUUMAENERGIA.................................................................................................................5 3. ALTERNATIIVENERGIA EHK TAASTUV ENERGIA.......................................................6 3.1. Elektrienergia tootmine vee abil ehk hüdroenergia....................................................6 3.2. Elektrienergia tootmine tuule abil ehk tuulenergia....................................................7 3.3. Päikeseenergia............................................................................................................8 ..............................................

Füüsika
thumbnail
6
doc

Energiamajandus

Kuigi teiste kütustega võrreldes o jäätmekogused väiksed, pole keegi huvitatud nende matmisest oma lähiümbrusesse. Sügavale kaljusse või merepõhja kapseldatuina peidavad nad endas ohtu kümneid tuhandeid aastaid, enne kui lõplikult lagunevad. 6.Alternatiivsed energiaallikad Alternatiivseks ehk roheliseks energiaallikaks loetakse päikese, tuule, biomassi, vee- ja geotermaalenergiat. Nende kasutamisega ei kaasne märkimisväärset keskkonna saastamist. Samas on alternatiivenergia kasutamine veel suhteliselt kallis Päikese- ehk helioenergia Spetsiaalsed päikeseküttesüsteemid ja päikeseenergia muundamine elektriks kuuluvad uue tehnoloogia valdkonda. Päikeseenergia abil toodetakse elektrit, köetakse elumaju ja soojendatakse vett. Päikeseenergia on hajutatud ning selle otsene kasutamine on tehnoloogiliselt keerukas ja vähemalt praegusel ajal veel kallis. Kuid teatud piirkondades

Geograafia
thumbnail
4
docx

Geograafia: Energiamajandus

juhtus Tsernobõli tuumaelektrijaamas toimunud õnnetuse tagajärjel. Traditsiooniliselt on tuumaelektrijaamade kasutamise kaasproduktina saadud materjali tuumarelvade valmistamiseks. Tuumakütus ei kuulu taastuvate kütuste hulka. Seetõttu võib tuumaelektrijaamade kasutamine muuta ökosüsteemi energiabilanssi ning rikkuda ökoloogilist tasakaalu. USA; Prantsusmaa; Jaapan; Venemaa; Lõuna-Korea, Saksamaa, Jaapan d) Alternatiivenergia - Üldnimetus energeetilistele ressurssidele, mida saaks kasutada fossiilsete kütuste ja tuumaenergia asemel, ilma süsinikuringet häirimata ja radioaktiivseid jäätmeid tekitamata. Alternatiivne energia on saadud taastuvatest energiaressurssidest, nagu päike, tuul, biomass, jne. Ei kahjusta keskkonda. Tuuleenergia: Eelised: Taastuv. Ei tekita otsest keskkonna saastet. Võimaldab säästa fossiilseid kütuseid. Ei süvenda kasvuhooneefekti.

Geograafia




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun