Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"Kanakoivad" - 9 õppematerjali

kanakoivad – tehakse kanalihast, paneeritakse või maitsestatakse ja paneeritakse 12) Kirjelda kohupiimatoitude valmistamis, kasutamine Kohupiimast valmistatakse külmi ja sooje toite, erinevaid suupisteid, magustoite, vormiroogasi. Kasutatakse täidisena taignatoodetes ning valmistatakse klimpe ja
thumbnail
6
pptx

Teenindusanalüüs

· Puhas. Third level Fourth level · Kena. Fifth level · Koduselt sisustatud. · Mugav. · Meeldejääv. Teenindus: · Teenindaja oli puhas ja korralik · Korrektne · Meeldiv · Sõbralik · Hea tujuga · Tekitas hea meeleolu · Oli tunda, et klient on kuningas · Tundsin, et olen tagasi oodatud. Toit oli maitsev ja kaunis! India kanakoivad India thali Click to edit Master text styles Click to edit Master text styles Second level Second level Third level Third level Fourth level Fourth level Fifth level Fifth level Kokkuvõte: · Lähen sinna heameelega tagasi!

Majandus → Klienditeenindus
77 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Eesti kohupiimatootjatest ja nende erinevatest toodetest

Valmistusviis: Sega hakklihaga jogurt, riivsai, lahti klopitud munad, hakitud sibul, purustatud küüslauk ja maitseained. Sega täidise ained. Vormi hakklihasegust 8 kotletti, aseta iga kotleti keskele täidis, keera rulli ja vormi munakujuliseks. Paneeri riivsaias, aseta ahjupannile, raputa peale riivitud juust. Küpseta 200° juures 25 minutit. Serveeri riisi või kartuliga. Soolased toidud Kohupiimaga täidetud kanakoivad Valmistusained: Kanakoibi 4 tk 200g Tere kohupiima 1 pakk Santa Maria Guacamole maitseainesegu (Guacamole mix) avokaadot 1 tk Santa Maria Smokey BBQ kastet SantaMaria kivisoola Santa Maria Triple pepperValmistusviis: Kanakoib puhasta kontidest, sega kausis kohupiim ja Santa Maria Guacamole maitseainesegu ning lisa juurde hakitud avokaado. Maitsesta liha Smokey BBQ-ga ning lisa supilusikatäis

Toit → Köögi õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Koka 2. kursuse eksamiküsimused vastustega.

1) Kirjelda külmtöötlemismeetodeid Külmutatud toiduainete sulatamine, mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine, köögiviljade koorimine, pesemine, sorteerimine. Liha puhul madala toiteväärtustega osade eraldamine, marineerimine, hakkliha valmistamine jne... 2) Kirjelda kuumtöötlemismeetodeid Keetmine rohkes ja väheses vees. Praadimine on kuumtöötlemine ilma vee või vett sisaldava aine juuresolekuta. Praadimise erinevad võtted on ­ Praadimine väheses rasvas, Praadimine rohkes rasvas, Friipraadimine, Röstimine, Grillimine, Küpsetamine, Hautamine ja töötlemine mikrolaineahjus. 3) Nimeta erinevaid toidutalumatuse liike ja kirjelda toitumist nende korral. Laktoositalumatus - Laktoositalumatus on haigus, tänu millele ei suuda organism lahustada laktoosi ehk piimasuhkrut. Eelistama peaks hapupiimatooteid ja eriti probiootilisi toiduaineid, sest need eritavad vähesel määral laktaasi, seda hoitakse laktoositalumatust kontrolli all...

Toit → Kokk
182 allalaadimist
thumbnail
3
odt

5 päeva menüü (bistroo/söökla)

5 päeva menüü Esmaspäev : Eelroog : Lõhe kuumal taldrikul 150g 30 portsjonit Seene püreesupp 150g 30 portsjonit Supp : Seljanka 300g 60 portsjonit Pearoog : Kanakoivad sulatatud juustu , seente , ahjukartuli ja porgandisalatiga 100/70/60/50 150 portsjonit Tatravorm hakkliha ja peediga 100 g 45 portsjonit Magustoit : Mannavaht 100 g 40 portsjonit Apelsinivahvlid moosiga ( 2 tk portsjonis) 50 g / 30 g 40 portsjonit Teisipäev : Eelroog : Kartuli salat 150 g 50 portsjonit Lillkapsa ­ juustu püreesupp 150 g 70 portsjonit Supp : Hernesupp 300 g 55 portsjonit Pearoog : Pasta Bolognese 250 g 80 portsjonit Räimekotletid kodujuustukastmega , ahjukartuliga ja peedisalatiga 300 g 60 portsjonit Magustoit : Rukki ­ pohlavaht 50 g 30 portsjonit Puuviljakompott 100 g 40 portsjonit Kolmapäev : ...

Toit → Toitlustus
64 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kaubamärgid ja mida nad toodavad

2. Nike ­ toodab erinevaid spordivahendeid. Nende esimesed tooted olid jooksukingad. Praegu ka toodavad kingi, kampsuneid, lühikesi pükse, aluskihte riietele jne ning lai valik spordiga seonduvaid asju, sealhulgas rada & väljak, pesapalli, jäähoki, tennise, jalgpalli, korvpalli ja kriketiga seonduvaid asju. 3. Tallegg ­ toodavad värsket broileriliha (Maitsestatud tükeldatud broiler, Broileri seljatükk, Kanafilee, Kanakoivad jne), ahjuvalmis tooted (Pidulik ahjukana, pühade ahjuvorstid, pidupäevarullid, klassikaline ahjukana jne), poolvalmis tooted (hakklihatooted ja 10minuti tooted), leivakatted(rulaadid, singid, keeduvorstid ja poolsuitsuvorstid), marinaaditooted(juustu kanafilee, jogurdi kanasaslõkk, päikseline kanafilee, klassikalised kana pooltiivad jne), valmistooted(frikadellid, pelmeenid, võileivad, grillvorstid, viinerid, praetud hakktooted,

Logistika → Laomajandus
27 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Koka eksami kordamisküsimused

Koka eksami kordamisküsimused 1. Külmtöötlemismeetodid: · Külmutatud toiduainete sulatamine. · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine. Nt: köögivilja sorteerimine, pesemine, koorimine, Tapaloomade seedeelundite eraldamine, Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine, Kalade soomuste ja sisikonna eraldamine jne. · Madala toiteväärtusega osade eraldamine. Nt: kontide, kõõluste eraldamine lihast, Kalade fileerimine jne. · Toiduainete ja pooltoodetele kuju andmine. Nt: toiduainete tükeldamine Toodete vormimine jne. · Võtted, mis kiirendavad järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset Nt: toiduainete leotamine, Marineerimine · Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti. Nt: vahustamine, Hakkliha valmistamine, Pooltoodete paneerimine jne. 2.Kuumtöötlemismeetodid: · Keetmine- toiduainete töötlemine keeva vee, vett sisaldava vedeliku või ...

Toit → Kokandus
79 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Liharoad konspekt

LIHAROAD Koduloomad: Kodulinnud: 1. veised 1. kanad 2. vasikad 2. kalkunid 3. sead 3. haned 4. lambad 4. pardid 5. küülikud 5. vutid 6. nutriad Ulukid: Metslinnud: 1. põdrad 1. tedred 2. metskitsed 2. metsised 3. metssead 3. põldpüüd 4. karud 4. pardid 5. jänesed 5. faasanid Marineeritakse kõiki lihasid, kindlasti tuleb marineerida küüliku- ja ulukite liha, samuti metslindude liha. Marinaadivedelikuks kasutatakse: 1. veini ­ punast, valget, portv...

Toit → Kokandus
31 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Pulmad

Laste suust jäi kõlama mõte, et sünnipäevadel on tore midagi meisterdada. Kui meisterdamiseks idee puudub, ajab asja ära ka ajast aega armastatud viktoriin. Viktoriini saab korraldada ka kodusel sünnipäeval, selleks pole vaja ei erilisi materjale ega suurt ruumi. Loomulikult tuleb sünnipäevalistele ka midagi hamba alla anda. Lapse sünnipäevale sobivad selleks igasugused näksid (tiku otsa torgatud viinerid, kanakoivad, tükeldatud köögi- ja puuviljad jne.). Olgu nende mängudega, kuidas on, aga peo tõmbenumbriks on ikkagi tort. Ja muidugi küünlad selle peal. «Eriti tore on, kui need on sellised küünlad, et kui puhud, siis ei kustugi ära, vaid hakkavad uuesti põlema. Siis peavad kõik puhumisele appi tulema,» kirjeldab Laura. Sünnipäevatordi juurde sobivad ka sünnipäevalaul ja sünnipäevalapse õhku tõstmine. Lihavõtted

Eesti keel → Eesti keel
8 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Nädalamenüü

pipar ja loorberi lehed. 14.Kui konservkurk on pehmeks haudunud kurna vesi ära. 15.Kui sealiha on pehme kurna puljong ära. 16.Pane puljongisse kartul. 17.Tükelda sealiha kuubikuteks. 18.Kui kartul on poolpehme lisa keedusink,viiner,sealiha,konservkurk ja passering. 19.Maitsesta supp köögiviljapuljongiga ,kurgivedeliku ja soolaga. Ahjus küpsetatud kana kollase riisiga külmas kastmes 1.Pane ahi sooja. 2.Kanakoiva sisse masseri sool ja broilerimaitse aine. 3.Aseta kanakoivad õliga määritud ahjuvormi ja pane küpsema. 4.Pese riis läbi ja pane keevasse,soolaga maitsestatud vette. 5.Võtta majonees,hapukoor,ketsup ja kurgivedelik ning sega ühtlaseks massiks. 6.Kui riis pehme kurna ära ja lase sooja vee alt läbi. 7.Kui kanad valis võtta ahjust välja. Makaronid hakklihakastmes 1.Koori sibul ja tükelda ribateks. 2.Pane keevasse ja soolaga maitsestatud vette makaronid keema. 3.Kuumale pannile pane sibul ja prea klasjaks. 4

Toit → Menüü koostamine ja nende...
45 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun