Itaalia
kultuur
Itaalia köök
Risotto on traditsiooniline Itaalia riisiroog. Pärit on risotto
Põhja- Itaaliast , eeskätt Piemonte idaosast ning Lombardia lääneosast, kus laiuvad Itaalia suurimad riisipõllud. Risotto on
Milano ja Torino köögi alustala.
Risotto
valmistamiseks kasutatakse ümarat risottoriisi
(nt Arborio või
Vialone
Nano),
mida enne vedeliku lisamist veidi aega õlis kuumutatakse. Riisi
segatakse pidevalt, vedelik lisatakse aegamisi, ja lastakse see enne
järgmist lisamist pea täiesti imenduda. Sellise valmistusviisi
tulemuseks on kreemjas, kuid mitte pudrune riis , sest tärklise
vabanemisel muutuvad riisiterad kleepuvaks, kuid jäävad terveks.
Risotto variante on sadu vastavalt sellele, milliseid maitsekomponente
kasutatakse, kuid reeglina kuulub iga risotto juurde nn
soffritto ehk
passeeritud
köögiviljad, puljong , maitseained ning risottoriis. Tihti lisatakse risottole
laapi. Kohupiimast tehakse erinevaid suupisteid, magustoite, vormiroogasid, täidiseks pannkookides, taignatoodetes, sellest valmistatakse klimpe ja kastmeid. Vormitoitudes koos köögiviljade, tangainete ja makaronitoodetega, puuviljade ja marjadega. 29. Lehtköögiviljade kasutamine ja 3 rooga? Kasutatakse erinevate salatite valmistamises. Kartulispinatisupp Värviline jõulusalat Viinerijääsalat 30. Mis on risoto? Risotto on traditsiooniline Itaalia riisiroog. Pärit on risoto PõhjaItaaliast, eeskätt Piemonte idaosast ning Lombardia lääneosast, kus laiuvad Itaalia suurimad riisipõllud. Risoto on Milano ja Torino köögi alustala. Risoto valmistamiseks kasutatakse ümarat risotoriisi (nt Arborio või Vialone Nano), mida enne vedeliku lisamist veidi aega õlis kuumutatakse. Riisi segatakse pidevalt, vedelik lisatakse aegamisi, ja lastakse see enne järgmist lisamist pea täiesti imenduda. Sellise valmistusviisi tulemuseks on
Kõik kommentaarid