Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Ukraina abi Ukraina kaitse vajab abi. Tee annetus täna! Aita Ukrainat Sulge
Add link

"welldone" - 9 õppematerjali

welldone ehk täisküps liha muutub kuivaks ja selle kiududes ei ole enam verd.
12
doc

Loeng X

loeng) Liha = lihaskude + sidekude + kõhr + luu + rasv · Liha INQ, KILE! Erinevate kudede valgusisaldus. Kude Valgusisaldus, % Lihased 18-20 Vereplasma 6,5-7,5 Munarebu 15 Munavalge 12 Piim 3,3 Taimede lehed 1-2 Teraviljad 10-16 Puuviljad 0,5-1,5 · Liha hind, tootmine KILE Söödavalgu konversioon Söödavalgu konversioon loomseks valguks Tootmine Loomne valk/ söödavalk, % Lambakasvatus 5-10 Veisekasvatus 7.13 Seakasvatus 10-20 Kalakasvatus ~20 Linnukasvatus 20-25 broileriliha 31 Munatootmine...

Inimese toitumisõpetus - Eesti Maaülikool
47 allalaadimist
38
docx

Valge veini ja toidu kokkusobivus

TALLINNA TEENINDUSKOOL Mari Akkermann TÖ11K VALGE VEINI JA TOIDU KOKKUSOBIVUS kursusetöö Juhendaja: Anne Mäe TALLINN 2009 Mari Akkermann Valge veini ja toidu kokkusobivus SISUKORD Sissejuhatus.....................................................................................................................3 1. Valge veini ajalugu...................................................................................................4 2. Veini valmistamine...................................................................................................5 2.1. Valgete viinamarjade koristamine...

Kokandus - Kutsekool
46 allalaadimist
12
odt

Metsloomade ja -lindude liha kasutamine toiduvalmistamises

Metsloomade ja -lindude liha kasutamine toiduvalmistamises Referaat Kuressaare 2010 Ulukiliha Nimene on oma olemustelt karnivoor. See tähendab, et meie organism on kohastunud liha söömiseks. Tavapäraselt ollakse harjunud sööma kas linnu-, veise- või sealiha, kuid kui tutvusringkonnas on mõni jahimees, siis võib juhtuda, et seisate silmitsi ulukiliha käntsakaga. Ulukiliha eelistest Nüüd, mil aktuaalseks on muutunud tervislik ja nn loomulik toit, siis midagi puhtamat on raske leida. Ulukid, keda süüakse, jooksevad metsast vabalt ringi, nende poolt söödav toit on puhas ning stressi nad ei põe. Muidugi tuleb enne metslooma liha toiduks valmistamist teha tarvilikud analüüsid, veendumaks liha toidukõlblikkuses. Ulukitest enim süüakse põdra,- metssea- ja metskitseliha, vahel ka karu ja kopraliha. Lisaks veel mitmesugused linnud. On levinud valearusaam, et ulukilih...

- Kutsekool
10 allalaadimist
309
pdf

Upstream intermediate b2 teacher's book

sweet - bittercoffee chocolate - sourlemon 12 Listen andmatchthespeakers to theplaces. a. Canyouguesswhat eachsentence isabout? Whatiseachperson complaining about? t O h,welldone,p l e a s eI .c a n ' te a t i t i f i t' sra re . S peaker 1 fast food 2 W ouldy ou lik es ti l lo r s p a rk l i n gs,i r? S peaker 2 supermarK et 3 There'sno white left l'm afraid,you,llhaveto have S peaker 3 takeaway brown. S peaker...

Inglise keel - Keskkool
218 allalaadimist
309
pdf

Inglise keele õpik

sweet - bittercoffee chocolate - sourlemon 12 Listen andmatchthespeakers to theplaces. a. Canyouguesswhat eachsentence isabout? Whatiseachperson complaining about? t O h,welldone,p l e a s eI .c a n ' te a t i t i f i t' sra re . S peaker 1 fast food 2 W ouldy ou lik es ti l lo r s p a rk l i n gs,i r? S peaker 2 supermarK et 3 There'sno white left l'm afraid,you,llhaveto have S peaker 3 takeaway brown. S peaker...

Inglise keel - Keskkool
122 allalaadimist
38
ppt

Liha ja liharoad

Liharoogade söömisel tekib täiskõhutunne Liha on mitmekülgsete kasutus-võimalustega ja sobib paljude toiduainetega Liha ja lihasaaduste normiks peetakse päevas umbes 175 grammi Liha mittesöömine võib tekitada tervisehäireid Liha osakaalu menüüs peaksid suurendama inimesed, kes teevad rasket füüsilist tööd või koormavad oma lihaseid intensiivselt muul viisil. Kaalujälgijad peaksid eelistama väherasvast liha, näiteks veiseliha, taist sealiha, küülikuliha, nahata linnuliha Millest liha koosneb? vett 40-70%, valgud 15-25%, rasva 2-40%, vitamiinid (B-rühma), mineraalained (raud, fosforiit, Ca jne), ekstraktiivained jne liha koosneb järgmistest kudedest: 1) lihaskude 50-60%, liha värvus - kahvaturoosast kuni tumepunaseni; 2) sidekude -moodustavad kelmed ja kõõlused (9-...

Kokk - Kutsekool
31 allalaadimist
309
pdf

Upstream B2 teacher

sweet - bittercoffee chocolate - sourlemon 12 Listen andmatchthespeakers to theplaces. a. Canyouguesswhat eachsentence isabout? Whatiseachperson complaining about? t O h,welldone,p l e a s eI .c a n ' te a t i t i f i t' sra re . S peaker 1 fast food 2 W ouldy ou lik es ti l lo r s p a rk l i n gs,i r? S peaker 2 supermarK et 3 There'sno white left l'm afraid,you,llhaveto have S peaker 3 takeaway brown. S peaker...

Inglise keel -
19 allalaadimist
618
pdf

Upstream Intermediate B2 - Teacher book

sweet - bittercoffee chocolate - sourlemon 12 Listen andmatchthespeakers to theplaces. a. Canyouguesswhat eachsentence isabout? Whatiseachperson complaining about? t O h,welldone,p l e a s eI .c a n ' te a t i t i f i t' sra re . S peaker 1 fast food 2 W ouldy ou lik es ti l lo r s p a rk l i n gs,i r? S peaker 2 supermarK et 3 There'sno white left l'm afraid,you,llhaveto have S peaker 3 takeaway brown. S peaker...

inglise teaduskeel - Keskkool
49 allalaadimist
96
doc

Toidukaubaõpetus

(Heldi Kikas et al., 2012, lk145-146)  Vasikaliha – 2 nädala kuni 3 kuu vanuse looma liha. Värvuselt heleroosa, peenekiulise lihaskoega, nahaalune rasvkude puudub.  Noorveiseliha ehk mullikaliha – 3 kuu kuni 3 aasta vanuse looma liha. Värvuselt roosakaspunane, peenekiulise lihaskoe ja vähese sidekoega, naha all õhuke rasva ladestus.  Veiseliha – üle 3 aasta vanuse looma liha. Värvuselt tumepunane, tiheda lihaskoega ning kollase rasvaga. Lehma liha on õrnema konsistentsiga, värvuselt erepunane ja marmori taolise struktuuriga. Pulli liha on tumepunase värvusega, lihaskude jämedakiuline ja pisut ebameeldiva lõhnaga. Rasvaladestused puuduvad Enim levinud veise tükilihad: antrekoot, kondiga abatükk, välis- ja sisefilee, rinnaliha, ribi ning koot. (ibid) Veiseliha valmistamisel tuntakse kolme küpsusastet:  Küps (welldone) – läbiküpsenud lihalõik, pealt pruunistatud ja keskelt täielikult küps, liha sisetemperatuur vähemalt 72oC.  Poolküps (meedium) – keskmiselt küpsenud lihalõik, pealt pruunistatud, keskmine osa pooltoores (punakas kuni roosa), liha sisetemperatuur 60-65oC.  Pooltoores (rare) – pealt kergelt pruunistatud lihalõik, keskmine osa pooltoores, liha sisetemperatuur 50-55oC. (ibid) 3.5.1 Lambaliha Lamba lihakeha kaalub umbes 20 – 30kg. Lambaliha on marmoritaolise struktuuriga ning tihedateraline, lisaks sõltub liha koelisus, liha värvus, rasvkoe värvus ja paksus, liha lõhn sellest, kas tegu on talle, noorlooma või vana loomaga. (Heldi Kikas E. K., 2004, lk 259) 29  Talleliha – Värvuselt on kahvaturoosa ja peeneteralise lihaskoega  Noorlooma – Värvuselt roosa, tihedateralise lihaskoega, valge ras...

Kaubandus -
18 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun