9,50/148,65 parmesanijuustu, punapeedi spagettide ja kapparimarjadega PEAROAD / EEK Lõhe 12,50/195,58 Valge veiniga aurutatud lõhefilee spinati-Grana Padano juustupadjal kartuli- porgandikreemi ja kukeseenekastmega Siig 3/203.41 Üleküpsetatud siiafilee ja rohelise pesto risotto viinamäeteo-Gorgonzola Gran Selezione juustu kastmes Broilerifilee 13,50/211,23 Üleküpsetatud broileri rinnafilee prosciutto singi ja mozzarella juustu täidisega tomativahu ja pasta tagliatelle´iga Part 14/219,05 Õrnalt suitsutatud pardi rinnafilee aedvilja cous-cousi ja vaarika-tüümianikastmega Sea sisefilee 14/219,05 Üleküpsetatud seafilee, täidetud rohelise pesto, küüslaugu ja piiniapähklitega, lisandiks oliivi- kartulikook, pärlsibulakaste ja grillitud kirsstomatid MAGUSTOIDUD / EEK Haldjapai 2,56 / 40
9,50/148,65 parmesanijuustu, punapeedi spagettide ja kapparimarjadega PEAROAD / EEK Lõhe 12,50/195,58 Valge veiniga aurutatud lõhefilee spinati-Grana Padano juustupadjal kartuli- porgandikreemi ja kukeseenekastmega Siig 3/203.41 Üleküpsetatud siiafilee ja rohelise pesto risotto viinamäeteo-Gorgonzola Gran Selezione juustu kastmes Broilerifilee 13,50/211,23 Üleküpsetatud broileri rinnafilee prosciutto singi ja mozzarella juustu täidisega tomativahu ja pasta tagliatelle´iga Part 14/219,05 Õrnalt suitsutatud pardi rinnafilee aedvilja cous-cousi ja vaarika-tüümianikastmega Sea sisefilee 14/219,05 Üleküpsetatud seafilee, täidetud rohelise pesto, küüslaugu ja piiniapähklitega, lisandiks oliivi- kartulikook, pärlsibulakaste ja grillitud kirsstomatid MAGUSTOIDUD / EEK Haldjapai 2,56 / 40
Suremus: 150*0,08=12 tk suri, 150-12=138 tk alles. Kuked: 138*0,55=76 kukke Kanad: 138-76=62 kana Tapaeelne elusmass: kukk 2,8*76=212,8 kg + kana 2,5*62=155 kg Liidan = 367,8 kg tapaeelne elusmass Kehamassi juurdekasv: 138*40(see on ühe tibu kaal, g)=5520g=5,5kg 367,8-5,5=362,3kg kehamassi juurdekasv Lihakehade kogumass: 367,8/0,73=268,494 kg Sööda kulu: 362,3*1,9=688,37 kg Rümpade kogumass: 367,8*0,65=239,07 kg Rinnafilee: 239,07*0,21=50,2 kg Sööda maksumus: 560/t = 0,56/kg Omahind: 688,37/0,56=385,4872(67%) (sööda kulu kogukuludest) 385,4872---67% X--------100% 385,4872*100/67=575,35(kogukulu) 575,35/239,07=2,4/kg Kanabroileri omahind Söödaproteiin: 688,37/0,21=144,5 Ca: 688,37/0,09=61,95
Fourth level Fifth level Pulmad Villa Antropoffis Mitteametlik pidulik õhtusöök Külaliste arv 72: (sugulased, sõbrad, pruutpaar vanematega, fotograaf, kaameramees, bändimehed, pulmaisa) Õhtune pidusöök 07.07.12, 17:45 24:00 Pidusöögi toimumise koht: restorani üldsaalid Vastuvõtu tasand: personaalne Menüü Eelroog: Kergelt suitsutatud pardi rinnafilee salat 3eur, Valge vein Dourte Cristal Cardinal A. C Prantsusmaa Pearoog: Grillitud seakaela karbonaad, värskete keedetud kartulite ja mündikastmega, lisandiks soe rohelise oa, kukeseene ja punase sibula salat Kartul 200g, kaste 100g, lisand 100g, kokku 400g7eur, Punane vein Bonacchi Chinanti Classico, Itaalia; viin "Viru valge" Magusroog: tellitud pulmatort (Frens catering), kohv või tee, konjak Chàteau de Montifaud, Prantsuse
paluti eemaldada lihalt kelmed. Seejärel alustasin liha grillimisega, siis maitsestasin pipra, soola ja pestoga ning panin liha ahju. Ühel päeval sain paneerida räime liblikfileed. Paneerimine toimus järgmiselt: jahust läbi ning seejärel alles munasegust läbi ja siis praadisin ära. Praktika perioodil tegin kanagrillvardaid. Tegevus toimus järgmiselt: Tegin magusa tsillikastme ja maitseainesegu (sool, pipar). Seejärel panin rinnafilee tüki varda otsa ja lisasin valmislõigatud paprikatüki vahele. Enamjaolt töötasin külmtöötlemisköögis. Lõikasin sampinjone, porgandit ja sibulat väikesteks kuubikuteks (3x3mm). Päris tihti tegelesin ma igasuguste juur-ja puuviljade tükeldamistega. Tükeldasin paprikaid ribadeks, viilutasin tsukiinit ja baklazaani. Grillisin ära- neist pidi salat valmima. Lõikasin tomateid sektoriteks, hakkisin peterselli, küüslauku ja sibulat. Hakkisin kolm kilo paprikaid ja tomateid
1. Lõika sink peenikesteks ribadeks. 2. Puhasta, pese ja lõika õhukesteks rõngasteks sibul. 3. Klopi munad lahti koos sojakastme ja seesamiõliga, maitsesta pipraga. 4. Aja keema kanapuljong ja vala munasegu läbi sõela puljongisse. 5. Tõsta pott kohe pliidilt, lisa singiribad ja sibularõngad ning lase neil mõnda aega puljongis tõmmata. 6. Kaunista supp hakitud peterselliga. Kookose-kanasupp(Tai) Valmistusained 50 g Sampinjonid 75 g viilutatud Broileri rinnafilee 0,5 tk Sidrunrohu kõrs tükike Ingver 0,25 tk Tsillipipra kaun 0,25 purki Kookosepiim 1 dl Vesi 0,75 sl Kalakaste 0,13 tk Sidruni mahl 1,25 tk Laimileht värske Koriander Valmistusviis Tükelda sampinjonid ja sidrunrohi. Koori ingver ja lõigu viiludeks. Haki sillikaun peeneks. Vala kookospiim ja vesi potti ning aja keema. Lisa potti tükeldatud seened, sidrunrohi, ingver ja tsilli, samusti kalakaste ja sidrunimahl. Aja keema. Lisa broileriviilud ja laimilehed. Keeda,
ei olegi midagi võtta. Kui sööte nuudleid või puljongit, ei ole sünnis luristada; kuid kuuma teed võib jahutamiseks suhu tõmmates vaikselt luristada. Toidukorra lõpus kasutatakse tavaliselt hambaorke, kuid seda peab käega varjama. KOOKOSE KANASUPP Taipärane kookose- kanasupp sampinjonidega. Koostis- ja maitseained Kogus Sampinjonid 200 g viilutatud broileri rinnafilee 300 g sidrunrohu kõrs 2 tk ingver tükike tsillipipra kaun 1 tk kookospiim 1 purk vesi 4 dl kalakaste 3 sl sidruni mahl 0.5 tk laimileht (või laimikoore viil) 5 tk värske koriander Valmistamine Valmistusaeg: 20-40 min Tükelda sampinjonid ja sidrunrohi. Koori ingver ja lõigu viiludeks. Haki tsillikaun
abiga. Menüüde analüüs Amarillo restoranis oli väga mitmekülgne menüü. Nagu ma eelnevalt mainisin, pakuti seal vürtsikaid Mehhiko-päraseid toite. Amarillo restoranis puudus hommikusöögi menüü, kuna Sokos Hotell Virus oli eraldi hommikusöögirestoran, kuid vaatamata sellele oli seal lastemenüü ja 4 erinevat grupimenüüd, mida pakuti rühmadele alates 10-st inimesest. Grupimenüüd: 1. menüü Hill Billy's Chicken - Grillitud broileri rinnafilee, värske ananass, BBQ creme fraiche, soojad aedviljad, täidlane tume ananassikaste ja Amarillon piprakaste, jääsalat ning ahjukartulid. Cheese Cake - Suus sulav juustukook ja maasikakaste 2.menüü Shrimp Sopa - Paprikaga maitsestatud kookose-ananassisupp, friteeritud krevetid ja Amarillo sai. Pepper Steak - Veise välisfilee 150g, cola-oad, Amarillo piprakaste, soojad aedviljad ja bataat. 3.menüü Coleslaw - Ameerika kapsa-porgandi-ja majoneesisalat.
avokaado kg 3,69 spinat baklazaan kg 1 balsamico (palsamiäädikas) l 12,64 balt-format kg 3,69 banaan kg 1,18 basiilik potis tk 1,18 basmati riis kg 2,61 bataat kg 1,24 broccoli kg 1,72 broiler kg 3,55 broileri rinnafilee kg 3,67 broilerikael kg 1,06 broileri kintsuliha kg 4,1 broilerifilee (jahutatud) kg 3,94 brolilerivardad sojakastmes kg 4,46 brändi l 8,67 capuccino piim l 0,93 cerealquick kg 2,74 ciasto orange kg 2,89 claro zelee pulber kg 6,56
Kuulsad Türgi maiused Maiustuste hulgast on kõige kuulsam baklava, mis on pähklipuruga kihiline krõbe koogike suhkrusiirupis. Baklava-sorte on väga palju ja maitse sõltub jällegi kvaliteedist. Näiteks kvaliteetse suus sulava pistaatsia-baklava kilohind jääb 500 krooni kanti. Populaarsed on ka eri maitsete ja küpsetusviisidega piima baasil tehtud pudingud, näiteks riisi- või mandlipuding. Omapärane on magus sültjas piimapuding, kuhu on lisatud ülipeenikesi broileri rinnafilee kiude, mis annavad nätskema tekstuuri. Minu lemmikuks on aromaatne damla sak?zä'i puding, mis tehakse mastikspistaatsia puust saadavast lõhnavast kummivaigust. Väga omapärane lõhn ja värskendav maitse. Teiseks lemmikuks on ahjus küpsetatud kuum halvaa, mida serveeritakse pisikeses savianumas. Kodus annab teha un helvas'i ehk jahuhalvaad ja irmik helvas'i, mis on küpsetatud manna ja piiniaseemnetega, yaz helvas'i, mis on tehtud mandlitest. Väga eriline maius on a?ure,
Serveeri murulaugu ja tilgakese oliiviõliga. Prae väikesteks kuubikuteks või ribadeks Vajadusel lisa 1 sl vett, nii saab kaste vedelam. Juurde anna krõbedat saia. Viiluta sibul ja kurk, poolita või lõika sektoriteks lõigatud liha pannil kuumas õlis kenasti pruuniks. Tee seda kiiresti, sest rinnafilee tomat, nõruta mais ning koori avokaado ja lõika pearoog muutub liiga pikal kuumutamisel sitkeks. Aja viljaliha kuubikuteks. Tee sama ka mangoga ja Pardikoivad õlle, pearoog vesi või puljong potis keema ja lisa sinna lõika kanaliha ribadeks