Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"kokteililaud" - 7 õppematerjali

thumbnail
5
ppt

Selvelaud: juustu-ja kokteililaud.

· Peale selle on igal juustusordil ka oma lemmikkaaslane. Näiteks ananassi pakutakse kamambääriga, tumedaid viinamarje rokfooriga. Tumedad viinamarjad sobivad ka briiga, ploomid on heaks kaaslaseks nii briile kui kõikidele teistele valgehallitusjuustudele. · Lahtilõigatud juustulõigud tuleb kuni serveerimiseni katta niiske rätikuga. · Puuviljadest ei soovitata vaid tsitruselisi · Juustulaua võib katta nii siseruumides kui ka vabas õhus. Kokteililaud · Kokteililaud kaetakse kokteilivastuvõtuks lõunasel ajal või õhtupoolikul. · Varem kaeti kokteililaud sageli ka pärast pidulikku lõunasööki, praegu seda tavaliselt ei tehta. · Kokteililaual serveeritakse kokteile ja segujooke ning nende juurde väikesi suupisteid. Sel juhul on tegemist klassikalise kokteililauaga. · Viimasel ajal lisatakse kokteililaua menüüsse vastavalt ürituse korraldaja soovile ka erinevaid alkohoolseid ja karastavaid jooke, samuti suures valikus

Majandus → Klienditeenindus
15 allalaadimist
thumbnail
9
odp

Selvelaud

Janne-Lii Varik Maria Torop Greete-Liis Põder Helena Levõh 9.b Mis on selvelaud? Üldiselt võiks selvelaudadeks nimetada selliseid laudu, mille juures külalised ei istu ning teenindavad end ise. Suupisted ja joogid võivad olla laudadel, neid võivad teenindajad pakkuda ka kandikutelt või baarist. Söömine võib toimuda nii istudes kui ka seistes. Enam levinud selvelauad on: Fursettlaud Rootsi laud Puuviljalaud Juustulaud Kokteililaud Eeljoogilaud Tervitusjoogilaud Mis on Rootsi laud? Tänu ratsionaalsusele ja käepärasusele Rootsi laud on levinud kõikjale, ning eriti populaarseks saanud hotellides ja laevades nii hommiku kui ka lõuna ja õhtusöökide serveerimisel. Lõuna, hommiku või õhtusöögiks kaetud Rootsi lauda nimetatakse ka buffet. Mis on Fursettlaud? Fursettlaudu kasutatakse tavaliselt vastuvõttudel puhul, kui suhteliselt väikeses

Toit → Toitlustus
6 allalaadimist
thumbnail
15
docx

Rootsi selvelaud

süüa. Kõik toidud on valmistatud üsna väikeste suupistetena . Puuviljalaud kaetakse lühiajaliste vastuvõttude puhuks. See on otstarbekas katta siis, kui külaliste arv ei ole täpselt teada. Juustulaud võib katta mitmesuguste vähem või rohkem pidulike sündmuste puhul. Juustulaud võib olla kaetud nagu rootsi laud või nagu fursettlaud. Kokteililaud kaetakse kokteilivastuvõtuks lõunasel ajal või õhtupoolikul. Varem kaeti kokteililaud sageli ka pärast pidulikku lõunasööki, praegu seda tavaliselt ei tehta. Eeljoogilauda iseseisva lauana ei kaeta, see eelneb pidulauda istumisele või selvelauaga vastuvõtule. Eeljoogilaua eesmärk on pakkuda külalistele tegevust kogunemise ajaks, samuti soodustada söögiisu teket. Tiiu Taplas Tervitusjoogilaud selle võib katta iseseisva lauana nt isiku või sündmuse tervitamiseks. Rootsi lauas serveeritakse toidud ja asetatakse nõud ning söögiriistad ühele või

Toit → Kodundus
24 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Selvelauast puuviljalauani

maaleht.ee/parnumaa/?p=60495 Juustulaud Võib olla kaetud nagu rootsi laud või fursettlaud Kõrvale võib pakkuda erinevaid köögivilju, pagaritooteid, küpseseid, pähkleid Võib katta nii siseruumides, kui ka väljas Tervitusjoogilaud Kestab lühikest aega (30minutit kuni 1 tund) Juurde võib pakkuda kompvekke, küpsiseid, pähkleid https://www.thinglink.com/scene/612259058673516 546 Kokteililaud Kaetakse, kui on kokteilivastuvõtt või õhtupoolikul Kokteili juurde serveeritakse suupisteid Võib katta nii siseruumides, kui ka väljas Eeljoogilaud Söögiisu tekitamiseks Külalised laua taga ei istu Eeljooke pakutakse sageli kandikutelt sampanja või vahuvein, veined http://kirss.net/index.php/lugemist/retseptid/kokteilid-alkoholiga-ja-alkoholita-joogid/item/3468-lihtsad-alkoholiga-kokteilid Kohvipausid

Kultuur-Kunst → Kultuur
1 allalaadimist
thumbnail
15
odt

Toitlustuse konspekt

Alusmaterjal · Laudlinade all kasutatakse lausmaterjali kuna: · Libedast materjalist lina püsib paremini paigal · Lauapind on siledam · Lauaplaatide vahed ei paista välja · Lauapind on paremini kaitstud · Nõud ei kolise · Selvelaua seelikut on kergem kinnitada Aluslinana võib kasutada viltjat materjali, paksemat kangast, kulunud laudlina, õhukest kulunud tekki. Linade kokkupanek ja liitmine · Laudlinu pannakse kokku W või M kujulist voldingut jälgides. · Sisse pressitud võib olla vaid keskjoon. · Laudlinu tuleks säilitada puul rippuvana · Linade liitmist kasutatakse pikkade laudade puhul. · Linutamist alustataske uksest kõige kaugemast otsast. · Iga eelmise lina serv kaetakse 20-30 cm ulatuses. Ajalugu · Euroopa toidukultuuris alates 17. sajandist. · Ülesandeks oli kaitsta suuri pitskraesid ja volange. · Salvrättide voltimine ja pidulik asetamine kujunes välja baroki ...

Toit → Toitlustusettevõtte töö...
21 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Restoraniteeinduse kokkuvõte

ja veiniklaasi ning õhtusel · Joogiklaas · Tee lisand(sidrun) ajal viinaklaas · Veiniklaas · Salvrätik · Kattetaldrik 11.Selvelaua liigid Fursettlaud Roostsi e buffetlaud Puuviljalaud Kokteililaud Eeljoogilaud Tervitusjoogilaud Juustulaud 12. Selvelaua paigutamine ruumis 6-10 külalist 1m kohta, fassaad ukse poole, kuni 3 korrust ( viimasele lauakaunistus ) Variante on igasuguseid,erinevaid 13. Teeninduskäik · Teenindaja juhatab kliendi lauda ja pakub istet · Menüü pakkumine · Tellimuse vastuvõtt · Serveeritakse mittealkoholsed joogid · Tuuakse lauda leib,sai,või · Serveeritakse esimene käik

Turism → Restoraniteenindus
141 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

7. külalised ei istu, 8. külalised teenindavad end ise. Suupisted ja joogid võivad olla laudadel, neid võivad aga ka teenindajad pakkuda kandikutelt või baarist. Söömine võib toimuda nii istudes kui ka seistes. Enam levinud selvelaudade tüübid:  furšettlaud,  Rootsi laud,  puuviljalaud,  juustulaud, 247  kokteililaud,  eeljoogilaud,  tervitusjoogilaud. Furšettlaud Furšettlaua puhul asetatakse nõud ja söögiriistad ning serveeritakse suupisted ja joogid ühele või mitmele lauale. Selle laua ääres ei istuta. Söömine toimub seistes. Suupisteid ja jooke võib pakkuda ka kandikutelt. Arvestama peab, et menüüs olevat saaks süüa vaid kahvliga. Menüüsse võivad kuuluda:  suupistevõileivad;  väikesed pagaritooted, tikusuupisted;  muud külmad suupisted;

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun