Teaduslik
uurimismeetod:
Kas
banaanide küpsusaste mõjutab vähki tekitavate rakkude vastu
võitlemist inimorganismis?
Probleemi
püstitus:
Tihti
märkame, et toas ainut mõnda aega seinud banaanile kipuvad
tulema algul helepruunikad täpid, aja
möödudes aga juba suuremad ja
tumdadamad laigud.
Banaan muutub järjest pehmemaks ning enamasti
meelitab magus lõhn kohale ka äädikakärbseid, kes banaane noolima
hakkavad. Kui selline, pruunistunud
banaan lahti
koorida , tuleb
nähtavale tumenenud ning veidi kleepjaks ja limaseks muutunud ollus,
mille paljud inimesed ära põlgavad ja hoopis komposti loobivad.
Teadlased
aga ütlevad, et just pruunide täppidega
banaanid on kõige
maitsvamad ja kasulikumad. Küpsetes banaanides on rohkem vitamiine,
mineraalaineid, need aitavad seedimist ning sisaldavad vähirakkudega
võitlevaid aineid.
Kas
see vastab tõele ja üleküpsenud banaanid on tõesti efektiivsemad
Kõik kommentaarid