Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Filosoofia küsimused (0)

1 Hindamata
Punktid

Esitatud küsimused

  • Milline on seos Sokratese ja Isebeli vahel?
  • Mis hetkest muutub hingeülenduse otsing mugandumiseks?

Lõik failist

  • Milline on seos Sokratese ja Isebeli vahel?
  • Miks saab Martin Justust iseloomustada fraasidega “tundevaene mõistuslikkus” ja “sotsiaalne konventsionaalsus” (ühiskondlikult kombekohane)?
  • Milline on Martin Justuse vaatepunkt tekkinud olukorrale Isebeliga ning millest tingituna teeb ta valiku? Analüüsi.
  • Mis hetkest muutub hingeülenduse otsing mugandumiseks? Analüüsi.
  • Sokrates ja Isabel kohtuvad jalutuskäigu ajal ning neil tekib koheselt väga sügav ja intiimne vestlus. Miski tõmbab neid kahte teineteise poole ning nende armupesaks saab Kadrioru korter, kus Isebel oma klaverimängu ajutiselt harjutab. Nad lepivad kokku, et nende suhe kestab 30 päeva, nagu Delosele sõitev ohvrilaev, mis Sokratesele 30 päeva armuaega andis enne tema surma. Aga pärast seda, kui Kadrioru korteri omanikud tagasi tulevad ning nad saavad esimest korda kokku Martini kodus, siis tulevad välja selle lühisuhte mõrad. Martin lõpetab suhte, kuid Isabel lõpetab oma elutee ennast isa püssist maha lastes .
    http://et.wikipedia.org/wiki/Sokrates
  • Martin Justus, Tallinna erakooli õpetaja, elu on ummikusse jooksnud - töö ja eraelu ei paku enam piisavalt põnevust ja inimesed ümberringi tunduvad kitsarinnalised. Ta on väga tavaline inimene, temas ei ole pea mitte midagi erilist, huvitavat, teistsugust, värsket, ta on ühiskondlikus mõttes mõttetu, tal ei ole motivatsiooni midagi tähtsat korda saata.
    Õpetus Martinile- http://www.e-ope.ee/_download/euni_repository/file/2805/I.moodul_5.teema_Kuidas_%20seista_%20ja_%20silma_%20paista.zip/Kuidas%20seista%20ja%20silma%20paista_php.ht m
  • Suhe on nende jaoks reaalsusepiiridest väljaspool, ja nad lepivad kokku, et see lõpeb 30 päeva pärast. Sümboolne arv, inspireeritud Sokratese eluloost. Justust tabab ühel päeval hirmuhoog, et nende suhe paljastatakse ja ta üritab suhet lõpetada, või vähemalt aeglustada. Martin leiab, et ta ei suuda 30- päevast suhet üle elada ning see on tema jaoks väga raske. Ta kahetses oma eelnevat otsust suhte kohta.
    Ideed Martinile: http://www.naine24.ee/1008052/kuidas-ule-saada-hirmust-laheduse-ees/
  • Hingeülenduse otsing muutub muganduseks siis, kui on leitud see õige, keda tegelikult armastatakse ning kui suhe on juba natuke aega kestnud ning üksteise suhtes ollakse juba mugavad . Siis ei pöörata enam tähtsust pisidetailidele, millele suhte alguses pöörati ning seetõttu võib ilus suhe halvaks muutuda. Inimesed ei tohiks üksteise juureolekul liiga mugavaks muutuda, sest see võib suhtele halba teha.
    Link sisaldab ka muid suhete purunemise põhuseid, kuid juhin tähelepanu pisidetailide juurde! http://naistekas.delfi.ee/suhted/suhted/10-levinumat-abielude-purunemise-pohjust.d?id=47950005
  • Filosoofia küsimused #1
    Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
    Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2014-05-30 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 5 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor erkimees Õppematerjali autor

    Kasutatud allikad

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    4
    odt

    "Ohvrilaev" Gert Helbemäe

    sattuda. Martin Justus, Tal on naine ja tütar, 16.a. Astrid Tallinna erakooli õpetaja, ajalooõpetaja ja ka 12 klassijuhataja elu on ummikusse jooksnud - töö ja eraelu ei paku enam piisavalt põnevust, inimesed ümberringi tunduvad kitsarinnalised ning ees terendav suvepuhkus Narva-Jõesuus tüütu ( suvitama oma suve korterisse). Seega otsustab ta puhkusest oma perega loobuda ning jääb linna, et kirjutada raamatut Sokratesest ja tema filosoofia kasvatuslikust mõjust inimestele. Naine ning tütar on pettunud, ent lepivad siisk.möödub 2ndl,raamat on nii kaugel et sokrates ootab surma, kuid sealt edasi ei oska ta kirjutada, Jälgib aknast kapsausse, kes naabri aia on ära rüüstanud. Üks uss on ka tema raamatu peal. Näeb 49 a. tuletõrjuja matuseid. Räägib jalutama minnes naabriga matustest ja kuidas too tahab end lasta matta Ühe

    Kirjandus



    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun