Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Bitter (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist


Triinu Šmuul
KP2-10
Ajalugu
Sarnasust teise suure jookide rühma – vermutitega lisab 
asjaolu, et oma teekonda alustasid bitterid seedimist 
parandava arstirohuna. 
Teadupäralt loetakse esimeseks vermutivalmistajaks  
Hippokratest. 
Kuulus Vana-Kreeka leidis nimelt, et kui magusas veinis 
leotada  koirohtu  ja  keeta  punet, saab seedimist  soodustava  
ja lõõgastava joogi.
 Põhimõtteline erisus seisneb selles, et vermuti peamise 
komponendina kasutatakse veini, bitterite puhul on 
aga aluseks kange  alkohol .
Mitmed bitterid, näiteks  Angostura   bitter  või Underberg, 
on ka tänasel päeval eeskätt hinnatud kui arstimid.
Valmistamine
Bittereid valmistatakse 
maitsetaimede destilleerimise ja leotamise teel. 
Maitsestamisel kasutatakse apelsinikoort, hiniini, 
angostuurapuu koort, krootonit, artišokki, pomerantsi, 
rabarerit, koirohtu, ema- ja koldjuurt, jne. Lisanditena 
nelki, vanilli , koriandrit, lavendlit, muskaati ja palju 
muud.
 Arusaadavalt hoiavad tootjad  retsepte  kiivalt saladuses.
Aromaatsed bitterid 
Seedimist soodustavad bitterid nt.jäägermeister
Amaro
Angostura Bitter
Becherovka
Campari
Fernet Branca
Riga  Black  Balsam (Rīgas Melnais balzams)
Vasakule Paremale
Bitter #1 Bitter #2 Bitter #3 Bitter #4 Bitter #5 Bitter #6 Bitter #7 Bitter #8
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 8 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-12-13 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 9 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor triintz05 Õppematerjali autor
See powerpoint esitlus räägib lühidalt, mis on bitter, ajalugu, tarvitamine, valmistamine...

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 1 SISUKORD 1. Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid 4  Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 4  Kiirtoiduettevõtted 6  Kohvikud 8  Sööklad ja teised suurköögid 10  Restoranid 13  Baarid 19  Catering-ettevõtted 21 2. Toitumise alused

Analüüsimeetodid äriuuringutes



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun