Bioloogia uurimus
Uurimisküsimus:
Kumb rikneb enne, kas sai või leib?
Uurimisobjektid : Leiburi
klassikaline Kirde sai (üks viil)
koostisosad:
nisujahu , vesi,
suhkur, rapsiõli, pärm, sool
ja Fazeri must taskuleib seemnetega
(pool
viilu ) (Mõlemad olid ostetud 09.09.16)
koostisosad:
rukkijahu,
joogivesi , päevalilleseemned, nisujahu, suhkur,
rukkilinnasejahu, odralinnaseekstrakt, nisuvalk, linaseemned,
seesamiseemned, pärm, keedusool,
stabilisaator E466,
emulgaator E482, säilitusaine sorbiinhape
Hüpotees : Sai rikneb enne kui
leib
Katse kestus: 4 päeva (laup-teisip)
Katse käik:
Valisime sama suured saia- ja leivaviilu, mis olid ostetud samal ajal ja katse
jaoks õhukindlasse minigrippi paigutatud üheaegselt. Hoidsime neid
toatemperatuuril. Jälgisime katse käiku 1x
päevas.
Taustinfo:
Toodete säilivust mõjutab koostis,
kasutatud
tehnoloogia , hügieen tootmisel ja säilitamisel ning muud
Kõik kommentaarid