Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Austraalia märgid (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Austraalia märgid
Mina valisin järgnevad teemad: didgeridoo , Sydney ooperiteater , kookaburra ja akubra. Nüüd hakkangi nendest 4 teemast rääkima.
  • Didgeridoo on australlaste püha pill, mis on 1500.aastat tagasi leiutatud. Kaasaegne didgeridoo on tavaliselt silindrilise või koonilise kujuga. Pill on umbes kuni 2 m pikk. Didgeridood valmistatakse traditsiooniliselt eukalüptipuudest ja bambusest , huulik tehakse mesilasvahast. Andekas pillimees saab selle instrumendiga üheaegselt mitut erinevat häält tekitada. Seda mängitakse plärisevalt puhudes või torusse lauldes. Arvatakse, et didgeridoo mängimine on salakeel, mida vaid „asjasse pühendatud” mõistavad.

  • Sydney ooperiteater on Sydneys, Austraalias asuv ooperiteater,mille arhitekt on Jørn Utzon. Tegemist on 20.sajandi kuulsaima ehitisega, millest on saanud Sydney sümbol. Ooperiteater võtab enda ala 1,8 ha. Kõige laiemast kohast on see u. 120 m lai ja 183 m pikk; ehitis toetub 580-le betoonplokile, mis asuvad merepinnast 25 meetrit allpool. Kuigi kaugusest paistab katus ühtselt valgena, on katus tegelikult kaetud 1 056 miljoni läikiv-valgete katusekividega. Vaatamata katusekivide isepuhastamisvõimele on vaja neid aeg-ajalt puhastada ja vahetada.

  • Kookaburra on australlaste püha lind.Ta on jäälinnu sugulane. Ta on sööb sisalikke ja teisi väiksemaid imetajaid . Ta on suurselt 28-42 cm pikk. Ta pesitseb õõnsates puudes. Linnu keha on pruuni ja valget värvi, tiivad on sinakad-mustad ning silmad pruuni värvi. Tema laul meenutab inimese naeru . Teda ohustavad pemiselt tingitud elupaikade hävitamine ja nad on kerged sihtmärgid laskespordis. Kookaburrat on peetud ka maskotina ning tema laulu on kasutatud erinevades filmides .

  • Akubra on laia äärega kaabu , mis on valmistatud karusnahast. Akubra ümber on pael, mis hoiab kaabut tuulise ilmaga peas. Kübara leiutas 1874.aastal Benjamin Dunkerley. Kaabut kannavad tavaliselt jahimehed , põllumehed ja ratsanikud . Neid on üle 100 liigi. Akubra kaitseb päikesekäes töötavaid inimesi.

Austraalia märgid #1 Austraalia märgid #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-01-08 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 10 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor annu1708 Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
0
docx

V. Hugo Jumalaema kirik Pariisis terve raamat

1 VICTOR HUGO_JUMALAEMA KIRIK PARIISIS ROMAAN Tõlkinud Johannes Semper KIRJASTUS ,,EESTI RAAMAT" TALLINN 1971 T (Prantsuse) H82 Originaali tiitel: Victor Hugo Notre-Dame de Paris Paris, Nelson, i. a. Kunstiliselt kujundanud Jüri Palm Mõni aasta tagasi leidis selle raamatu autor Jumalaema kirikus käies või õigemini seal uurivalt otsides ühe torni hämarast kurust seina sisse kraabitud sõna . ' ANAT KH Need vanadusest tuhmunud, üsna sügavale kivisse kraabitud suured kreeka tähed, mis oma vormi ja asendi poolest meenutasid kuidagi gooti kirja, viidates sellele, et neid võis sinna kirjutanud olla mõne keskaja inimese käsi, kõigepealt aga neisse kätketud sünge ja saatuslik mõte, jätsid autorisse sügava mulje. Ta küsis eneselt ja katsus mõista, milline vaevatud hing see pidi küll olema, kes siit maailmast ei tahtnud lahkuda ilma seda kuriteo või õnnetuse märki vana kiriku seinale jätmata. Hiljem on seda seina (ei mäleta küll täpselt, millist just) üle värvitud

Kirjandus



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun