Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto

Agatha christie - Juhtum Stylesis (5)

4 HEA
Punktid
Agatha christie - Juhtum Stylesis #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-05-12 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 228 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 5 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor KH Õppematerjali autor

Märksõnad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
1
doc

Agatha Christie elulugu ja teosed

ordu poolt tiitel '' Dame Commander ''. Looming Kirjutamist alustas ta 1918. aastal., mil kirjutas teose "Saladuslik juhtum Stylesis". 1920. aastal avaldas raamatu kirjastus ''Bodley Head''. Varjunime all Mary Westmacott kirjutas ta ka kuus armastusromaani, kuid need ei pälvinud erilist tähelepanu. Teda peetakse üheks tähtsamaks ja innovaatilisemaks kirjanikuks kriminaalromaani zanris. Teda on tituleeritud ka "Kuriteo kuningannaks". Pärast seda kirjutas Agatha Christie veel 77 kriminaalromaani, ligi 100 lühijuttu ja 20 näidendit. Kõige kuulsam näidend on tal '' Hiirelõks'', mida näiteks veel Londoni West Endi teatris on mängitud alates 1952. aastast. Tema teoste kaks säravamat detektiivi on Miss Marple ja Hercule Poirot.

Kirjandus
thumbnail
8
docx

Agatha Christie elulugu ja tegemised

Agatha Christie Referaat Koostaja: Laura Helena Klass: 8b Tallinn 2011 Sissejuhatus Kindlasti on paljud lugenud või teleris näinud detektiivide Hercule Poirot'i ja miss Marple'i tegutsemisi. Kui neid lugeda või vaadata tuleb, kindlasti kõik pisiasjad meelde jätta, kuna need on lõpplahendusel tähtsad. Alati on olnud lahendused keerulised ja huvitavad. Kõikide nende raamatute autor on Agatha Christie, kes oli Inglise kirjanik. Mina valisin just selle tõttu Agatha Mary Clarissa Christie, kuna mulle meeldivad ta raamatud ja ma tahtsin temast rohkem teada saada. Huvitav on ju teada millal ja kuidas ta elas, ning millal ta kirjutama hakkas. Ma kirjutan kaks peatükki, kus ühes räägin tema eluloost ja teises tema loomingust. Elulugu Agatha Mary Clarissa Christie (15.09.1890-12.01.1976) oli Inglise kirjanik ja kriminaalzanri silmapaistvamaid viljelejaid (ENE 1987: 18)

Kirjandus
thumbnail
2
docx

Agatha Christie

Mary Westmacott’i nime all kirjutas ta ka 6 armastusromaani, kuid need erilist tähelepanu ei pälvinud. Kirjaniku tuntumad krimiromaanid on „Roger Ackroydi mõrvamine“, „Süüdistuste tunnistaja“, „Mõrv idaekspressis“, „Surm lõpetab kõik“, „Vildakas maja“, „Surm niilusel“. Tema näidendit „Hiirelõks“ on mängitud Londoni West End’i teatris alates 1952. aastast kuni tänapäevani rohkem kui 24000 korda. Agatha Christie elas 85-aastaseks. Ta suri 12. jaanuaril 1976. aastal Inglismaal Oxfordshire’is Wallingfordi linnas.

Kirjandus
thumbnail
1
docx

Agatha Christie

Agatha Christie Agatha Mary Clarissa Christie sündis 15.september 1890 ja suri 12.jaanuar 1976 Inglismaal. Ta oli väga tuntud inglise kirjanik, kes kirjutas kriminaalromaane ning teda peetakse üheks tähtsaimaks ja innovaatilisemaks kirjanikuks kriminaalromaanide zanris. Tema teoste kaks kuulsamat detektiivi on Hercule Poirot ja miss Marple, kes lahendavad keerulisi kriminaalmõistatusi. Neist on tehtud filme ja seriaale. Kirjutas 6 armastusromaani ka varjunime Mary Westmacott all, kuid need ei saanud eriti tuntuks.Haridustee oli tal kehvake. Teda õpetas ainult tema ema, muud haridust ta ei saanud. Kui ta sai kahekümne kolme aastaseks, abiellus ta sõjaväelase Archibald Christiega. Kuid see abielu ei kestnud kaua. 1930. aastal abiellus ta uuesti, seekord professor Max Mallowaniga. Esimese kriminaalromaani kirjutas ta selleks, et oma õele, kes väitis, et head kriminaalromaani pole võimalik kirjutada, vastupidist tõestada. Selle loo nimi oli "Saladuslik juhtum Stylesis". Kirj

Kirjandus
thumbnail
2
doc

Agatha Christie elulugu

Veel tänapäevalgi köidavad lugejate meeli Ameerika kirjaniku Edgar Allan Poe novellid ("Usheri maja langus", "Must kass", "Ovaalne portree", "Mõrv Rue Morgue`il" jt) või M. Shelley jutustus "Frankenstein". Kriminaalromaani kui zanri kujunemiseks peetakse alles 19. sajandit. Üks selle loojaid on inglane Arthur Conan Doyle (tema loodud populaarne detektiiv Sherlock Holmes ja truu abiline doktor Watson). Kriminaalkirjanduse edasiarendajaks on inglanna Agatha Christie (miss Marple ja Hercule Poirot` lood) ning prantslane Georges Simenon (komissar Maigret` lood). Erilise täiuslikkuseni on kriminaalkirjanduse viinud just Agatha Christie, kelle sõnastatud on ka klassikalise detektiivromaani reeglid: 1. teos peab toetuma toimepandud kuriteole; 2. süüdlasena kõne alla tulevaid isikuid peab olema alla kümne; 3. süüdlane peab tegevustikku ilmuma juba teose alguses, mitte viimastel lehekülgedel; 4

Kirjandus
thumbnail
16
pptx

Agatha Christie: Mõrv Idaekspressis

Agatha Christie Mõrv Idaekspressis Eelnevalt Süüriast Istanbuli Hotell “Tokatlian” Idaekspress Istanbul-Trieste-Calais Ratchett soovib ihukaitsjat Karjatus öös Lumevang Ratchetti mõrvamine Uurimine 1. Kupee uurimine 2. Kahtlusaluste küsitlemine 3. Pagasite kontrollimine 4. Valede kontrollimine 5. Mõtlemine 6. Kahe lahenduse esitamine Kupee asitõendid Laibal 12 noahaava Avatud aken Padja all püstol Klaasis uimasti lõhn Taskurätik nimetähega H Piibuork Mõlkis uur, 01:15 Paberitükk Ähvarduskirjad Kahtlusalused  Hector Willard MacQueen – Rachetti/Cassetti erasekretär  Edward Henry Masterman –  Armstrongi käskjalg  Pierre Michel – Armstrongide lastetoatüdruku isa  Mary Hermione Debenham – Sonia Armstrongi sekretär  Kolonel Arbuthnot –  Armstrongi sõber ja tuttav  Vürstinna Natalia Dragomirova – Sonia Armstrongi võõrasema, ema sõber  Hildegarde Schmidt – Armstrongide

Kirjandus
thumbnail
4
docx

Agatha Christie Mõrv idaekspressis

Mõrv Idaekspressis Autor: Agatha Christie Pealkiri: ,,Mõrv Idaekspressis" Ilmumisaasta: 1994 Lehekülgede arv: 155lk Tegelased: Kolonel Arbuthnot ­ Amstrongi sõber ja tuttav. Edward Masterman ­ Amstrongi käskjalg. Vagunisaatja Pierre Michel ­ Amstrongide lastetoatüdruku isa Mrs. Hubbard ­ Mrs. Amstooni ema Linda Arden. Greta Ohlsson ­ Amstrongide lapsehoidja. Hildegard Schmidt ­ Amstrongide kokk- Krahvinna Andrenyl ­ Linda Ardeni noorem tütar. Krahv Andrenyl ­ Linda Ardeni noorema tütre mees.

Kirjandus
thumbnail
2
docx

Agatha Christie " Surm Niilusel "

nägu, tumesinised silmad, lapeslik naeratus. Hercule Poirot ­ Lühike, täidlane, vuntsidega, kaabut kannab, kaval, osav, tark. 5) Linnet muutub pigem paremaks. Simon muutub halvemaks. Hercule muutub paremaks ja Jaqueline muutub halvemaks. 6) Et raha ei ole esmatähtis. Tähtis on omada lähedaid ja kalleid inimesi, ning olla armastatud. 7) Mina arvan, et see raamat on väga hea. Agatha Christie enamus raamatud on head, soovitav kõiki, sest need on väga huvitavad ning jõuavad põhimõtteliselt alati üllatava lõpuni. Loeksin kindlasti veel. Järeldused võibolla see, et raha ei ole tõesti esmatähtis ja tappa selle nimel on jube kohutav. Helina Pesukov. MT12.

Kirjandus



Lisainfo

Saladuslik juhtum stylesis kokkuvõte raamatust

Kommentaarid (5)

raigoor9 profiilipilt
raigoor9: täpselt see mida vajasin.
18:34 05-05-2010
KossuKrissu profiilipilt
Kristel Talv: pffffff normaalne värks
21:26 22-02-2011
urmas112 profiilipilt
urmas112: mõtetu fail jne...
16:42 01-03-2011



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun