Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Teravili LEIB (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist


Teravili
LEIB
Merilin Jürine
KK11-PE
Mis on leib?
 Läbi aegade olnud traditsiooniline toit Eesti 
toidulaual
 Rukki-või  nisujahust (harvem  muust
valmistatud  taignast  küpsetatud toit
 Eesti nimetatakse leivaks juuretise abil 
hapendamise teel kergitatud rukkijahutaignast 
küpsetist
 Leiba peetakse südamesõbralikuks 
toiduaineks, sest aitab kolesteroolitaset 
alandada
 Mineraalainetest on leivas 
märkimisväärselt  fosforit , rauda, 
magneesiumit ja tsinki. Täisteraleib 
sisaldab palju erinevaid B-grupi vitami ne
 6  viilu  rukkileiba (300 g) katab päevasest 
mineraalainete vajadusest 60-80 
protsenti (eriti fosfori ja rauaga) ja 
vitamiinide vajadusest 35-50 protsenti 
(kõige rohkem B1, B3 ja B6 vitami ni)
 Leib annab vähe toiduenergiat, leiva vee 
sidumise  võime tõttu tekib leiva söömisel 
ki resti täiskõhutunne
 Kõige väärtuslikumad on täistera-
lihtjahust valmistatud  leivad
 Leibade toiteväärtuse ja ka maitse 
parandamiseks lisatakse leibadele veel 
mitmesuguseid lisandeid, näiteks 
seemned, pähklid, idandatud seemned, 
rosinad jms.
Erinevate leibade valik
 Rukki-ja segaleivad
Vasakule Paremale
Teravili LEIB #1 Teravili LEIB #2 Teravili LEIB #3 Teravili LEIB #4 Teravili LEIB #5 Teravili LEIB #6 Teravili LEIB #7 Teravili LEIB #8 Teravili LEIB #9 Teravili LEIB #10 Teravili LEIB #11 Teravili LEIB #12 Teravili LEIB #13 Teravili LEIB #14 Teravili LEIB #15 Teravili LEIB #16 Teravili LEIB #17 Teravili LEIB #18 Teravili LEIB #19
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 19 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-02-12 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 17 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor KoolonDee Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

Niitritsool on kõrge puhtusastmega spetsiaalselt lihatööstustele mõeldud sool, mis on toodetud iidsest maaalusest soolalademest saadud soolalahusest eraldatud vaakumsoolast. Soolalahuse puhastamise tulemusena saadud kõrge NaCl-sisaldusega ja kahjulikest lisanditest vaba vaakumsool koosneb ühtlase kristallilise struktuuri ja kujuga soolateradest, mis võimaldab nitriti väga ühtlast jaotumist nitritsoolas. . 2 TERAVILI, TERAVILJASAADUSED, PAGARI- JA KONDIITRITOOTED. 2.1 Teravili. Teravili on rühm peamiselt kõrreliste sugukonda kuuluvaid kultuurtaimi, mida kasvatatakse tärklise- ja valgurikaste viljade ­ teriste ehk terises olevate terade ­ saamiseks. Teraviljade vili on üheseemneline mitteavanev teris ehk iva, põllumajanduslikuks keelepruugis tera. Teraviljades leidub palju vitamiine, mineraalaineid, süsivesikuid, rasvu, valke ja proteiine

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Erinevate toitumisvajadustega kliendid 38 3. Toiduained 41  Toiduainete kvaliteet 42  Toiduainete pakendid ja märgistus 43  Põhiliste toidukaupade hoiunõuded ja realiseerimisajad 44  Erinevate toiduainegruppide omadused ja kasutamine toidu valmistamisel 48  Teravili ja teraviljatooted 48  Köögi- ja puuviljad 50  Piim ja piimatooted 53  Liha ja lihatooted 55  Kala ja kalatooted 57  Rasvad 58  Magusained 61 4

Analüüsimeetodid äriuuringutes



Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun