Sigrit Luik KK12-KE 1. V 2. A 3.S 4. T 5. L 6. A 7. K 8. U 9. K 10. K 11. E 12. L 13. T 14. S 15. Ö K16 . L 17. I 18. A 19. A 20. K 21. I 22. A 23. K 24. O 25. H 26. R 27. V 28. A 29. N 30. A 31. T 32. A 33. L 34. L 35. I 36. N 37. N 38. W 39. I T 40. N 41. 42. E R 43. 4
LABORATOORNE TÖÖ NR 5. Joonte orienteerimine Ülesanne: määrata laboratoorses töös nr 1 märgitud kolmnurga joontele tõelised asimuudid ja direktsiooninurgad. Leida meridiaanide koonduvused, rumbid ja horisontaalnurgad. Kaardil on punktid 137, 138 ja 139 (joonis 5.1. on viimasel leheküljel). Punktist 137 on joonestatud X-telje suund ja tõelise meridiaani suund. Joontele 137-138 ja 137-139 on mõõdetud tõelised asimuudid ja direktsiooninurgad (malliga). Mõõdetud on ka kahe suuna vaheline horisontaalnurk β. Kaardilehel on toodud meridiaanide koonduvus γ= SE:1°31’ (punktid paiknevad kaardil II veerandis). Laboratoorsest tööst nr 2 sain punktide geodeetilised ja TM Baltic’93 ristkoordinaadid (tabelis 5.1.). Tabel 5.1. Punktide geodeetilised ja ristkoordinaadid Punkt B (põhjalaius) L (idapikkus) X (km) Y (km) 137 59°20’6’’ 25°31’15’’ 6578,350
TOIDUAINETE KÜLMTÖÖTLEMIS KAONORMIDE TABEL KARTUL Külm- Kuum- Valmis- Neto Bruto töötle- töötle- toote Toiduaine nimetus g g miskadu miskadu kaal % % g Toores puhastatud kuni 1 septembrini 125 20 100 - 100 Puhastatud, keedetud kuni 1 septembrini 133 20 106 6 100 Toores puhastatud: 1.sept.- 31. okt. 133 25 100 - 100 1.nov.- 31. dets 143 30 100 - 100 1. jaan- 28-29. veebr 154 35 100 - 100 1. märtsist 167 40 100 - 100 Kooritud ja keedetud: 1. sept- 31. okt 137 25 103 3 100 1. nov- 31. dets 147
LABORATOORNE TÖÖ NR 2. Koordinaatide määramine Ülesanne 1. Määrata 1. laboratoorses töös märgitud kolme punkti geodeetilised ja ristkoordinaadid ja kanda need tabelisse 2.1. Leidsin koordinaadid juhendi abil. Geodeetiliste koordinaatide puhul tegin ristkorrutised (nt , ), seejuures korrutades 60’’ kaardilt mõõdetud joone pikkusega. Tulemused ja näidisarvutused on tabelis 2.1. Tabel 2.1. Punktide geodeetilised ja ristkoordinaadid Punkt B (põhjalaius) L (idapikkus) X Y 137 59°20’+6’’=59°20’6’’ 25°30’+1’15’’= 25°31’15’’ 6575+3,350=6578,350 585+0,1575=586, 575 138 59°20’32’’ 25°34’47’’ 6579,200 589,825 139 59°20’-1’13’’= 25°34’9’’
I II III IV V VI VII VIII 1 2 I 1 H H 1 He 4 3 4 5 6 7 8 9 10 II 2 Li 7 Be 9 B 11 C 12 N 14 O 16 F 19 Ne 20 11 12 13 14 15 16 17 18 III 3 Na 23 Mg 24 Al 27 Si 28 P 31 S 32 Cl 35,5 Ar 40 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 4 K 39 Ca 40 Sc 45 Ti 48 V 51 Cr 52 Mn 55 Fe 56 Co 59 Ni 59 IV
Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord Tabel 1 Toiduaine nimetus 1 liiter= 1 dl= 1 sl= 1 tl= 1000 ml 100 ml 15ml 5 ml =6,7spl =3tl g g g g JAHU JA TANGUTOOTED nisujahu 600 60 10 3 maisijahu 550 55 8 3 odrajahu 550 55 8 3 rukkijahu 550 55 8 3 tatrajahu 600 60 9 3 kartulijahu 800 80 15 5 riisijahu 550 55 8 3 manna 700 70 10 4 sojajahu
150 kasutatavat sona Inglise keeles. 1 the 3 of 4 and 5a 6 to 7 in 8 he 9 have 10 it 11 that 12 for 13 they 14 I 15 with 16 as 17 not 18 on 19 she 20 at 21 by 22 this 23 we 24 you 25 do 26 but 27 from 28 or 29 which 30 one 31 would 32 all 33 will 34 there 35 say 36 who 37 make 38 when 39 can 40 more 41 if 42 no 43 man 44 out 45 other 46 so 47 what 48 time 49 up 50 go 51 about 52 than 53 into 54 could 55 state 56 only 57 new 58 year 59 some 60 take 61 come 62 these 63 know 64 see 65 use 66 get 67 like 68 then 69 first 70 any 71 work 72 now 73 may 74 such 75 give 76 over 77 think 78 most 79 even 80 find 81 day 82 also 83 after 84 way 85 many 86 must 87 look 88 before 89 great 90 back 91 through 92 long 93 where
Kuupäev Veetase Vooluhul Nähtuse Ummistus Jäätumi Vesi Kallasjä Keskmin (H) cm kQ d allpool ne -I voolab ä - ) e või (m3/s) vaate jää tihe posti- < pinnal - hõljejää- II * ### 30 0.086 I 195 ### 30 0.099 I 195 ### 29 0.099 I 195 ### 30 0.11 I 195 ### 31 0.11 I 195 ### 32 0.12 II 190 ### 36 0.13 II 190 ### 40 0.16 I 195 ### 46 0.18 I 195 ### 48 0.18 I 195 ### 48 0.17 I 195 ### 49 0.17 I
Kõik kommentaarid