Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Vesinikautod (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Palju maksab see imevärk?

Lõik failist


Maailmas hakatakse üha rohkem ja rohkem tootma vesinikkütusega autosid: nii USA-s, Kanadas, Aasias kui ka Euroopas. Tänu vesinikumootori leiuatajale François Isaac de Rivazile võivad vanad, bensiiniga, diisliga, propaaniga, maagaasiga ning bioetanooliga sõitvad autod ununeda.
Näiteks Euroopas, Saksamaal avati 2003. aastal esimene ja 2006.aastal teine vesiniktankla. Seal liigub juba 17 vesinikkütusel töötavat eksperimentaalaoutot.
Esimene firma, mis üldse vesinikmootoreid looma hakkas on Allis -Chalmers Manufacturing Company, 1959 aasta, Ameerika, Lõuna California . Paljud firmad kasutavad vesinikkütuse tootmiseks keemilisi aineid, kuid see firma kasutab teisi meetodeid - valgust ehk fotosünteesi. Kütuse tootmise protsessil on isegi olemas 3 staadiumi.
Vesinikumootoriga automargid on näiteks Honda, Mazda , Ford, Oopel, Mercedes , Audi , Toyota,Volkaswagen ja BMW.
Vesinikumootoriga BMW erimudel Hydrogen 7 suudab vesiniku jõul läbida kuni 200 kilomeetrit. Kui vesinik paagist lõpeb, saab juht lülitada auto lihtsa nupulevajutusega ümber bensiini kasutamisele ja sõit võib
Vesinikautod #1 Vesinikautod #2 Vesinikautod #3 Vesinikautod #4
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 4 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-09-23 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 59 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Altzproductions Õppematerjali autor
referaat vesinikautodest

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
20
docx

ENERGIAALLIKAD MAISMAATRANTSPORDI ARENGUS

on energiakandja. Praegu on kõige sagedamini valmistatud seda metaanist või teistest fossiilkütustest. Siiski saab toota mitmesugustest allikatest nt tuule-, päikese-või tuumaenergiast. Puudus vesiniku kasutamises on madal energia sisaldus mahuühiku kohta ja ebaefektiivsus tootmises. (14) Tänapäeval tegelevad paljud suured autotootjad vesinikul töötavate autode väljatöötamisega.Toimub kütuselemendis protsess kus vesinik ja hapnik ühinevad ning tekib vesi ja protsessi käigus vabaneb teatud hulk energiat. Ja nii ongi, ei mingeid jääke peale H2O. Protsessis vabaneb energia elektrina ning autot liigutavad edasi tavalised elektrimootorid. Sisuliselt ongi vesinikautode puhul tegemist elektriautodega ainult energia salvestina ei kasutata akusid, vaid energia ,,toodetakse" jooksvalt. Lisaks keskkonnasõbralikkusele on vesinikautod ka vaiksemad ning

Ajalugu



Kommentaarid (1)

Reigort profiilipilt
Reigort: natuke, üks tühi leht on sees
23:12 12-05-2011



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun