Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Seente kasutamine meditsiinis (3)

4 HEA
Punktid

Lõik failist


Seente kasutamine meditsiinis
Seeneriiki kuulub suur julk erineva välisehitusega üherakulisi ja hulkrakseid organisme. Seeneliikide täpne arv ei ole teada, kuid arvatakse jääb see 1,5 miljoni piiridesse. Osa neist on mikroskoopilised, kuid palju on ka palja silmaga nähtavad. Seentega seonduvaid protsesse rakendatakse toiduainete- ja farmaatsiatööstuses, loomakasvatuses, keskkonnakaitses ja meditsiinis.
Juba Vana-Kreekas kasutati katkiste jalgade , kas hõõrdumise või põlike, raviks hallitanud sandaale. Sellist raviviisi võib põhjendada ainult sellega, juba sel ajal pandi tähele et
Seente kasutamine meditsiinis #1 Seente kasutamine meditsiinis #2 Seente kasutamine meditsiinis #3
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 3 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2011-02-06 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 36 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 3 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Alina Semjonova Õppematerjali autor
Lühireferaat

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
1
doc

Seente kasutamine meditsiinis

Seente kasutamine meditsiinis Seente kasutamist erinevate haiguste ravimiseks nimetatakse seeneteraapiaks. Jaapanis kasvab seen shiitake Lentinus edodes, millest eraldati polüsahhariid lentinaan. Lentinaaniga on võimalik hoida veres suhkru tase normaalse lähedasena ja koos dieedi ning ravimite kasutamisega saab vähendada diabeedi süvenemist kuni 60%. Haigusi põhjustavad mikroorganismid on võimelised kohastuma ja moodustama uusi antibiootikumide suhtes vastupidavaid tüvesid. Teadlased on uute bakterivastaste

Bioloogia
thumbnail
2
docx

Bioloogia- Kuidas on võimalik seeni kasutada

· Veini, õlle ja sojakastme kääritamisel. · Osad pintselhalliku liigid annavad roquerforti ja camemberti juustutele omase lõhna ja maitse. · Ühte pintselhalliku liiki kasutatakse ka salaami vorsti tootmisel. · Pintselhallikute perekonna esindaja abil toodeti esmakordselt penitsilliini, mis on antibiootikum, mis päris bakterite rakukesta sünteesi. · Seeni kasutatakse antibiootikumide tootmiseks. · Hiljem on hakatud seente toodetavaid ensüüme tööstuslikult kasutama valke lagundavate fermentide jaoks pesuainete tootmises. · Tungaltera abil toodetakse teatud alkaloide, mida kasutatakse migreeni ja Parkinsoni tõve ravis. · Seeni kasutatakse bioloogilise tõrjevahendina umbrohtude ja kahjurtite vastu. · Kukeseened ja kuuseriisikad sisaldavad A- vitamiini. · Punapuravikud, kasepuravikud ja pilvikud sisaldavad B- vitamiini. · Kivipuravikud, külmaseened ja sampinjonid sisaldavad C- vitamiini.

Bioloogia



Meedia

Kommentaarid (3)

kkirzer profiilipilt
Kristi Heinaste: Lootsin pikemat teksti, kui failis oli. Arvasin, et 3 lehte tähendas puhast teksti (v.a. pilt & kasutatud info)
19:29 03-10-2012
kutsutydruk profiilipilt
kutsutydruk: väga hea, leidsin vastuse, ainult kirjavead natuke häirisid
00:53 28-03-2011
fr5yc6 profiilipilt
fr5yc6: Jah, aitas.
18:55 13-12-2011



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun