Piparmündine sokolaadikook Suur ja mahlane sokolaadikook, mille täidisena on kasutatud After Eight piparmünditäidisega sokolaadi. Koogitaigna koostisosade hulka kuulub ka majonees ja kasutada võib nii jogurtikui täiesti tavalist ilma lisanditeta majoneesi. Põhi: 1,5 dl kakaopulbrit 2,5 dl suhkrut ...
Sokolaadimakroonid Väikesed mandlisokolaadibesee küpsised, mis on omavahel ühendatud sokolaadikreemiga. 15 tk Küpsised: 125 g tuhksuhkrut 1 sl kakaod 1 pk (75 g) mandlijahu 2 munavalget Täidis: 300 g sokolaadi 1 tl piima Sõelu kaussi tuhksuhkur ja kakao, sega juurde mandlijahu ja kõvaks vahuks...
Tallinna Ülikool Matemaatika ja Loodusteaduste Instituut Laura Freivald VAARIKAS JA MAASIKAS Referaat Tallinn 2014 Laura Freivald SISUKORD Laura Freivald Töö eesmärk on õppida refer...
Aedmaasikas Maasikas on üks väärtuslikumaid ja hinnatumaid marjakultuure. Varajase saagikande alguse, suure ja püsiva saagikuse, viljade varavalmivuse, nende meeldiva välimuse, hõrgutava aroomi ja suurepäraste maitseomaduste tõttu on maasikast saanud paljude marjakasvata...
KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit toiduained ja toiduainete segud on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või ...
Maitseroheliste kilohinn kaup ühik ühiku hind tüümian adzika (terav) kg 2,73 petersell aerosoolõli kg 2,77 basiilik ahvena filee kg 6,2...
HARAKA LASTEAED MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID 2010 ANDERI JA ARONI LEMMIKSALAT Meie pere tervislik toit, mis ka lastele maitseb, on salat. Koosis: hiinakapsas, tomat, värske kurk, mais. Natukene oliiviõli ja maitse järgi viie pipra segu. Kõik läbi segada...
Virsikukook Hästi maitsev ja kiirelt valmiv mahlane kook, mille täidises võib virsikute asemel ka ananassi kasutada. Kaerajahu muudab taigna krõbedamaks ning annab hea maitse, aga kui seda pole siis võib lihtsalt nisujahu kogust suurendada. Põhi: 100 g võid 0,75 dl suhkrut 1 muna 1 tl küpsetus...
KEEDUTAIGEN Taigen, mis sobib nii soolaste kui ka magusate küpsetiste valmistamiseks. 1,5 kl vett 100g võid 0,5 tl soola 180 g jahu 4 keskmist muna või 3 suurt Keedutainast valmistatakse ühe põhivalmistusviisi järgi. 1. Lase vesi koos rasvaine ja soolaga keema. 2. Tõsta keedunõu tulelt, vala j...
Programm „Kutsehariduse sisuline arendamine 2008-2013“ SIRJE REKKOR ANNE KERSNA ANNE ROOSIPÕLD MAIRE MERITS TOITLUSTUSE ALUSED KOHANDANUD: ANA KONTOR 2013 ...
Menüü 01.0205.02.2011 Esmaspäev Kodune seljanka (Sealiha,keedusink,viiner,kartul,sibul,tomatipasta,konservkurk,toiduõli, hapukoor,sidrun,sool,pipar) Ahjus küpsetatud kana kollase riisiga külmas kastmes (Kanakoib,sool,broilerimaitseaine,hap...
...narulli ja keritakse lahti korvikestele. Nüüd vajutatakse kergelt rulliga või kätega taignale, et korvikese servad taigna läbi lõikaksid. Seejärel võetakse vorm koos taignaga kätte ja mõlema käe pöialdega vajutades täidetakse kõigepealt vormi põhi ja seejärel küljed. Korvikesed tuleb vormida nii, et metall läbi taigna välja ei paistaks. Vormitud pooltooted küpsetatakse koos vormiga, mis eemaldatakse peale pooltoote jahtumist. * Lõikekookidele põhjade valmistamisel tõstetakse lahtirullitud liivataigen kergelt rasvainega määritud küpsetusplaadile, tehakse noaga taigna...
1 Olustvere Teenindus ja Maamajanduskool Põllumajadus Lauri Luik Moos Referaat Olustvere 2015 2 Sisukord Moosi keetmise õpetus.................................................................
... rukkijahu ja 2,5 nisujahu. Täidis: 500 g keedetud sealiha ja 300 g kapsast, 100 g hakitud rohelist sibulat, 100-250 g sealiha keeduleent, 6-10 muna. Valmistamine: Veeretada jahust, munast, veest ja soolast kuulikesed, rullida need õhukeseks ja vormida korvikesed. Keedetud sealiha ja tükeldatud kapsas ajada läbi hakklihamasina, lisada sibul ja sealiha, keeduleem ning munad. Segada korralikult läbi. Kanda täidis lusikaga korvikestesse. Seejärel lähevad perepetsid ahju. Küpsevad 15-20 minutit kuumusel 200 kraadi. Ahjust tulnud perepetsidele määritakse sulavõid. **********************...
TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid 2 kokku Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kokku: 0.000 0.000 Mise en place: 1. Valmistami...
...uhkur Rasvaine Jahu Küpsetuspulber Muna Valmistamine: Plastiline rasvaine, peensuhkur, muna ja sool segada. Lisada jahuga segatud küpsetuspulber ning sõtkuda kuni tekib taignapall. Asetada külmikusse 15 minutiks. Rullida, vormida(või asetada vormi nt erinevad korvikesed) ning küpsetada 200-220 kraadi juures kuldpruuniks. Liiva-ja muretaigen erinevad üksteisest vedeliku koguse poolest. Tooted 4.1Liivaküpsis Valmistada muretaigen. Rullida ristkülikuks. Lõigata ruudud. Määrida munamäärdega ning puistada peale suhkrut(või pählipuistet, kaneeli). Küpsetada. 4.2Mureta...
LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse- ja majandusarvestuse õppetool K14KÕ Jana Annuk TOIDUKAUBAÕPETUS Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik. MA Mõdriku 2014 SISUKORD SISSEJUHATUS.......................................................................................
Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakool Hotellimajandus HM31 Ave Rhede 3 PÄEVA MENÜÜ KOOSTAMINE Kodutöö menüü planeerimises Juhendaja: Küllike Varik Tallinn 2007 ...
Eesti Toit Toit ja köök moodustavad ühe osa sellest, mis on meile omane ning millega nii meie ise kui ka väliskülalised iga päev kokku puutuvad. Toidukultuur on lahutamatu osa rahvuskultuurist, meie minevikust, olevikust ja tulevikust, see on osa meie identiteedis...
LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool K11 KÕ Aire Liivapuu TOIDUKAUBATUNDMINE Õpimapp Juhendaja: Liina Maasik Mõdriku 2012 SISUKORD ...
Koka kutseeksami kordamisküsimused ja vastused 1. Kirjelda külmtöötlemismeetodid · Külmutatud toiduainete sulatamine külmutatus liha- ja kalatoodete, pooltoodete sulatamine · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine Näiteks: köögivilja sorteerimine ...
... Tärklis segatakse enne kasutamist vähese koguse külma veega. Marjamahl- vesi suhkur keedetakse Kissell peab olema täiesti vedel 18. Kirjelda muretaigna valmistamist ja sellest toodete valmistamist, kasutamine. Jahu, või, suhkur näpin toasooja võiga Küpsised, korvikesed 19. Iseloomusta rasvasid. Millised rasvained sobivad praadimiseks. Miks? Taimsed rasvad- rapsiõli, oliiviõli NEED ON KASULIKUMAD Loomsed rasvad- searasv Taimsed+loomsed=segu ehk margariin 80% rasva 20. Mille poolest erinevad toidukauba tähistamisel ''parim enne'' ja ''kõlblik kuni'' ? Parim enne...
1.osa Teraviljad Ökoteraviljad Kõvateraline nisu *Proteiinisisaldus 10-14% ...
Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused 1.Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvained, ...
India köök Diana Matejuk Üldiselt Kulinaarsed traditsioonid on erinevad maa eri regioonides Põhjas on kliima mõõdukas, seal on laialt levinud toidud lambalihast Lõunas süüakse ka kitseliha ja kana Idas, Bengali lahe äärsetel aladel kasutatakse toiduks nii jõe- kui ka merekalu Läänekaldal, Gud...
SMUUTID & kokteili see on hea jook mis maitseb kõigile ning igalajal ning igas vanuses . samuti on seda hea teha koolis , kas või käsitöö või kokanduse tunnis . vaarikasmuuti u 2-le · 400 g vaarikaid · 0.5tk sidruni mahla · 0,5 dl suhkurt · 0,5tl vanillisuhkurt · 3 dl...
KAMA Kama on keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu, mida tavaliselt süüakse (juuakse) hapupiima, keefiri või jogurtiga. http://et.wikipedia.org/wiki/Kama Eesti köök Eesti köök on eesti toiduvalmistamise traditsioon. Eesti köök kitsamas mõttes on eesti rahvustoidud, nende valmistam...
A-veregrupp · arenes elukooslustes, mis põhinesid põllumajandusel · täheldati esimest korda Idamaades ja Aasias · sealne inimene kasvatas teravilja ja tegles loomapidamisega · kõrge vastupanuvõime haiguste ja nakkuste suhtes · tulevad taimsete toitudega kõige paremini toime ...
ALKOHOOLSED JOOGID Mis on brändi ja konjak? Võib öelda, et kõik konjakid on brändid, kuid kaugeltki iga brändi pole konjak. Laiemas mõttes nimetatakse brändiks mitmeid puuviljadest (viinamari, õun, aprikoos, pirn jt) valmistatud ning tammevaadis laagerdatud destillaate. Kitsamas tähenduses, mis on koos...
Kirjelda külmtöötlemismeetodid lehekülg 12-13 Selleks, et toiduaineid saaks kas toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid pesta, koorida sellist tegevust nimetatakse toiduainete külmtöötlemiseks. Külmtöötlemisel toiduainete mass enamasti väheneb. Külmutatud toiduainete sulatamine: Külmutatud liha- ja kalat...
Hommikusöögid (25% päevasest kaloraažist) Grammid Kogus Kell 09.00 1.variant Kodujuustutortilla Kodujuust 4%/ või kanafilee 50 2 spl kuhjaga Hapukoor, 20% 15 1 spl ...
PÄRNU KUTSEHARIDUSKESKUS Edvin Sild K-16B Eritoitumine diabeetikule Referaat Juhendaja: Taisi Talviste Pärnu 2018 SISUKORD SISSEJUHATUS Käesoleva refera...
...ilauast. *tiku võileib 36 mm *canape 5,5-6 cm Fursettlauale võib pakkuda: *tikuvõileibu, sandvichi tüüpi v/l *canapeed *canapee grill *krutoonid *pannkoogid kartuli või mõne muu röstitud köögiviljad *wrappid *tortillast *minipitsad-Quiche lorraine *rullid,rulaadid *korvikesed-tartaletid Rootsi laud: *buffet(Kesk-Euroopa) *hommiku,-lõuna- ja õhtusöögilaud *einestamine konverentsidel, hotellides jm. *aiapeod jm. *söömiseks eraldi lauad(ühes või mitmes ruumis) *menüüs: · külmad ja kuumad eelroad · pearoad, vaheroad ja järelroad · kuumad joogid, karastavad joogid ja...