Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

LOODUSKOSMEETIKA - sarnased materjalid

looduskosmeetika, difference, tooraine, õlid, vera, alkohol, aloe, toorainest, beauty, emulsiooni, elastsust, cream, mineraalid, enesekaitse, sensitive, taastavad, imendub, tänan, alkoholivaba, rasu, face, kaitsevad, ruth, säilitusained, ohutud, kosmeetikat, merila, jaolt, tehnoloogia, 9001
thumbnail
7
doc

Looduskosmeetika

Tartu Kutsehariduskeskus Pille Meipalu LOODUSKOSMEETIKA Juhendaja: Maire Kask Grupp: MY11 Tartu 2013 Sissejuhatus Mis on looduskosmeetika ? Siililegi selge, et looduskosmeetika on tehtud looduslikest koostisosadest. Siilile pakub loodus kodu, meile suurel hulgal komponente, mida muu hulgas saab kasutada kosmeetika valmistamisel. Sarnaselt tänapäevaga, hellitati end kosmeetikaga ka iidsetel aegadel. On teada, et juba muistsed tsivilisatsioonid avastasid looduslike vahendite mõju nahale ja organismile ning hakkasid neid kasutama. Looduslikust toorainest valmistati ravimeid, kosmeetikat ja tualett- tarbeid. Ajalooraamatud väidavad, et sellega tegi algust Egiptus.

LOODUSKOSMEETIKA
43 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Kosmeetika

· Hambaharjad · Suuveed · Hambahooldus vahendid · Muud suuhügieeni tooted 2. Deodorandid, niisutavad salvrätikud: · Roll on deodorandid · Stick deodorandid · Spray deodorandid · Niisked salvrätid · Muud deodorandid 3. Seebid: · Tükiseebid · Vedelseebid · Dushigeelid · Vannivahud · Vannisoolad ja õlid 4. Habemeajamine: · Raseerimis aparaadid · Vahetusterad aparaadile · Ühekordsed terad · Raseerimis veed ja balsamid · Vahud ja geelid · Kondoomid 5. Juuksehooldus · Shampoonid · Balsamid · Viimistlusvahendid · Juuksevärvid · Keemilise loki vedelik · Muud juuksehooldustooted 6. Mähkmed: · 2-6 kg vastsündinu · 4-9 kg MIDI

Tööstuskaup
29 allalaadimist
thumbnail
126
ppt

Kosmeetikakaubad

KAS SA TEAD, MILLINE ON SINU NAHATÜÜP? Nahahooldusvahendid  Nahakreemid  Näokreemid (öö-. Päeva- ja silmakreemid)  Emulsioonkreemid  Nahapiimad  Geelid  Näopuhastusvahendid (puhastuspiimad, näoveed)  Koorijad  Maskid  Päevituskreemid (enne ja pärast päevitamist; isepäevituvad) Kosmeetikatoodete koostisained  Küllastunud rasvhapped: steariin, palmitiin  Küllastumata rasvhapped: linool- ja linoleenhape  Taimsed õlid: jojoba-, avokaado-, saialilleõli- (rahustav ja põletikuvastane toime); porgandiõli (pehmendab ja kaitseb nahka kuivamise eest); oliivõli (pehmendab, niisutab, põletikuvastane): maisiõli (vitamiinid, antioksüdandid). Kosmeetikatoodete koostisained  Loomsed õlid: kalamaksaõli (ravib rasust nahka ja aknet); platsentaõli (sisaldab aminohappeid, vitamiine, mineraale, aga Eestis ja Euroopas ei tohi kasutada): veelindude liigeserasv  Sünteetilised õlid

Keemia
7 allalaadimist
thumbnail
9
pdf

Kahjulikud kosmeetikatooted

niiskusega. (Terviseamet 2012) 2.1 Kahjulikud kosmeetikatooted Siin on mõned tooted, mida kasutab pea iga inimene: dusigeel, deodorant ja hambapasta. Hambapastades ja sampoonides kasutatakse vahuainet, mis on väga kahjulik. Inimenesed arvavad, et mida paremine see vahutab, seda paremini ka toimib.Aga tegelikult imendub see läbi naha ja ei välju kergelt ning kahjustab maksa ja südant. (Puhas Elu 2011 ) Kreemid, õlid ja seerumid sisaldavad sünteetilisi mineraalõlisid ehk kunstmineraalõlisid.Enamasti valitakse tooteid oma lõhna järgi. Erinevates niisutavates 4 näokreemides on ka lõhnaained ja säilitusanied, mis põhjustavad allergiat. Hetkel on 26 teadaolevat allergiat põhjustavat lõhna- ja säilitusainet. (Kenk 2009) Deodorandid ja parfüümid on kasutusel spreidena või aerosoolidena ja võivad sattuda

Kosmeetika
14 allalaadimist
thumbnail
66
pdf

Aaloe vera

Aaloe vera II kursus Mis on aaloe? Aaloe (Aloe) on mitmekesine algselt Aafrikast pärit troopiliste ja subtroopiliste sukulentsete (kõrbetaimed, milles säilitatakse vett) puude, põõsaste ja puhmaste perekond aaloeliste(Asphodelaceae või Aloaceae) sugukonnast (varem paigutati liilialiste sugukonda). 1. Aloe Vera’l ehk harilikul aaloel, mida nimetatakse imerohuks, looduslikuks ravivahendiks ja elutaimeks, on veel palju teisi nimetusi, mis on säilinud peaaegu 4000 aasta jooksul, nii kaua on see ravimtaim teeninud inimese heaolu. 2. 1862. aastal avastas George Ebersvanal aaloe esimese kirjeldus Egiptuse papüürusel koos mitmete ravimtaimede kirjeldustega, mis pärines aastast 3500 e.m.a. 3. Looduses leiduvast rohkem kui 200 aaloeliigist on ainult neljal raviomadused. Aloe Barbadensis Miller

Bioloogia
4 allalaadimist
thumbnail
18
docx

KAHJULIKUD KOSMEETIKATOOTED

SISUKORD SISSEJUHATUS..............................................................................................3 1.3 Üldised säilivusajad:...................................................................................... 4 1.4.4 Imidazolidinüül karbamiid.......................................................................6 1.4.5 Parabeen................................................................................................. 6 2. LOODUSKOSMEETIKA...............................................................................6 2.1Mahetoodetud nahahooldusvahendite säilitamissüsteem:.............................7 2.1.1 Pakend..................................................................................................... 7 2.1.2 Ürdid ja eeterlikud õlid............................................................................ 7 2.1.3 E-vitamiin ja taimsed õlid.......................................................

Kosmeetika
11 allalaadimist
thumbnail
25
docx

Jookide tehnoloogia - alkoholivabad joogid ja õlu

Mahlade ja karastusjookide tehnoloogia 1. Mahlade liigitus Mahl on puuviljadest, marjadest või köögiviljadest erinevate tehnoloogiliste võtetega eraldatud vedel toiduaine, milles säilib tooraine toiteväärtus suures ulatuses. Valmistatakse kas ühest või mitmest liigist puhastest, küpsetest, värsketest või külmutatud viljadest. Tehnoloogiliselt kasutatakse kas füüsikalist või ensümaatilist töötlust. Naturaalmahlad sisaldavad keskmiselt 82...90% vett, 10...16% süsivesikuid, 0,4...1,7% orgaanilisi happeid, lämmastikühendeid, mineraalsooli, vähemates kogustes vitamiine, parkaineid, pigmente, eeterlikke õlisid jne.

Tehnoloogia
73 allalaadimist
thumbnail
32
odp

Hiina aroomiteraapia

keha, juukseid, riideid, kodusid ja templeid, vaid ka paberit ja tinti. • Vanas Hiinas kasutati ravimtaimi koos nõelravi ja massaažiga, ravimaks suurt hulka haigusi. Ent hiinlased olid seotud ka surematuse otsingutega alkeemia abil. Üks kõige hinnatum taim vanas Hiinas oli mo-lu-hwa, üks jasmiini liike; ainult üks õis suutis lõhnastada terve ruumi. Hiinast pärit eeterlikud õlid: • Mandariiniõli (Citrus reticulata) • Nelgiõli (Eugenia carophyllata) • Aniisiõli (Illicium Verum) • Kaneel (Cinnamomum zeylanicum) • Apelsiniõli magus (Citrus Sinensis) • Jasmiin (Jasminum officinale) • Sidrunmeliss (Tsitronella) • Ingver (Zingiber officinale) • Sandlipuu (Santalum album) Mandariini õli Mandariini koores on eeterlikku õli, mida pressitakse

Looduskosmeetika
13 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Toiduained

Võivad olla mürgised, näit. solaniin roheliseks tõmbunud kartulis, amügdaliin mõrumandlites. Alkaloidid on närvisüsteemi ergutava toimega. Nendeks on kofeiin tees ja kohvis, teobromiin kakaos ja sokolaadis, nikotiin tubakas. Glükosiide ja alkaloide esineb rikkalikult mitmesugustes ravimtaimedes. Ekstraktiivained on seedetegevust ergutava toimega. Neid leidub lihas ja kalas. Toitainete hulka kuuluvad veel värvained, lõhnaained (eeterlikud õlid), parkained (taniin) ja alkohol (etanool). Inimorganismile kõige vajalikumad ehk asendamatud toitained on vesi, täisväärtuslikud valgud, taimsed rasvad, mineraalained ja vitamiinid. Nendest oleneb põhiliselt toiteväärtus. Kõrge toiteväärtusega on puu- ja köögiviljad, piimasaadused, munad, liha, maks ja kala. Madalam toiteväärtus on ühekülgsetel, rafineeritud toiduainetel ­ suhkur, tärklis, toidurasvad. Nn. asendatavad toitained on mittetäisväärtuslikud valgud, loomsed rasvad ja süsivesikud

Toitumisõpetus
139 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Ravimuda

Ravimuda Ravimuda ehk peloid on veest ning pihustunud mineraalsetest ja orgaanilistest osistest koosnev keerulise koostisega aine, mis on tekkinud looduses geoloogiliste, füüsikalis- keemiliste ning bioloogiliste tegurite toimel. See erineb tavalisest mudast nii välimuse kui ka keemilise koostise tõttu. Ravimuda on läikiv, õline, pärlihalli või sinise värviga ja on kreemi või kosmeetilise maskiga sarnane. Ravimuda sisaldab nii lahustunud kui ka lahustumata anorgaanilisi aineid ja orgaanilisi ained nagu süsivesikud ja rasvad. Väga olulised on erinevad mudas sisalduvad orgaanilised ühendid, neist peamiste ­ humiinhapete ­ raviomadustele on pööratud palju tähelepanu erinevates kurortoloogilistes uuringutes läbi aegade, kirjutavad Eestis kümblusravi uuringutest ülevaate teinud Kairi Põldsaar ja Dr. Marge Uppin artiklis "Eesti maapõue tervistavad rikkused". Aga sellest olenemata ei saa ravimuda olla ükskõik milline nende ainet

Looduskosmeetika
4 allalaadimist
thumbnail
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

röhitsemist ja kõhupuhitusi. Hape, suhkur või lisatud magusained sõna otsese mõttes söövad ära hambaemaili ning hammastele tekib kaaries. Gaseeritud joogid viivad organismist välja kaltsiumi, tekitades vanemas eas luuhõrenemist. Arstidepoolne soovitus on gaseeritud jooke üldse mitte tarbida, eriti just lastel, kes küll kirevavärvilistest ja magusatest jookidest eriti vaimustuses on. Alkohol Üldiselt alkohol ei kuulu tervisliku toitumise juurde. Siiski on teadlased leidnud punasel veinil väikestes kogustes tarbides tervistavaid omadusi - nt hoiab punane vein ära südame ja veresoonkonna haigusi ning vähendab infarkti kordumise tõenäosust. NORMAALSE PÄEVASE SÖÖMISE ÜLDSKEEM Inimorganismi seisukohalt pole oluline üksnes mida süüa, vaid ka millal süüa. Teada-tuntud tõde on, et hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord, mistõttu ei tohiks seda kindlasti vahele jätta

Toitumine
51 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

 Toidukorrad, toidukordade menüüde koostamine 85  Toidukaart, selle koostamise põhimõtted ja tööbid 92  Toidukaartide ja menüüde koostamine erinevatele klientidele 93 6. Kalkuleerimise alused 95  Külm- ja kuumtöötlemiskaod toitude valmistamisel 97  Toiduainete koguste ja kaduse arvutamine tooraine kalkuleerimisel 99  Toiduportsjoni ja eine hinna kalkuleerimine 103 7. Toiduvalmistamise alused 108 2  Toiduainete külm- ja kuumtöötlus 108  Toitude maitsestamise põhimõtted 113  Puljongid ja supid 117

Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Kreemid

2,5%. Funktsioon: reguleerib või stabiliseerib toote happelisust/aluselisust; toimib emulgaatorina; on pindaktiivne aine. Trietanoolamiinstearaat Nahale ja juustele jäetavates toodetes võib selle aine maksimaalne sisaldus olla 2,5%. Funktsioon: puhastab nahka; toimib emulgaatorina; on pindaktiivne aine. 2.2 Lahustid 2.2.1 Vesi : AQUA Vesi on nahahooldustoodetes kõige laialdasemalt kasutatav lahusti. Vett leidub peaaegu kõigis kosmeetikumides, välja arvatud õlid ja lipiididerikkad salvid. Eriti tõhusalt suudab vesi lahustada soolasid, happeid, aluselisi aineid ja ka enamiku orgaanilistest ainetest. Vesi moodustab suure osa selliste toodete koostisest nagu näoveed ja ­ toonikud, erinevad emulsioonid ja valdavas osas ka sampoonid. Eelmainitud toodetes on vette lahustatud väga erinevaid aineosi. Kui vee lahustina toimimise võime pole piisavalt tõhus, saab seda parandada lisades alkoholi või glütserooli.

Keemia
14 allalaadimist
thumbnail
88
docx

Laiatarbe näokreemid ja kasutajate teadlikkus

puudutavatele määrustele. Tutvusin EUROOPA PARLAMENDI JA NÕUKOGU MÄÄRUSega (EÜ) nr 1223/2009 ja IUPAC’i kodulehel oleva infoga, samuti uurisin CE märgist puudutavat infot ohutus.ee lehel. 15. oktoober 2014 osalesin ühepäevasel seminaril Sotsiaalministeeriumi ja Eesti Keemiatööstuse Liidu, ning Terviseameti poolt korraldatud kosmeetika teabepäeval. Teabepäeva eesmärk oli tuletada meelde kosmeetikamäärusest tulenevaid nõudeid ja kohustusi ning tutvustas looduskosmeetika kohta käivaid nõudeid. Väga põhjaliku materjali emulsioonide ja kreemide kohta sain Leelo Simiskeri „Kosmeetiline Keemia“ kosmeetikutele mõeldud õppematerjalist. Ka paljude kahjulike ainete kohta kaasasin info sealt. Valiku meedias kajastatud kahjulikest ainetest tegin ajakirjade Eesti Naine, Sensa, Anne ja Stiil, Mari põhjal. Küsitluseks kasutasin surveymonkey.com portaali. Töö esimene osa käsitleb kosmeetikume puudutavaid regulatsioone, millega tarbija kõigepealt

Iluteenindus
35 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Alkohoolse joogide liigitus, destileeritud joogid, destileerimata joogid, õlu.

JOOGID Joogid jagunevad: Alkohoolsed ja alkoholivabaeks ehk alkoholita jookideks. Esimesed sisaldavad üle 1,2 mahu % etanooli, sealhulgas õlu üle 0,5mahu% ALKOHOOLSED JOOGID Liigitatakse olenevalt etanoolisisalduselt · Lahjad ­ kuni 22 mahu% etanooli · Kanged ­ 22 kuni 80 mahu% etanooli · Üle 80 mahu% on piiritused Piiritused ja alkohoolsed joogid annavad kokku mõiste ALKOHOL. Alkohoolsed joogid liigitatatakse veel: - destilleerimata - saadakse vahetult alkohoolse käärimise käigus (vein, õlu) - destilleeritud ­ valm. Eelnevalt toodetud piirituse ( destillaadi) baasil (viin, napsud, brändi,viski Etanooli kontsentratsiooni alkohooses joogis, nn. joogi kangust väljendatatakse mahu%-des (vol) või kraadides, mis Näitavad etanooli kogust milliliitrites 100 ml joogi kohta.

Joogiõpetus
60 allalaadimist
thumbnail
25
doc

Praktika aruanne müügieriala

puuviljad, sipsid, tähtpäeva küpsised ja näksid 1.4 Joogid 1.4.1 Joogid 1.4.1.1 Kohv, tee, kakao 1.4.1.1.1 Kohvid, teed, kakao ja kakaojoogid, Gourmet kohvi ja tee riiul 1.4.1.2 Joogid 1.4.1.2.1 Mahlad ja mahlajoogid, mahlakontsentraadid, siirupid, karastusjoogid ja toonikud, veed, spordijoogid, energiajoogid 1.4.2 Alkohol 1.4.2.1 Kange alkohol 1.4.2.1.1 Viinad, dzinnid, viskid, konjakid ja brändid, rummid, aperatiivid ja bitterid, liköörid ja sherrid, muud kanged, mini ja magnum pudelid 1.4.2.2 Lahja alkohol 1.4.2.2.1 Punased veinid, valged veinid, rose veinid, likööriveinid, shampanja ja vahuveinid, vermutid, segud ja kokteilid, siidrid,

Müügiõpetus ja...
516 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Laeva Põhikooli III kooliastme õpilaste teadlikkus looduslikest juuksehooldusvahenditest

Laeva Põhikooli III kooliastme õpilaste teadlikkus looduslikest juuksehooldusvahenditest Gerda Raudsepp 8.Klass Juhendaja:Katre Sisask Laeva 2017 Ettekande kava Uurimustöö eesmärgid Mis on looduslikud juuksehooldusvahendid? Ökosampoonid Rahvameditsiin juuksehoolduses Uurimustöö praktiline osa Hüpoteesi kinnitus Uurimustöö eesmärgid UURIDA: · kui palju teavad õpilased looduslikest vahenditest; · milliseid sampoone ja palsameid kasutavad kaasõpilased; · kas õpilased teavad, milliseid kemikaale sampoonid sisaldavad; · kui teadlikult õpilased ostavad sampooni ja palsamit. Hüpotees:Laeva Põhikooli III kooliastme õpilased ei ole eriti teadlikud looduslikest vahenditest ja nad ei ole huvitatud nende kasutamisest. Mis on looduslikud juuksehooldusvahendid? Ökosampoonid Rahvameditsiin juuksehoolduses Uurimistöö praktiline osa Küsitluse tulemused Õpilased ei ole

Keemia
1 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Joogid

Juhendaja : Eha Raal Rakvere 2013 JOOGID Joogid jagunevad: Alkohoolsed ja alkoholivabaeks ehk alkoholita jookideks. Esimesed sisaldavad üle 1,2 mahu% etanooli, sealhulgas õlu üle 0,5mahu% ALKOHOOLSED JOOGID Liigitatakse olenevalt etanoolisisalduselt · Lahjad ­ kuni 22 mahu% etanooli · Kanged ­ 22 kuni 80 mahu% etanooli · Üle 80 mahu% on piiritused Piiritused ja alkohoolsed joogid annavad kokku mõiste ALKOHOL. Alkohoolsed joogid liigitatatakse veel: - destilleerimata - saadakse vahetult alkohoolse käärimise käigus (vein, õlu) - destilleeritud ­ valm. Eelnevalt toodetud piirituse ( destillaadi) baasil (viin, napsud, brändi,viski DESTILLEERITUD JOOGID VIIN Valmistatakse kõrgeima puhastusastmega rektifitseeritud piiritusest ja lahkendatatakse mineraalidest vabastatud veega. Seejärel filtreeritakse söe- ja mehhaaniliste filtrite abil, millest

Joogiõpetus
29 allalaadimist
thumbnail
40
doc

Eesti pärismaised puud-põõsad toiduks, raviks, mürgiks

oodata. Mõlemal juhul oli vaja viljaliha jäänused ja luuseemned välja kurnata. Kasu lõigati ka parkainete rohkusest: nende kootava toime tõttu limaskestadele sai ravida seedekulgla eri osade (suuõõnest soolestiku lõpuni) haigusi. 11 Nüüdisajal kasutatakse laukapuu vilju keedise, kompoti, tarretise, siirupi, mahla, veini, veiniäädika, likööri jms. tooraine (kõrval)osisena, mille puhul on põhirõhk kaunil värvusel ja eripärasel maitsel. Tõsi, suhkruga ei tasu mitte mingil juhul koonerdada ning eri maitsestajate lisamine on retseptides igati teretulnud. Enim pruugitakse laukapuu ande siiski rahvuslike likööride koostisosana, leotades rohkem või vähem ettevalmistatud vilju (poolitatud, läbitorgitud jne.) mõõduka või keskmise kangusega etanooli vesilahuses. Inglismaal on levinud 15­30% alkoholisisaldusega Sloe gin,

Geograafia
14 allalaadimist
thumbnail
9
docx

KAHJULIKUD KOSMEETIKATOOTED

SISUKORD SISSEJUHATUS..............................................................................................3 1.3 Üldised säilivusajad:...................................................................................... 4 1.4.4 Imidazolidinüül karbamiid.......................................................................6 1.4.5 Parabeen................................................................................................. 6 2. LOODUSKOSMEETIKA...............................................................................6 2.1Mahetoodetud nahahooldusvahendite säilitamissüsteem:.............................7 2.1.1 Pakend..................................................................................................... 7 2.1.2 Ürdid ja eeterlikud õlid............................................................................ 7 2.1.3 E-vitamiin ja taimsed õlid.......................................................

Iluteenindus
10 allalaadimist
thumbnail
44
doc

Brandi ja konjak

valmistatud ning tammevaadis laagerdatud destillaate. Kitsamas tähenduses, mis on kooskõlas Euroopa Liidu seadusega aastast 1989, võib brändiks nimetada üksnes viinamarjaveini destilleerimisel saadud kuni 94,8% alkoholisisaldusega jooki, mis on vähemalt aasta suures või pool aastat väikses tammevaadis laagerdunud. Tootenimesid cognac, armagnac ning brandy de Jerez võib kasutada vaid apellatsioonireeglitega fikseeritud piirkonnas, kindlaksmääratud toorainest traditsioonilisel menetlusel valminud brändide puhul. Ajalugu Nimetus brandy, mis on hollandlastelt laenatud sõna brandewijn mugandus ning pärineb märksa hilisemast ajast kui jook ise, tähistas algselt liigsest veest vabastatud veini kontsentraati. Laevaomanike meelest oli suurte veinivaatide vedamine mitme maa ja mere taha ülearu tülikas, kokkukuivatatult ehk nö tihendatult võttis sama joogipoolis mitu korda vähem ruumi, säilis paremini ning muutus aja jooksul järjest maitsvamaks

Joogiõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

turismiettevõtluse spetsialiseerumise lõpueksami märksõnad Teeninduspsühholoogia 1. Teenindusühiskonna ja majanduse areng Teenindusühiskonna tekke ja kasvu peamised põhjused tulenevad ühiskonna ja töömaailma muutustest: Kasvav jõukus ­ suurem nõudlus teenuste järele nagu kodu koristamine, akende pesemine jm mida varem tehti ise. Vaba aja väärtustamine ­ suurem nõudlus reisi, SPA, toitlustusteenuste järele. Suuremad eluootused ­ suurem nõudlus hooldekodude ja tervishoiuteenuste järele Vajaduse kasv teeninduslike oskuste järele. Toodete suurem kompleksus ­ suurem nõudlus remondi ja parandusteenuste järele. Kasvav komplitseeritus igapäevaelus ­ suurem nõudlus abielunõustajate, advokaatide, maksunõustajate, töönõustajate järele. Kasvav tähelepanu ökoloogiliste ja säästva arengu küsimustele ­ suurem nõudlus. bussiteenuste ja autorendi järele isikliku auto kasutamise a

Turismiettevõtlus
113 allalaadimist
thumbnail
45
doc

Õpimapp - eritoit

................................................................ 35 Brändid......................................................................................................................................36 Tooraine .................................................................................................................................

Toidukaubandus
96 allalaadimist
thumbnail
139
pdf

Spordi üldained 1.tase

TREENERITE TASEMEKOOLITUS SPORDI ÜLDAINED · I TASE BIOLOOGIA FÜSIOLOOGIA MEDITSIIN PEDAGOOGIKA PSÜHHOLOOGIA ÜLDTEADMISED TREENERITE TASEMEKOOLITUS SPORDI ÜLDAINED I TASE 2008 Käesolev õpik on osa Eesti Olümpiakomitee projektist "1.­3. taseme treenerite kutsekvalifikatsiooni- süsteemi ja sellele vastava koolitussüsteemi väljaarendamine", II etapp. Projekti rahastavad Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti Vabariigi Haridus- ja Teadusministeerium riikliku arengukava meetme "Tööjõu paindlikkust, toimetulekut ja elukestvat õpet tagav ning kõigile kätte- saadav haridussüsteem" raames. Projekti viib läbi Eesti Olümpiakomitee, partner ja kaasrahastaja on Haridus- ja Teadusministeerium. Eesti Olümpiakomitee väljaanne. Õpik on vastavuses Eesti Olümpiakomitee poolt kinnitatud õppekava- dega. Õpik on piiranguteta kasutamiseks treenerite koolitustel. Esikaas: Fred Kudu ­ Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna rajaja ja

Inimeseõpetus
58 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Vürtsid ja ürdid

b) kuumsuitsutamine 70+140° 15 min kuni mõni tund. Toiduainete säilitamist mõjutavad tegurid 1) mikroorganismide elutegevus a) bakterid toimub toiduainete hapendumine ja käärimine, mõningad eritavad mürgist ainet, osa bakterid on ka kasulikud kasutatakse ainete tööstuses. Näiteks piim­hapebakterid, äädikhapebakterid jne b) seened pärmseened ­ käärimine, tulemuseks on alkohol ja süsihapegaas, hallitusseened jne 2) õhu koostis ­ kõikides õhus leiduvates ainetes kõige aktiivsem mõjutab hapnik (tekib rasva rääsumine), mõned toiduained vajavad hapniku nt kuivained 3) õhuniiskus ­ vett rohkem sisaldavad toiduaineid tuleb hoida niiskemas kohas (70-80%) ­ köögiviljad, liha, kala jne, väike õhuniiskuse puhul tuleb hoida 50-70% - need on kuivained (suhkur, jahu jne)

Kokandus
60 allalaadimist
thumbnail
42
pdf

Toiduhügieen ja ohutus

e) mitmete ensüümide aktivatsiooni. Kaaliumivajadust peab silmas pidama väga erinevate haiguste vältimisel ja ka ravil. Kaalium imendub kiiresti peensoolest. Tema imendumist, aga ka omastamist rakkude poolt soodustab vitamiin B6. Kaalium väljutatakse peamiselt uriiniga, märkimisväärselt ka higiga. Ülemäärane naatriumi, kohvi, suhkru ja alkoholi tarbimine suurendab kaaliumi väljutamist uriiniga. Et normaalne kaaliumi omasta- mine vajab ka vastaval hulgal magneesiumi tarbimist, siis on alkohol kaaliumi suhtes kahekordne antagonist, sest ta soodustab ka magneesiumi väljutamist. Kaaliumi ülemäärast eritumist soodustab samuti madal veresuhkru tase. Täiskasva- nud inimese ööpäevane kaaliumitarve on erinevatel andmetel umbes 1,4­3,0g. Konkreetne vajadus sõltub inimeste kehakaalust, füsioloogilisest seisundist, keha- lisest aktiivsusest, elukoha kliimast jne. Näiteks oksendamine, kestev kõhulahtisus, rohke higistamine, diureetikumide kasutamine suurendavad tunduvalt kaaliumi-

Toitumisõpetus
36 allalaadimist
thumbnail
92
ppt

Vedelik ja sport

puudumine ­ Nende sisaldus veres ja lihastes järsult langeb · Mida vähem aminohappeid, seda suurem haiguste ja vigastuste oht · Kestval koormusel kasutada 10 -15 grammi aminohappeid tunni kohta ­ Hargnenud ahelaga, ammoniaaki langretavad ja glutamiin · Väga hea toimega ­ molkeproteiin MAHLAD · Puuviljadest, marjadest, köögiviljadest eraldatud vedel toiduaine, milles säilub suures ulatuses tooraine toiduväärtus · Jagunevad ­ Naturaalsed mahlad · Erivorm ­ toormahl ­ Joogimahlad ­ Mehud ­ Gaseeritud mahlad Naturaalsed mahlad · Ühest või mitmest liigist puhastest, küpsetest, värsketest või külmutatud viljadest · Sisaldavad ­ 82..90% vett ­ 10..16% süsivesikuid ­ 0,4...1,7% orgaanilisi happeid ­ 0,3..0,7% erinevaid lämmastikuühendeid ­ 0,2..0,7% mineraalsooli ­ Veel vitamiine, parkaineid, eeterlikke õlisid jm

Bioloogia
73 allalaadimist
thumbnail
54
pdf

Kauba kaitlemine

lao pidamisele? 7. Millistel juhtudel on ettevõtetel kasulik omada nii privaatladu kui ka osta sisse avaliku või lepingulise lao teenust? 11.4. Ladude jaotus tegevusvaldkonna ja kasutusotstarbe järgi Uusi, tänapäevaseid ladusid vajavad nii tööstus kui ka kaubandus. Ladude vajadus töös- tuses on suhteliselt kitsalt orienteeritud ja spetsiifilise iseloomuga ning seotud kasutatava tooraine, materjalide, komponentide ning valmistoodangu iseloomu ja eripäraga. Tootmisettevõtte lao pla- neerimisel lähtutakse sageli suhteliselt spetsiifilistest vajadustest tootmiseks vajalike toorainete ja materjalide käitlemisel. Seevastu sarnanevad tootmisettevõtete valmistoodangu laod enamasti hulgikaubanduse ladudega. Kuna tootmisfirma lao tootevalik on võrdlemisi kitsas, on õigustatud selliste laotehnoloogiate kasutamine, mis hulgimüügifirmade ladudes pole mõeldav. Niisugusteks

Logistika
54 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Kosmeetilises keemias kasutatavad materjalid

Kosmeetilisteks preparaatideks on igasugused kreemid, dekoratiivkosmeetika ja lõhnained. Kreemid Rasvalaadsed ained moodustavad kreemide aluse. Nende ülesanne on toime- ja mõjuainete nahka viimine, naha pehmendamine, niisutamine ja elustamine. Sellesse gruppi kuuluvad küllastunud (steariin, palmitiin jt.) ja küllastumata (linool- ja linoleenhape) rasvhapped, mineraalid (vaseliin, parafiin) ning taimsed, loomsed ja sünteetilised õlid, rasvad ning vahad. Väike tabel tänapäeva kreemide tüüpkoostistest: Kreemi Kreem Kreem Kreem Naha komponent kuivale normaalsele rasvasele niisutaja Losioon nahale nahale nahale Taimne rasvõli 22% 14% 11% 9% 8% Taimevõi 3% 1% 0 0 0

Keemia
46 allalaadimist
thumbnail
990
pdf

Maailmataju ehk maailmapilt 2015

Majandusel on olemas ka erinevaid nö. majandusharusid. See tuleneb sellest, et paljude ettevõtete toodetavad kaubad on omavahel sarnased ja teenused, mida need ettevõtted võimaldavad, on samuti sarnased. Näiteks võib olla taimekasvatus, loomakasvatus, masinatööstus, tekstiilitööstus, energeetika, haridus, turism jne. Majandusharud jaotatakse primaarseteks-, sekundaarseteks- ja tertsiaarseteks sektoriteks. Primaarne sektor hõlmab selliseid ettevõtteid ja asutusi, mis tegelevad tooraine kätte saamisega loodusest. Sekundaarne sektor töötleb loodusest saadud toorainet ja tertsiaarne sektor osutab inimestele erinevaid teenuseid. Antud teooria on ühtlasi ka aluseks kogu religiooni käsitlusele. Näiteks Piibli Uues Testamendis on Jeesus Kristus kõnelnud nõnda: „Ärge olge mures oma elu pärast, mida süüa ja mida juua, ega oma ihu pärast, millega riietuda. Eks elu ole enam kui toidus ja ihu enam kui riided

Üldpsühholoogia
113 allalaadimist
thumbnail
31
docx

Toiduvalmistamise alused

.. · Lisandid puljongi kõrvale o Küpsised, pirukad, võileivad, pannkoogid, profitroolid... SUPPIDE LIIGITUS · Serveerimistemperatuuri järgi o Kuumad 60 ­ 95' , külmad 6-8' · Supivedeliku järgi o Erinevate puljongite, piima ja piimatoodete, kalja, õlle, puuvilja- ja marjamahlade baasil keedetud · Valmistamise tehnoloogia järgi o Selged leemed e. Puljongid, köögivilja- e. Tükeldatud supid, püreesupid · Põhimaitset andva tooraine järgi o Liha-, kala- , seene-, kapsasupid ... KÖÖGIVILJASUPID · Toiduained o Puljong, liha, kala, mereannid, köögiviljad, seened, pastatooted, tangained, klimbid, juustud · Valmistamise põhireeglid o 50% puljongit, 50% täitetooraineid o Tükelda ühtlaselt o Värvilisi köögivilju kuumuta enne rasvas (passeeri) või rösti TOIDUVALMISTAMISE ALUSED o Köögiviljad lisa kuumale puljongile valmimise järjekorras

Toitlustus
90 allalaadimist
thumbnail
90
pdf

Öko ja keskkonnakaitse konspekt

Inimese mõju tugevnemine loodusele Kauges minevikus reguleeris inimeste arvukust maa peal toit ­ selle hankimine ja kättesaadavus. umbes 2 miljonit aastat tagasi kui inimesed toitusid metsikutest taimedest ja jahtisid metsloomi, suutis biosfäär st. loodus ära toita ca 10 miljonit inimest st. vähem, kui tänapäeval elab ühes suurlinnas. Põllumajanduse areng ja kariloomade kasvatamine suutsid tagada toidu juba palju suuremale hulgale inimestest. inimeste arvukuse suurenemisega suurenes ka surve loodusele, mida inimene üha rohkem oma äranägemise järgi ümber kujundas. Kiviaja lõpuks elas Maal ca 50 milj. inimest. 13. sajandiks suurenes rahvaarv 8 korda ­ 400 milj. inimest. Järgneva 600 aasta jooksul, st. 19. sajandiks rahvaarv kahekordistus ning jõudis 800 miljoni inimeseni. Demograafiline plahvatus 19. sajandi alguses toimus inimkonna arengus läbimurre ja inimeste arv Maal suurenes 90 aastaga 2 korda (st. 7 korda kiiremini kui

Ökoloogia ja keskkonnakaitse1
775 allalaadimist
thumbnail
192
pdf

NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT

EESTI NOORSOOTÖÖ KESKUS HARIDUS- JA TEADUSMINISTEERIUM NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT Tallinn 2005 Koostanud: Elo Talvoja Viire Põder Helen Veebel Argo Bachfeldt Anne Luik Kadri Kurve Kujundaja: Tiina Niin Keeletoimetaja: Anne Karu Tehniline toimetaja: Reet Kukk ISBN 9985-72-158-6 (trükis) ISBN 9985-72-159-4 (PDF) SISUKORD Noorsootöö seadus 5 Noortelaagri tegevusloa väljastamise kord 10 Noortelaagri ning projektlaagri juhataja ja kasvataja kvalifikatsiooninõuded 12 Noortelaagri registri asutamine ja noortelaagri registri pidamise põhimääruse kinnitamine 15 Noortelaagri registri pidamise põhimäärus

Amet
36 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun