Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Add link

Hügieen (0)

1 Hindamata
Punktid
Hügieen #1
Punktid 100 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 100 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2014-10-19 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 3 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor AnnaAbi Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
19
ppt

Köögi hügieen

Lasteaia ,,Tõruke" köögi hügieen Leana Paistu TT-09 Sisukord: 1. Köögikoristamise juhend 2. Töötajate hügieen 3. Ergonoomiline tööstiil 4. Pinnakattematerjalid, seadmed 5. Nõud Köögikoristamise juhend: Erineva saastumisastmega pindade puhastamiseks võiks kasutada eri värvi koristusvahendeid. Roheline - STERIILNE Sinine - PUHAS või DESINFITSEERITUD Punane - MÄÄRDUNUD Kollane - NAKKUSOHTLIK Koristamisel peab alati liikuma puhtamast alast mustemale alale. Sellest tulenevalt peaks koostatama ruumisisese puhastusjärjekorra. Ruumisisene puhastusjärjekord:

Puhastusteenindus
thumbnail
16
doc

Hügieen

· Ajast · Niiskusest · Keskkonna happelisusest 3 Inimesed Toiduaine Ruumid,seadmed, vahendid Riietus turvaline varustaja ruumide planeering Oma hügieen toiduaine omadused seadmete valik, pu- Suu olukord säilitamine, valmista- hastus, hooldus, de- mine, toidu ringlustee sinfitseerimine, kah- serveerimine, õige ma- jurite kontroll

Tööohutus ja tervishoid
thumbnail
20
pdf

Toiduhügieen

SEE ON:  Toiduainete saastumise ärahoidmine  Tervistkahjustavate mikroorganismide paljunemise ärahoidmine  Tervistkahjustavate mikroorganismide hävitamine TOIDUHÜGIEEN Inimesed Toiduaine Ruumid, seadmed, vahendid *personali hügieen *turvaline varustaja *ruumide planeering *tööriietus *toiduaine omadused, seadmete, vahendite *koolitus säilitamine valik *toidu valmistus- ja *hooldus, puhastus säilitusviisid *desinfitseerimine

Toiduohutus
thumbnail
3
docx

Toiduhügieen

1) Toiduhügieen on ........ a) elementaarse puhtuse tagamine e. üksnes koristamine ettevõttes X b) toimingute kogum toiduohutuse ja hügieeninõuetekohasuse tagamiseks c) kuum- ja külmtöötlemisega mikroorganismide hävitamine 2) Kas toiduhügieen ja toiduainete kvaliteet on võrdväärsed terminid? X a) ei b) jah 3) Toiduaineid käitlevad ettevõtted vastutavad nende poolt toodetava, ladustatava või müüdava toidu ja sööda ohutuse eest. Kas väide on õige või vale? X a) õige b) vale 4) Toiduga seonduvad keemilised ohuallikad on: X a) ravimite jäägid toidus b) bakterid toidu c) juuksekarvad toidus d) metallipuru toidus X e) pesu- ja desoainete jäägid toidus 5) Kellel lasub vastutus toiduohutuse tagamisel? a) veterinaarinspektsioonil b) veterinaaria- ja toidulaboril c) HACCP meeskonna juhil X d) käitlemisettevõttel e) järelvalveinstitutsioonil f) ettevõtte juhtkonnal 6) Miks on tänapäeval toiduga ülekanduvaid haigusi rohkem? a) inimesed puutuvad rohkem ko

Toiduhügieen
thumbnail
5
doc

Sport ja hügieen

SISUKORD 1. Hügieen 2. Sport 3. Spordi ja hügieeni seos HÜGIEEN Hügieen ehk tervishoiuteadus õpetab meile tervislikke eluviise. Eelkõige käivad hügieenireeglid kehapuhtuse, tervisliku toitumise, puhkuse ja vaba aja veetmise ning kehakultuuri ja spordi kohta. Kõike seda kokku nimetatakse isiklikuks hügieeniks, sest siin hoolitseb iga inimene ise oma tervise eest. Hügieen aga uurib ka inimese suhteid ümbrusega. Meie tervis sõltub teatavasti paljudest välismõjudest, nagu näiteks õhu-, vee ja maapinna puhtus, linnade ja asulate kujundus, elamute seisukord. Töö juures peab inimesi kaitsma tolmu, müra ja mürkide eest, muutma töötegemise ohutuks. Ka toiduainete tootmine ja müük on pideva hügieenilise kontrolli all. Paljud abinõud nakkushaiguste vältimiseks ja tõrjeks säästavad inimesi epideemiatest. SPORT Sport on mänguline kehaline või vaimne võistluslik tegevus ja meelelahutus. Sport jaguneb amatöör- ehk harrastusspordiks ja elukutseliseks (prof

Kehaline kasvatus
thumbnail
20
doc

Hügeeniõpetus

Õppematerjali teemad: 1. Sissejuhatus ainesse - toiduhügieeni õppimise vajalikkus, mõisted ja määratlused. 2. Mikroorganismid ja toiduained: temperatuuri mõju mikroorganismidele, mikroorganismide levik. Bakterid, viirused,seened 3. Toidu säilitamise viisid ja tingimused 4. Puhastamine ja desinfitseerimine 5. Toidukahjurid ja nende tõrje 6. Toiduinfektsioonid, toidumürgitused, helmintoosid. 7. Töötajatele esitatavad nõuded, isiklik hügieen. 8. Käitlemisettevõtete ruumid. Käitlemisettevõtete ja käitlemisruumide kohta esitatavad nõuded. 9. Käitlusettevõtte enesekontrolli plaani koostamine. 1 1. SISSEJUHATUS AINESSE 1.1. MÕISTED JA MÄÄRATLUSED TOITLUSTUSHÜGIEEN (FOOD HYGIENE) Kõik meetmed, mis on vajalikud toidu ohutuse, tervislikkuse ja täisväärtuslikkuse tagamiseks kõigil kasvatamise ja tootmise etappidel kuni lõpliku serveerimiseni inimestele. TOITLUSTAMINE (CATERING) ­

Toiduhügieen
thumbnail
7
docx

10 maailma usundi lühiülevaade

Seejärel asetati surnukeha kolme kirstu, pärast seda hauakambrisse. Kuningale anti rohkesti panuseid kaasa. Pidevalt toodi juurde toitu. Egiptlased ei eeldanud et muumia säilib igavesti. Egiptlastel oli rikkalik kirjandus, mis käsitles teispoolsust. Vanimad tekstid on püramiidtekstid. Egiptuse usund oli kultususund. Kultust viidi läbi templites. Egiptuse kultuur oli suletud. Olulisel kohal oli ohverdamine ja palved. Preestritele kehtisid mitmed tabud. Olulisel kohal oli hügieen ning karskus. Preestriamet oli päritav, mood. suletud kasti. Jumalateenistust peeti iga päev hommikuti. Olulisel kohal olid pühad, mille ajal peeti suuremaid pidustusi (uusaastapüha). Usundis toimuvad muudatused: tekivad müsteeriumiusundid (Osirise ja Isise). Müsteeriumidega olid seotud lunastusõpetused. Isisest saab kõiksuse- ja saatusevalitsejanna. Müsteeriumidesse pühitsetuid kaitses jumal. Tänaseks on egiptuse usund väljasurnud. KREEKA JA ROOMA USUND

Usundiõpetus
thumbnail
5
doc

Eksamiküsimused inimese toitumisõpetuses

Eksamiküsimused Inimese toitumisõpetuses (VL.0336). 2011/2012 õ.a. Toidusüsivesikud: 1. Mitu kcal energiat annab 1 g glükoosi? 2. Millist toidusüsivesikut saab palju kartulist? 3. Mitu % päevasest energiast peaks andma toidusüsivesikud (vahemik)? 4. Miks muutub leib kaua suus mäludes magusaks? 5. Tärklis on a) monosahhariid b) disahhariid c) polüsahhariid 6. Milline hormoon on vajalik glükoosi transpordiks läbi rakumembraanide? 7. Mitu g kiudaineid peaks inimene päevas toiduga saama, miks? 8. Milliseid funktsioone on süsivesikutel inimese organismis? 9. Kas sportlase toidus peaksid süsivesikud moodustama väiksema osakaalu kui tavainimese toidus, kui siis millises vahekorras peavad sportlase toidus olema esindatud süsivesikud valgud ja lipiidid energia saamise seisukohast? 10. Mitu g süsivesikuid peaks inimene toiduga saama, kui ta päevane energia

Toitumisõpetus



Lisainfo

Kuidas jaguneb hügieen, mida tuleb silmas pidada käte pesemisel

Märksõnad

Mõisted


Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri





Uutele kasutajatele e-mailiga aktiveerimisel
10 punkti TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun