Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Doryan grey vs raamat (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Oscar Wilde ’i teose põhjal „ Dorian Gray portree“ 2009. aastal valminud linateos „Dorian Gray“ erineb mõnevõrra raamatust, kuid järgib siiski Wilde’i loodud sisuliini ja edastab sõnumit.
Ekraniseeringu puhul on muudetud teose tegelaste käitumist, näiteks raamatus lõppes Sibyl Vane’i ja Dorian Gray armulugu kuna Dorian ei pidanud Sibyl’i näitlemist enam siiraks, armastusväärseks, ta kogunisti nimetas seda kohutavaks, kuid filmis rikkus Dorian suhte ise ära, hakates Lord Henry seltsimeheks. Dorian nautis elu pahede katsetamist, mille hulka kuulusid orgiad ja mõnuained, nii väga, et see sai saatuslikuks noorte suhtele. Kuid raamatu ja filmi puhul ühiseks osaks jäi siiski Sibyl Vane’i enesetapu kahtlustatav põhjus – raskesti mõistetav Dorian Gray. Just nagu raamatus,
Doryan grey vs raamat #1 Doryan grey vs raamat #2
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-01-22 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 20 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Julli Semp. Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
4
docx

Raamat versus film

ühiseks osaks jäi siiski Sibyl ’i enesetapu kahtlustatav põhjus – raskestimõistetav Dorian Gray. Täpselt nagu raamatus, kujutati ka filmis peategelast Dorian'i hea välimusega noormehena, kelle heasüdamlikkus muutus Harry mõju pärast külmaverelisuseks. Filmis siiski on Dorian Gray kohati tumedam ja patusem tegelane kui kirjatükis. Lisaks olemasolevate karakterite omaduste muutmisele, lisasid filmitegijad teosele Lord Henry Wottoni tütre Emily, keda raamat ei figureerinud. Uute tegelaste pärast erines ka filmi lõpp raamatust. Raamatus torkas Dorian ise noa läbi oma portree, tappes oma hinge, mis oli pildis, aga filmis varastas Lord Harry Dorianilt pööningu võtme ning läks uurima miks Dorian ei lase mitte kellegil sinna ülesse minna. Toimub võitlus kahe tegelase vahel ja Harry paneb portree põlema ning jookseb pööningult minema pannes ukse enda järel lukku. Tulekahjus sureb Dorian ja portree, milles oli ta hing.

Eesti keel



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun