Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Arvuti operatsioonisüsteem (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist


Arvuti 
operatsioonisüsteem
Algis  Suurkivi
AAp-11,
1   VKHK
asuurkivi@ gmail .com, 54610709
 
 
Mis see on?
 Operatsioonisüsteem ehk 
opsüsteem (inglise keeles 
operating system, lühend OS
on arvuti süsteemitarkvara
 käivitatakse arvutis 
alglaadimisprogrammi poolt 
 juhib arvutisüsteemi tööd 
 teenindab rakendusprogramme. 
 
 
Vasakule Paremale
Arvuti operatsioonisüsteem #1 Arvuti operatsioonisüsteem #2 Arvuti operatsioonisüsteem #3 Arvuti operatsioonisüsteem #4 Arvuti operatsioonisüsteem #5 Arvuti operatsioonisüsteem #6 Arvuti operatsioonisüsteem #7
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 7 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-01-29 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 15 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Algis Suurkivi Õppematerjali autor

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
5
doc

Operatsioonisüsteemid

Operatsioonisüsteemid: Windows, OS/2, Linux, UNIX, Mac OS Operatsioonisüsteem (operating system) on arvuti juhtprogramm, mis määrab kuidas arvutis programme täidetakse (käivitus, juhtimine, haldamine ja järelvalve). Operatsioonisüsteem ehk opsüsteem (operating system, lühend OS) on arvuti süsteemitarkvara, mis käivitatakse arvutis alglaadimisprogrammi poolt ning mis juhib arvutisüsteemi tööd ja teenindab rakendusprogramme. Rakendusprogrammid saadavad operatsioonisüsteemile nõudeid mitmesuguste teenuste järele läbi rakendusliideste. Kasutajad saavad vahetult suhelda opsüsteemiga madala ja rakendustaseme programmeerimisliideste kaudu ning läbi käsuinterpretaatori, kasutades selleks käsurealt ohjekeelt või graafilist kasutajaliidest.

Ettevõtte infosüsteemid
thumbnail
18
doc

Operatsioonisüsteemide ajalugu

SISUKORD Contents Contents............................................................................................................................................ 2 Sissejuhatus.................................................................................................................................. 3 Mis on Operatsioonisüsteem?..................................................................................................... 3 Operatsioonisüsteemi põhiülesanneteks on:...................................................................................... 4 Operatsioonisüsteemide tüübid.......................................................................................................... 4 Operatsioonisüsteemi ehitus...........................................................................................

Operatsioonisüsteemide alused
thumbnail
42
docx

Operatsioonisüsteemide alused

...................................................15 Tänapäev.........................................................................................................................................19 Kasutatud allikad:............................................................................................................................21 Operatsioonisüsteemid: Windows, OS/2, Linux, UNIX, Mac OS Operatsioonisüsteem (operating system) on arvuti juhtprogramm, mis määrab kuidas arvutis programme täidetakse (käivitus, juhtimine, haldamine ja järelvalve). Operatsioonisüsteem ehk opsüsteem (operating system, lühend OS) on arvuti süsteemitarkvara, mis käivitatakse arvutis alglaadimisprogrammi poolt ning mis juhib arvutisüsteemi tööd ja teenindab rakendusprogramme. Rakendusprogrammid saadavad operatsioonisüsteemile nõudeid mitmesuguste teenuste järele läbi rakendusliideste.

Operatsioonisüsteemid
thumbnail
22
doc

Operatsioonisüssteemide Referaat

Sisukord Operatsioonisüsteemi põhiülesanneteks on:......................................................................................9 3 Operatsioonisüsteemid: Windows, OS/2, Linux, UNIX, Mac OS Operatsioonisüsteem (operating system) on arvuti juhtprogramm, mis määrab kuidas arvutis programme täidetakse (käivitus, juhtimine, haldamine ja järelvalve). Operatsioonisüsteem ehk opsüsteem (operating system, lühend OS) on arvuti süsteemitarkvara, mis käivitatakse arvutis alglaadimisprogrammi poolt ning mis juhib arvutisüsteemi tööd ja teenindab rakendusprogramme. Rakendusprogrammid saadavad operatsioonisüsteemile nõudeid mitmesuguste teenuste järele läbi rakendusliideste.

Informaatika
thumbnail
12
docx

Operatsioonisüsteemi koostisosad ja funktsioonid

..................................11 Lisad...................................................................................................................................12 2 Sissejuhatus Olen valinud selle teemal põhjusel, et laiendada enda teadmisi operatsioonisüsteemide kohta. Ma pole iseseisvalt varem õppinud erinevate arvuti programmide ja funktsioonide kohta ja selle referaadi koostamine on perfektne võimalus just seda teha. Minu eesmärgiks on selle töö koostamise käigus teha endale selgeks, mida operatsioonisüsteem endast täpsemalt kujutab ning mis on selle erinevad funktsioonid. Selle teema koostamisel käsitlen teemasid, mis teeks lugejale selgeks: operatsioonisüsteemi mõiste, koostisosad, funktsioonid ning lühikesed ülevaated OSi tähtsusest, ajaloost ja näidetest.

Operatsioonsüsteem
thumbnail
11
docx

Operatsioonisüsteemi arhitektuur

aktiivne. Teisiti öeldes ajaintervall, mille jooksul ülesanne (programm) on süsteemis aktiivne operatsioon, s.o. juhtblokk, kuhu kantakse ülesande nimi ja olek. Täitmise ajal kasutab programm vahetult arvutussüsteeemi ressursse ja operatsioonisüsteemi vahendeid. 7. Lõpetamine - ajaintervall, mil täidetakse tellimus kõrvaldatakse süsteemist ning ressursid vabastatakse. Selline ajaline jaotus kehtib nii pakktöötluses kui ka dialoogsüsteemis. Igas ajajaotuses juhib arvuti tööd operatsioonisüsteemi mingi struktuurne komponent. Sellele lisaks kasutakse mingis ajastaadiumis mõnda töötlusprogrammi või programmisüsteemi osa. Sisuliselt juhtimise- ja töötlusprogrammid erinevad põhiliselt selle poolest, kes ja kuidas neid käivitab. Seejärel neile muutuvast katkestuse maskist. Kõigis nendes 7 keskkonnast on operatsioonisüsteemis kõige tähtsam täitmiskeskkond.

Operatsioonisüsteemide alused
thumbnail
8
docx

Meretehnika ja väikelaevade ehitus

Ül 1. Suurem osa tänapäeva ettevõttetest kasutab oma töös arvutit. Infotehnoloogilised lahendused tagavad ettevõtte konkurentsivõime, tuntuse ning edukuse. Infosüsteem kogub, organiseerib ning edastab infot ettevõte erinevate funktsionaalsete osade vahel (tootmine, turundus, finants jms). Väikeses eritellimusmööblit tootvas ettevõttes arvutit kasutatavad töökohad on näiteks: firma omanik, tootmisjuht, raamatupidaja. Firma omaniku arvuti kasutamise otstarbeks on ettevõtte üleüldise töökorralduse jälgimine. Lisaks veel klientidega suhtlemine, kodulehekülje korrashoid jne. Vajadusel uute töötajate otsimine ning värbamine. Tootmisjuhi ülessandeks ettevõttes on klientide poolt saadud tellimuste kavandamine joonestus/cad programmides. Materjali kulude arvestamine ning sellest lähtuvalt ka inventuuri jälgimine ja vajadusel juurde tellimine.

Informaatika1
thumbnail
2
doc

Operatsioonisüsteemide tutvustus ja võrdlus

Operatsioonisüsteemide tutvustus ja võrdlus Kõige tuntumad ja enimkasutatavad operatsioonisüsteemid tänapäeval on windows, linux, unix ja mac os x. Kõik eelnevad operatsioonisüsteemid on head, kuid iga arvutikasutaja peaks leidma just endale sobivaimate omadustega operatsioonisüsteemi. Tegelikult võib Linuxi all mõista kahte eri asja: Laiemas mõistes: operatsioonisüsteem, mis töötab väga erineval riistvaral pihuarvutist suurarvutini. Kitsamas mõistes: operatsioonisüsteemi keskne osa ­ kernel ehk tuum. Tavakasutuses on juurdunud esimene tähendus. Süsteemina sarnaneb Unixile, kuid ei ole sellest tuletatud (ehitati nullist võimalikult sarnaseks). Põhiosas vaba tarkvara (esineb erinevate litsentsidega komponente). Aluse pani 1991 tollane Helsinki Ülikooli tudeng Linus Torvalds (praegu töötab Open Source Development Labs'is). Richard M. Stallmani GNU

Arvuti õpetus




Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun