Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

"Omnia vincit amor." (Vergilius). Armastus võidab kõik (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

" Omnia vincit amor." (Vergilius)

Armastus võidab kõik


Paljud inimesed arvavad , et armastus võidab kõik. Armastus on lai mõiste, see võib tähendada armastust mõne inimese, looma või isegi toidu vastu. Kuid kas sellise tunde abil on võimalik tõesti võita kõike?
Mina arvan, et kui armastus on tõeline, ei suuda seda hävitada miski. Näiteks filmis „Saatuslik valik“ läheb tüdruk nimega Alejandra Danilole mehele. Ta ei tee
Omnia vincit amor--Vergilius- Armastus võidab kõik #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2018-05-21 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 1 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor arnika123 Õppematerjali autor
Abiks arutluse kirjutamisel

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
1
docx

„Omina vineit amor“ (Vergilius)

,,Omina vineit amor" (Vergilius)- Armastus võidab kõik Paljud inimesed maailmas arvavad, et armastus võidab kõik. Armastus on lai mõiste meile kõigile, see võib tähendada armastust mõne inimese vastu, looma vastu või isegi toidu vastu. Kuid kas sellise võimega on võimalik tõesti võita kõike? Mina arvan, et kui armastus on tõeline, ei suuda seda hävitada miski. Näiteks filmis ,,Saatuslik valik" läheb tüdruk nimega Alejandra mehele Danilole. Ta ei tee seda vabatahtlikult, vaid ähvarduse alusel, sest Danilo ähvardab tappa kunstnik Germani, keda tüdruk tõeliselt armastab, kui too temaga ei abiellu. Filmi lõpuks saadab Alejandra Danilo vangi, prostitutsioonile sundimise ja narko äri eest ning ta saabki lõpuks olla koos oma kunstnikuga. Ta kannatas kõik ära armastusest.

Kirjandus
thumbnail
6
doc

Tsittate ladina keelest

palkigi. Alter ego teine mina. Amantes (sunt) amantes armastajad on hullumeelsed või pöörased. Amantium ira amoris integratio (est) armastajate viha (või tüli) on armastuse uuenemine. Amici fures temporis sõbrad on aja vargad. Amicitia nisi inter bonos esse non potest sõprus ei saa olla teisiti kui ainult heade inimeteste vahel. Amicus certus in re incerta cernitur kindlat sõpra tunneb ebakindlas ajas, sõpra tunneb hädas. Amicus cognoscitur amore, more, ore, re sõpra tunneb armastuse, kombe, kõne, asja(ajamise) järgi. Amicus incommodus ab inimico non differt ebamugav sõber ei erine vaenlasest. Amicus usque ada aras sõber altariteni; sõber surmani. Amicus verus rara avis tõeline sõber on haruldane lind. Amoris vulnus sanat idem qui faciat armastuse haava saab ravida seesama, kes selle teeb. Amor non est medicabilis herbis armastus ei ole ravitav arsti rohtudega. Amor omnibus idemarmastus on kõigi jaoks üks ja seesama.

Ladina keel
thumbnail
17
odt

Tsitaadid

TSITAADID Armastus: * Armastus ühendab endas kõik inimese head omadused. (H. de Balzac) *Esimese armastuse ohe on viimaseks mõistuse ohkeks. (P. Charron) *Armastada tähendab kannatada; mitte armastada tähendab surra. (H. Taine) *Austusel on piirid, kuid armastusel mitte mingisuguseid. (M. Lermontov) *Pilgud on esimesed armastuskirjad. (N. de Lenclos) *Mis pole salapärane ega mõistmatu, see pole armastus. (M. de Scudéry) *Armastada tähendab lakata elamast eneses, selleks et elada teises olevuses. (Aristoteles) *Armastus sünnib pilgus, kasvab suudluses ja lõpeb pisarais. (A. Lamartine) *Armastada tähendab imetleda südamega; imetleda tähendab armastada mõistusega.(G. de Sta?l) *Mõistus on nõrgaks vastuseks armastusele. ( M. de Scudéry) *Armastus on kõige tugevam kirgrdest, sest ta vallutab korraga nii pea, südame kui ka keha. (Voltaire)

Kirjandus
thumbnail
30
doc

Anna Karenina

tunne pole suurilmlik seiklus, vaid tõeline andumus, mis teeb elu Kareniniga võimatuks. Vronski pole Aleksei Kareninist väiksem , kuid teist laadi egoist, tema jaoks tähendab elu vaid naudingute vaheldust. Seepärast pole ka midagi imestada, et tema kirg Anna vastu jahtub. Ka Anna vaesustub oma tunnetes, ta ei suuda Vronski tütart, oma teist last armastada nii nagu Serjozat ja armastus Vronski vastu teisendub hüsteeriliseks kiivuseks. Seepärast ongi Anna lõpp nii kohutav. See on tingitud suuresti kõrgema seltskonna tagakiusamisest kui ka enda sisemisest kriisist. Enesetapuni viis mõistetav, kuid egoistlik puhang ­ perekonna ja inimlike sidemete purunemine. Anna käitumine on patt jumala kuid mitte inimeste ees. Seepärast ei ole inimestel õigust tasuda, seda võib vaid jumal. Anna sisemise traagika välised põhjused olid:

Kirjandus
thumbnail
5
doc

Väljendid

Exegi monumentum ­ teoks ausamba ma teinud Politeia ­ riik Memento mori ­ mäleta surma Ridet hoc, inquam, Venus ipsa ­ seda nerab, ma ütlen, isegi Venus Nec dulces amores sperne, puer, neque tu choreas! ­ ära pelga, poiss, sulnist armastust ega tantsu! Permitte divis cetera ­ muu jäta taevaste hooleks ...sequi deum/ cingentem viridi tempora pampino - ... järgi jumalat, kes halja viinapuu pärgab laupa. Brevis omnis militia super malitiam mulieris ­ tühine on kõik õelus naise õeluse kõrval. Humani nihil a me glienum puto ­ midagi inimlikku ei pea ma endale võõraks Ars longa, vita brevis est ­ kunst on pikk, elu lühike. Qtium post negotium ­ puhkus pärast tööd Limen erat... ­ oli piir... Versus Vergilii pulchri et elegantes sunt ­ Vergiliuse värsid on kaunid ja elegantsed. Per risum multum poteris cognoscere stultum ­ rohkest naerust tunned ära lolli Tempora mutantur et nos mutair in illis ­ ajad muutuvad ja meie muutume koos nendega

Ladina keel
thumbnail
65
rtf

Mõtteterad

Is it worth the pain, with no one to blame ? but no hhe never called . In a perfect world, a broken heart is fixed . Well baby I don't need you, you're fading in my rearview. You'll never close my eyesYou'll never close my eyes and watch me die. On olemas keegi kellest ma hoolin on olemas keegi keda ma ei nimeta on olemas keegi kellele ma mõtlen on olemas keegi kes teeb mu kurvaks on olemas keegi kes paneb mu naerma ja on keegi keda ma armastan Tõeline armastus! Armastus on nagu lill,mis areneb pisikesest seemnest taimeks,kasvatab õiepunga ja avaneb. Kui teda piisavalt kasta ja soojendada kasvab ta kirjeldamatult kauniks ja võrratult lõhnavaks õieks,mis iialgi ei närtsi. Nagu ka need lilled , mis kasvavad paradiisis,sest armastus on ju samuti pärit paradiisist kohastu ,kus kõik on igavene ning mitte miski ei närtsi eal.Kohast kust on pärit Tõeline Armastus. Terve elu sa otsid teda

Eesti keel
thumbnail
84
odt

Mõtteterad.

Kõige hullem viis kedagi igatseda on olla tema kõrval ja teada, et sa ei saa teda kunagi. Selle asemel, et igatseda vanu aegu, tuleks võtta kõik praegusdest aegadest, sest ka need muutuvad ajapikku vanadeks aegadeks ja siis on meil mida mäletada. Igatsus armsa sõbra vastu tunned alles siis, kui olete lahkunud. Vahepeal igatsen Sind nii palju, et mul hakkab paha. Inimesed, kes tõeliselt igatsevad on hoopiski teistsugused, nemad ei ütle välja seda, just nemad istuvad keskööni üleval, just need püüavad sõprade juures naerda, käivad mälestustemaal ning tänu sellele on igatsus nii tohutult valus neile!

Kirjandus
thumbnail
60
docx

Mõtteterad

Võimatu on olla noor ja vanadega mitte vaielda. Üks ema võib saavutada rohkem kui sada õpetajat. Hari ennast ise ja püüa sellega ,mis sa oled ,teistele mõjuda. Teadmisi saab edasi anda ,elutarkust mitte. Kui te arvate, et haridus on kallis, proovige harimatust. Suure inimese suurust näeb sellest, kuidas ta kohtleb väikesi inimesi. Kui tahad elus edasi jõuda, siis aita kõigepealt teisi. Õnn on enamasti tagantjärele tuntav nagu noorus, tervis ja mõnikord ka armastus. Elu on raske, kuid veel raskem on ta siis, kui sa oled loll. Üks sõpruse esimesi kohustusi on ennetada sõbra palveid. Me elame tõeliselt endale alles siis, kui elame teistele. Keskmise tasemega õpetaja räägib. Hea õpetaja selgitab. Väga hea õpetaja näitab. Suurepärane õpetaja innustab. Tuleb teha seda, milleks sa end võimeliseks ei pea. Ärge kunagi kahetsege. Kõik hea on imetore. Kõik halb on kogemus. SISUKAID SENTENTSE

Kirjandus




Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun