Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"alfresco" - 8 õppematerjali

alfresco - (Hispaania keelest al fresko- külmalt) Serveeritakse väljas (aias, terrassil). Kerged suvised söögid.
thumbnail
13
ppt

ALFRESCO

kergeid suviseid sööke. Milline näeb välja alfesco pidustus? Alfesco serveeritakse väljas- aias või terrassil. Külalised paigutatakse kas ühte pikka lauda või väikeste lauakeste taha. Lauad kaunistatakse elegantselt, kõiki suviseid võimalusi kasutades. Menüüs nähakse ette 3-4 rikkalikult kaunistatud toitu. Mille puhul alfescot korraldatakse? Alfresco pidustust peetakse eelkõige sõpradega mõnusaks ajaveetmiseks, kuid ka armsamaga koos olemiseks. Alfresco menüü Marineeritu feta tüümiani ja chilli õliga Ahjukana aedsalatiga Juustu ja murulaugu leivakesed Karri pastasalat Kartuli ja paprika tortillad Singi, spinati ja pähklitega kana Salat Itaalia kastme, tomati ja saiakuubikutega Menüüst on näha, et toidud on suvised, kerged ja on palju salateid. Kuidas riietuda? Kuna alfresco toimub suvisel ajal, siis on naistel sobilik kanda suviseid kleite ja seelikuid. Siiski tuleb silmas pidada, et ei

Kultuur-Kunst → Kultuur
2 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Diplomaatiliste vastuvõttude liigid

Õhtused vastuvõtud ei kesta tavaliselt üle 2 - 2,5 tunni. VASTUVÕTTUDE ALALIIGID Lisaks eelnenud traditsioonilises vormis vastuvõttudele võib vastuvõtte korraldada ka mujal maailmas laialdaselt levinud, meil aga küllaltki uudsetes ja vähemtuntud vormides, millest alljärgnevalt ka juttu tuleb. Alfresco "Alfresco" tuleneb hispaaniakeelsest sõnast al fresco, mis tähendab "külmalt". See ei tähenda Eesti mõistes ainult külma lauda, pigem kergeid suviseid sööke. Alfresco serveeritakse väljas - 3 aias või terrassil. Külalised paigutatakse kas ühte pikka lauda või väikeste lauakeste taha. Menüüs nähakse ette 3-4 rikkalikult kaunistatud toitu. Brunch See on Ameerika päritoluga eine, mis ühendab hommikusöögi (breakfast) ja lõunasöögi (lunch), millest ka eine nimetus. Brunch korraldatakse restoranis, hotellis või ka kodus tavaliselt

Majandus → Klienditeenindus
62 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Teenindaja sõnaregister

Teenindaja sõnaregister 1. A la carte toidukaart- kliendi tellimusel valmistatavate roogadega valik 2. Alfresco- terrasil serveeritav pidueine 3. Aperitiiv-söögiisu tekitav (alkohoolne)jook 4. Bankett- kõrgetasemeline pidusöök 5. Barista- kohvjookide valmistaja 6. Bool- marjadest, puu- ja köögiviljadest või nende mahldest ja siirupitest maitsestatud jook, millele lisatkse enne serveerimist gaseertud jooki 7. Bor-peedisupp 8. brunch-hiline hommikusöök 9. Buffet laud-selve e iseteeninduslaud 10. Caffe latte-itaalia piimakohv, espresso+kuum piim 11. Caffe au lait- prantsuse piimakohv, kohv ja piim peavad olema ühtse temperatuuriga 12. Cappuccino- espressopõhjaline itaalia piimakohv rohke vahuga 13. Gourmet´-restoran- toidunautijatele mõeldud restoran 14. Guéridon teenindus-teenindamine spetsiaalselt kärult (abilaualt ratastega) 15. Dekanteerimine- veini valamine pudelist karahvini 16. Digestiiv-...

Majandus → Teenindus ja müük
43 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Käitumisõpetus (kordamisküsimused)

Kordamisküsimused 1. Mis on eetika? Eetika jagunemine Filosoofia haru, mis õpetab vahet tegema õige ja vale, hea ja halva vahel. Aristoteles Eetika jaguneb teoreetiliseks ja praktiliseks (eetika rakendamist praktiliste probleemide kästilemisel). Teoreetiline jaguneb meta- (uurib eetika mõisteid. Nt Mis sisaldab endas ,,Õige"?) ja normatiivne-eetika (teooria selle kohta, milline käitumine on moraalselt hea või halb). Praktiline eetika jaguneb kutse- (piirdub kindla elukutse eetikaga) ja rakenduseetikaks (erinevate ühiskondade probleemid). 2. Mis on korruptsioon (nimeta ja iseloomusta kolme korruptsiooni vormi) Korruptsioon ­ ametiseisundi ärakasutamine omakasu eesmärgil. 1) Altkäemaks/pistis ­ altkäemaksuna on vaadeldav nii rahaline kui muu hüve(kingitused, reisid, soodustused jms), mida ametiisik saab teenistusülesannete rikkumise eest. Eesmärgid on väga erinevad nt et kiirendada teatud protsesse, ku...

Filosoofia → Eetika
37 allalaadimist
thumbnail
22
docx

"Dokumendihaldus aastal 2015"

Tartu Ülikool Sotsiaal- ja haridusteaduskond Ühiskonnateaduse instituut Infokorralduse õppekava Riina Udovenko DOKUMENDIHALDUS AASTAL 2015 Referaat Tartu 2015 Sisukord Sisukord......................................................................................................................................2 Sissejuhatus.................................................................................................................................3 1Dokumendihaldus.....................................................................................................................4 1.1Dokumendihaldussüsteemid Eestis....................................................................................4 1.2Dokumendihalduri kutse....................................................................................................5 2Elektrooniline dokumendihaldus........

Infoteadus → Dokumendihaldus
24 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Etiketi konspekt, põhimõisted

· Korraldatakse tavaliselt rahvuspühade, tähtsate isikute saabumise või lahkumise ning tähtpäevade puhul · Õhkkond enamasti töine 4) Õhtused vastuvõtud: · Algavad kella 18.00-st (kokteiliõhtud, õhtusöögid jt) · Märksa pidulikumad · Kutsetel kindlasti ka märkus riietuse kohta · Ei kesta tavaliselt üle 2 ­ 2,5 tunni Vastuvõttude alaliigid: 1) Alfresco ­ külm laud, kerged suvised söögid. Serveeritakse väljas. Lauad kaunistatakse. Menüüs 3-4 rikkalikult kaunistatud toitu. 2) Brunch ­ Ameerika päritoluga eine, mis ühendab rikkaliku hommikueine ja lõunasöögi. Korraldatakse restoranis, hotellis, või kodus tavaliselt pühapäeval ajavahemikus 11.00-15.00. Vastuvõtt lõpeb desserdi ja kohviga. 3) ,,Pokaal sampanjat" ­ Toimub vabas vormis, ajavahemikul 12.00-15.00. Mitteametlik, ilma laudadeta, püsti seistes

Filosoofia → Etikett
18 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Dokumendihalduse alused

Kordamisküsimused kontrolltööks ­ dokumendihalduse alused 1. Dokument (laiemas tähenduses) jäädvustatud informatsioon või objekt, mida saab käsitleda tervikuna kasutatav inimtegevuses 2. Dokument (kitsamas tähenduses) Mistahes teabekandjale jäädvustatud informatsioon, mis on loodud või saadud asutuse või isiku tegevuse käigus ning mille sisu, vorm ja struktuur on küllaldane faktide või tegevuse tõendamiseks 3. Dokumendihaldus Halduse ala, mis tegeleb dokumentide loomise, saamise, alalhoidmise, kasutamise ning eraldamise tõhusa ja süstemaatilise ohjega, sh organisatsiooni tegevust ja toiminguid kajastava tõestusmaterjali ja informatsiooni dokumendisüsteemi hõlmamise ning dokumentidena alalhoidmisega 4. Dokumendihaldussüsteem Elektrooniline tarkvara ­ dokumentide haldamine, kontrollimine ja neile juurdepääsu tagamine Dokumendihaldussüsteemid: Amp...

Infoteadus → Dokumendihaldus
33 allalaadimist
thumbnail
31
docx

Dokumendi halduse eksamiks

Info jaguneb: Objektiivne ­ reaalselt meie ümber Subjektiivne ­ objektiivse keskkonna kirjeldus oma nägemuse järgi Sense making ­ liigub objektiivse ja subjektiivse info vahel Nt: väljas sajab, panen kummikud jalga Tegevuse ja dokumendi vaheline seos Dokumendid tekivad asutuse tegevuse tulemusena. Dokumendid luuakse või saadakse asutuse mingisuguse tegevuse vältel või pärast tegevust. Dokumente luuakse tegevuste tõestamiseks ja dokumenteerimiseks. Dokumendi sisu, vorm ja struktuur Dokument on koostatud kindla vormi ja nõuete kohaselt ühe sündmuse või juriidilise fakti kirjalikuks tõenduseks. Dokumendi vorming määrab, kuidas dokumendi elemendid on organiseeritud/paigutatud paberil või esitatud failis. Dokumendi element on informatiivelement, mis kuulub dokumendi vormingu koosseisu. Digitaalne dokument Kõik digitaaldokumendid on baastasandil elektrooniliste impulsside või seisundite jadad. Dokumendi sisu, vormi ja struktuuri kohta käiv i...

Informaatika → Infoteadus- ja...
191 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun