Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

Uurimus traditsioonilised kääritatud joogid - sarnased materjalid

õlu, vanavanemate, anum, pärm, suguvõsa, kokkupuuteid, seisis, otsustasin, perega, kuulis, uurimust, jagama, korrad, vilumus, pidin, lubama, proovin, retseptid, purki, suhkruga, lastud, käärivat, soovitav, kange, meeõlu, mett, veele, rukkileiba, purustatud, anumasse, keev, ettevaatlikult
thumbnail
9
odt

Käärimine tööstuses

Pehmetest marjadest saadakse mahl kätte pressimise või aurutamisega. Käärimiseks vajalik suhkur lahustatakse väheses mahlas või vees, kui vee lisamine on retseptis ette nähtud. Koduõlle valmistamine Parema joogi saab ise viljast linnaseid tehes. Õlle valmistamiseks kasvatatatakse viljast linnased, millest valmistatakse meski, mis segatakse veega ja filtreeritakse ning saadakse virre. Virret keedetakse koos humalatega, jahutatakse, setitatakse ja lisatakse kääritamiseks pärm. Puhtust tuleb jälgida kogu õlletegemise jooksul,alusta sellest, et kõik nõud oleksid korralikult puhtaks Juhul kui nõud desinfitseerimata ­ pesemata, siis on nõu seinte küljes juba hulk baktereid olemas mis võivad rikkuda õlle. Hea linnase saamine eeldab korraliku, idanemisvõimelise odra seemne olemasolu. Neid tuleb vee sees leotada, ja siis sooja kohta kasvama panna. Odraterasid tuleb kasvamise ajal segada ja palju kordi segada

Keemia
28 allalaadimist
thumbnail
26
doc

Talurahva toidud

[] 10 Pudru kõrvale leiba ei söödud. Nagu Simunas, nii hoiatati mujalgi, et ,,kes pudruga leiba sööb, satub vangi". Leiba ei võetud ka herne- ja oatoidu juurde. Kapsaste kõrvale mõnes kohas ikka anti leiba. 19. sajandi viimase veerandi alguses kevadkünni algusest kuni välitööde lõpuni anti päevas neli korda süüa. Leiba anti aga ainult kahel söögikorral ­ harilikult linnupetteks ja lõunaajal. [] Leib seisis söögi ajal laual aukohal ja seda ei lõigatud lahti. Leivapäts asus peremehe ees või tema paremal käel ning sööjate küsimise peale lõikas ja ulatas peremees leivatükke. Mõnel pool pole peremees enne leiba lõiganud, kui kausitäis suppi oli pere peale ära söödud. Kui peremeest ei olnud või oli ta vanadusest leivalõikamiseks jõuetu, tegi seda sulane. [] Viljakusmaagia. Esimese vihu teradest jahvatatud jahust küpsetatud leibu ja

Ajalugu
65 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Kulinaariaraamatu küsimused ja vastused(2)

Toiduained pannakse keema valmistamise järjekorras. Toiduained tükeldatakse kuubikuteks, keedetakse vähese vedelikuga, auruga või hautatakse. Maitsestatakse 14. Milliseid seemned sobivad idandamiseks? Puhastamata elujõulised seemned. Nt rukkis, kaer, nisu jne. 15. Kuidas seemneid idandatakse? Seemened pestakse hoolikalt leige veega, pannakse klaasanumasse, valatakse üle leige veega ja jätakse toatemp. 3- 24h paisuma. Siis valatakse vesi ära, terad loputatakse ja nõrutakse. Anum kaetakse riidega, asetatakse külili ja kaetakse rätikuga. 16. Kuidas idandeid toiduvalmistamisel kasutataks? Toorsalatid, kohupiima ja juustusegudes, võileivakattena. 7. ROAD SEENTEST 1. Kuidas seeni toidu valmistamisel ette valmistatakse? Puhastatakse metsamürgist ja sorteeritakse, eemaldades ussitanud ja toiduks mittekõlblikud eksemplarid. Puravikul ja võiseenel eemaldatakse kübaraalune samblataoline kiht ning kübaratelt kooritakse nahk. Seejärel seened pestakse ning nõrutatakse

Kokandus
184 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Väikseid korvikesi küpsetataks 108C kraadi juures algul 5 minutit kahe vormi vahel (tagab kuju säilimise) ja seejärel veel 5 minutit kuldse varjundi saamiseks. 19. Iseloomusta rasvasid. Millised rasvained sobivad praadimiseks? Miks? Toiduks kasutatakse nii taimseid kui ka loomseid rasvu. Suurem osa puljongisse läinud rasvast kerkib pinnale, osa aga emulgeerub, muutes puljongi sogaseks. Emulgeerumise tagajärjel tekib suurem kokkupuuteid kuuma veega ja tekitavad head tingimused rasva lagunemiseks. Rasva lagunemise tagajärjel tekivad glütseriin ning vabad rasvhapped, mis seebistudes annavad puljongile ebameeldiva lõhna ja maitse. Rasva emulgeerumise intensiivsus sõltub keetmise temperatuurist. Mida kõrgemal temperatuuril, mida intensiivsemalt toiduaineid keedame, seda enam rasva emulgeerub. Seega tuleks rasvarikkaid toiduaineid keeta võimalikult madalal

Kokandus
67 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

taastamiseks jne D Merekalad, maks Soodustab kaltsiumi imendumist, mis vajalik luude ja hammaste moodustumiseks jne E Porgand, kapsas Pidurdab rakkude vananemist, kaitseb organismi, varustab seda hapnikuga jne B1 Jahud, leib, pärm Vajalik energia loomisel jne B2 Leib, juust, piim Vajalik toitainete ainevahetuses, organismi kasvamises jne B6 Kala, maks, jahud Vajalik süsivesikute, valkude ja rasvade lõhustumises ja kasutamises jne C Värske köögivili Tõstab organismi üldist kaitsevõimet, aitab luua

Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun