Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"toitlustussektor" - 4 õppematerjali

toitlustussektor on üks kõige kiiremini kasvavaid sektoreid Euroopas.
thumbnail
14
docx

Erialaga seotud tervistkahjustavad tegurid ja tegurite mõju

VÕRUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS Turismi õppetool Chaty Uibopuu TT-11 Erialaga seotud tervistkahjustavad tegurid ja tegurite mõju reguleerivad seadusandlikud aktid EV-s Referaat õppeaines ,,Töökeskkond" Juhendaja õpetaja Aivar Kalnapenkis Väimela 2011 SISUKORD SISSEJUHATUS Tööandjatel on õiguslik ja moraalne kohustus tagada ohutu ja tervislik töökoht. See on ka rahaliselt otstarbekas ­ väärtusliku töötaja kaotamine vigastuse tõttu on ärile halb ning samuti on asendustöötaja värbamine ja väljakoolitamine kulukas. Enamikku tööõnnetusi on võimalik ennetada tõhusa koolitusega ühendatud hea juhtimise ja järelevalve abil. Tööõnnetuste ennetamine on lahutamatu osa eduka ettevõtte juhtimisest. Tööandjad saavad enamikku tööõnnetusi ja kutsehaigusi ennetada, tuvastad...

Haldus → Töökeskkond
46 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Toitlustuse erialaga seotud tervise riskid, referaat

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL KOKK Ave Kiiber TOITLUSTUSE ERIALAGA SEOTUD TERVISE RISKID Referaat Juhendaja: Ariaane Truu Viljandi 2012 Sissejuhatus Toitlustussektor on üks kõige kiiremini kasvavaid sektoreid Euroopas. See on eriala, kus tuleb väga palju tähelepanu pöörata tervisele. Euroopa liidus töötab hotelli-, restorani- ja toitlustussektoris umbes 7,8 miljonit inimest. Töötingimused võivad sageli olla rasked ning esitada töötajatele suuri nõudmisis: olla füüsiliselt koormavad, ajutised või ebakorrapärase tööajaga. Suurte nõudmiste alla võib kuulude eeskätt klientidega otsene kokkupuude. Seetõttu võivad kaasneda tõsised terviseprobleemid. ,,Toiduvalmista...

Toit → Kokk
26 allalaadimist
thumbnail
46
ppt

Turism

turismiressursid: • loodusressursid (kliima, pinnamood, üldse maastikud ja ökosüsteemid); • kultuuriressursid (arhitektuuri- ja kultuuripärand, rahvuslik käsitöö ja traditsioonid jmt) • sotsiaal-majanduslikud ressursid (rahaline kapital, tervishoiu- ja turvalisuse tagamise süsteemid, kohaliku kogukonna huvitatus jne). Lisaks peab turismi sihtkohtades leiduma teiseseid ressursse: • majutussektor (hotellid, motellid, kämpingud, võõrastemajad jne) • toitlustussektor (kohvikud, restoranid, bistrood jne) • reisikorralduse sektor (agentuurid, reisikorraldajad jne) • transpordisektor (lennu- ja laevaühendused, rongi- ja bussiliiklus jne) • meelelahutustööstus • teabesektor (turismiteabevõrgustik) • lisateenused, rajatised ja teenindav infrastruktuur Millega turiste meelitatakse Lisaks põnevate loodusnähtuste imetlemisele saavad Islandit külastavad turistid kaasa osta plekkpurgis pakutavat puhast õhku.

Geograafia → Geograafia
11 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Kutsehaigused ja tööõnnetused

Traditsioonilised ennetusmeetmed tuleb ehk asendada terviklike lähenemisviiside ja uuenduslike tavadega või tuleb traditsioonilisi ennetusmeetmeid täiendada. Lisaks tuleb meil näha kaugemale olemasolevast suremust käsitlevast statistikast. Tööga seotud probleemide tegelik ulatus ­ hõlmates tööga seotud haigusi ning mitte ainult õnnetusi ­ võib olla mitu korda suurem. Agentuuril on nendest ulatuslikematest tervisemõjudest teavitamisel täita tähtis roll." Hotelli-, restorani- ja toitlustussektor on Euroopas kiiresti kasvav sektor, kus 2004. aastal töötas 7,8 miljonit inimest (Eurostat, 2005), sektori käive oli üle 336 miljardi euro (Eurofound, 2005). Sektor hõlmab peamiselt restorane ja baare, kus töötab kolmveerand valdkonna inimestest. Lisaks kuuluvad sinna kämpingud, hostelid ning sööklad. Paljudes sektori ettevõtetes töötab alla kümne inimese, naised moodustavad tööjõust veidi üle poole,

Meditsiin → Tööohutus ja tervishoid
89 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun