Veekeetjate ja kohvimasinate jagunemine ja hooldus
Kohvimasina
Kohvimasinad jagunevad mitmeks erinevaks kohvi valmistamise masinateks.
Näiteks: kohvimasinad, espressomasinad,termoskohvikeetja, presskannud ja
mulksukannud.
Kõik need
masinad valmistavad imelist kohvi
erineval vi sil.
Termoskohvikeetja - See on mõeldud suurte koguste kohvi keetmiseks
filtrimeetodil. Olemas on nii ühte kui kahte termosesse
filtreerivja seinale
kinnitatav mudel.
Pergolaator - Seadme veeanumasse tuleb kallata värske vesi ja kohvipulber
filtrisse . Lülitada seade sisse ja ümbes mõnekümne minuti pärast on soovitud
kohvi kogus valmis.
Automaatika lõpetab kohvi valmistamise kui
jook valmis.
Seade on roostevabast
terasest .
Kohvimasin - Valmistab kohvi filtermeetodil. Kohvifilter paberist. Seadme peal
teflon pinnaga kannu soojendusplaat. Uuematel mudelitel on filtreerimise lõppu
tähistav
helisignaal ja negerteenitav
katlakivi eemaldus annab märku
puhastuse vajadusest. Uuematel veepaagi täitmine eesosas, vanematel tagaosas.
Kohvimasina puhastamine ja hooldus
Espressomasina igapäevane puhastamine on sama tähtis, kui näiteks
hammaste pesemine. Juhul, kui espressomasinat ei puhastata, hakkavad
tekkima rikked ja kohvi maitseomadused halvenevad. Kohvimasina mehhanismi
ja käppa tuleb
puhastada igal õhtul, selleks ettenähtud puhastusvahendiga.
Mehhanismid tuleb puhtaks pesta vähese veega. Ning hiljem tuleb kõik
puhastada puhta
lapiga .
Käpp koos
kindaga tuleb panna ööseks kuuma,
puhastusvahendit sisaldavasse vette. Ning vähemärgatavate ja raskesti
ligipääsetavate kohtade
puhastamiseks tuleb kasutada harka.
Veekeetjad
Veekeetjaid on kahte sorti. Lauapealsed ja seinapealsed. On nii neid mis on
veevõrgus kui täidetavaid.
Veekeetja hooldus
Veekeedukann tuleb pärast iga veekeetmiskorda tühjaks valada, et küttekehale
ladestuks vähem sadet ja katlakivi.
Katlakivi tuleks eemaldada aastas kolm-neli korda, kuna katlakivi täis
kann kulutab vee soojendamiseks rohkem elektrit.
Kasutada võib ka sidrunhapet. Kannutäiele veele lisa kaks teelusikatäit
sidrunhapet, pärast puhastamist lisa loputusvette soodat, mis neutrasieerib
happe.
Pärast veekeetja puhastamist võib kasutada kolmandat kannutäit keedetud vett,
kuuma joogi valmistamiseks sobib alles vi es kannutäis.
Kasutatud materjal:
K-12 õpilase kontspekt
http://www.coomor.ee/est/uudised/Veekeetjate_hooldus http://kcs.ee/kohvimasina-puhastamine-ja-hooldus/ http://www.kohvimasin.com/?gclid=CKPioracvMICFQPHtAodhVoAcA
Kõik kommentaarid