Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Newtoni rõngad (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Veekeetjate ja kohvimasinate jagunemine ja  hooldus
Kohvimasina
Kohvimasinad jagunevad mitmeks erinevaks kohvi valmistamise masinateks.
Näiteks: kohvimasinad, espressomasinad,termoskohvikeetja, presskannud ja 
mulksukannud. 
Kõik need  masinad  valmistavad imelist kohvi  erineval  vi sil.
Termoskohvikeetja - See on mõeldud suurte koguste kohvi keetmiseks 
filtrimeetodil. Olemas on nii ühte kui kahte termosesse  filtreerivja  seinale 
kinnitatav mudel.
Pergolaator - Seadme veeanumasse tuleb kallata värske vesi ja kohvipulber 
filtrisse . Lülitada seade sisse ja ümbes mõnekümne minuti pärast on soovitud 
kohvi kogus valmis.  Automaatika  lõpetab kohvi valmistamise kui  jook  valmis. 
Seade on roostevabast  terasest .
Kohvimasin  - Valmistab kohvi filtermeetodil. Kohvifilter paberist. Seadme peal 
teflon pinnaga kannu soojendusplaat. Uuematel mudelitel on filtreerimise lõppu 
tähistav  helisignaal  ja negerteenitav  katlakivi  eemaldus annab märku  puhastuse  
vajadusest. Uuematel veepaagi täitmine eesosas, vanematel tagaosas.
Kohvimasina puhastamine ja  hooldus
Espressomasina igapäevane puhastamine on sama tähtis, kui näiteks 
hammaste pesemine. Juhul, kui espressomasinat ei puhastata, hakkavad 
tekkima   rikked  ja kohvi maitseomadused halvenevad. Kohvimasina mehhanismi 
ja käppa tuleb  puhastada  igal õhtul, selleks ettenähtud puhastusvahendiga.
Mehhanismid  tuleb puhtaks pesta vähese veega. Ning hiljem tuleb kõik 
puhastada puhta  lapigaKäpp  koos  kindaga  tuleb panna ööseks kuuma, 
puhastusvahendit sisaldavasse vette. Ning vähemärgatavate ja raskesti 
ligipääsetavate kohtade  puhastamiseks  tuleb kasutada harka.
Veekeetjad
Veekeetjaid on kahte sorti. Lauapealsed ja seinapealsed. On nii neid mis on 
veevõrgus kui täidetavaid. 
Veekeetja  hooldus
Veekeedukann tuleb pärast iga veekeetmiskorda tühjaks valada, et küttekehale 
ladestuks vähem sadet ja katlakivi.
Katlakivi tuleks eemaldada aastas kolm-neli korda, kuna katlakivi täis  kann  
kulutab vee soojendamiseks rohkem elektrit.
 Kasutada võib ka sidrunhapet. Kannutäiele veele lisa kaks teelusikatäit 
sidrunhapet, pärast puhastamist lisa loputusvette soodat, mis neutrasieerib 
happe.
Pärast veekeetja puhastamist võib kasutada kolmandat kannutäit keedetud vett,
kuuma joogi valmistamiseks sobib alles vi es kannutäis.
Kasutatud materjal:
K-12 õpilase kontspekt
http://www.coomor.ee/est/uudised/Veekeetjate_hooldus
http://kcs.ee/kohvimasina-puhastamine-ja-hooldus/
http://www.kohvimasin.com/?gclid=CKPioracvMICFQPHtAodhVoAcA
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2015-01-26 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 7 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor simbad meresõitja Õppematerjali autor
Füüsika II 14. töö.

Kaitstud. Piltide kujul.

Kasutatud allikad

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
0

Bangladeshi transpordi ja turismimajanduse ülevaade

docstxt/.txt

Geograafia



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun