Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"barbariss" - 5 õppematerjali

barbariss

Kasutaja: barbariss

Faile: 0
thumbnail
8
doc

Referaat "Kukerpuu ehk Barbariss"

Nimi Perekonnanimi 7. klass Harilik kukerpuu (Berberis Vulgaris) Referaat Juhendaja õpetaja Nimi Perekonnanimi Tartu 2010 Sisukord Lk 2 ­ Sissejuhatus Lk 3 ­ Omadused Lk 4 ­ Kasvukoht ja ­tingimused Lk 5 ­ Kasutusotstarve 2 Sissejuhatus Mina valisin oma referaadi teemaks kukerpuu, sest see on väga mitmekülgne taim. Referaadi käigus soovin uurida põhjalikumalt kukerpuu otstarbeid, kasvutingimusi ja omadusi. Proovin leida vastuse küsimusele kas kukerpuu sobib Tartu Erakooli õuesõppeklassi. 3 Omadused Pikkus ­ 2-5 meetrit. Laius ­ 2 meetrit. Õied ja viljad ­ Õitseb mais-juunis. Õied kollased, 4-6 cm pikkustes rippuvates kobarates. V...

Bioloogia → Bioloogia
12 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Näituse essee - Kalevi kommivabriku rändnäitus

uudiseid, et otsitakse uut kaanetüdrukut, kuna senise kaanefoto kasutamine oli muutunud võimatuks selle halva kvaliteedi pärast. Vaieldamatu lemmikosa oli näitusest see, kui sai mingil määral ka ise kaasa lüüa. Nimelt oli üks stend ettevalmistatud nii, et kõik külastajad saaksid oma ninaga nuusutada kunagisi ja praeguseid Kalevi kommide olemust. Välja olid toodud näiteks sellised maitsed nagu ananass, tiramisu, barbariss ja kohvi. Põnev oli ka see, et kuna antud lõhnad olid üsna tugevalt tunda ka ilma, et peaks päris lähedale minema tollele stendile, oli terve näituse jooksul mõnusat aroomi tunda. Jäin väljapanekuga üllatavalt rahule, olles sattunud selle külastajaks täiesti juhuslikult. Mõneti meeldiski mulle see just oma avatud õhkkonna pärast, mis on väga erinev tavapärasest kunstigaleriist. Oli põnev näha erinevaid vanu maiustusi tutvustavaid reklaame, lugeda

Eesti keel → Eesti keel
6 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Kondiitritooted

- täidiseta ehk jääkaramell - täidisega karamell Täidiseta karamellimassi keedetakse tugevamalt väiksema niiskusesisalduseni. Pärast keetmist jahutatakse, vormitakse köiesarnaseks batooniks ja läheb vormimismasinasse. Vormitakse lõike- või stantsimismasinatel, jahutatakse, etiketitakse ja pakitakse. Säilivuse parandamiseks võib üle puistata suhkruga, katta õhukese rasva-vaha kihiga (antakse läige), sokolaadiga glasuurida. Ananassi, Barbariss, karamelli segu, Piparmündi....., monpansje, dropsid, Chupa-chups, Mynthon, Halls ( need samas ka raviotstarbelised, sest sisaldavad aniisiõli, eukalüpti, mentooli, piparmündiõli) Täidisega karamelli puhul surutakse vastava pumba abil täidis vormitud köide. Kuumalt on hästi vormitav Maasika, Mustika, Vaarika........ · Täidis ei tohi olla suhkrustunud, väljavalguv, ühtlane. · karamellil õige kuju, ei tohi kleepuda · etiketitud karamellil paber eralduma kärisemata

Toit → Toitumisõpetus
56 allalaadimist
thumbnail
40
doc

Eesti pärismaised puud-põõsad toiduks, raviks, mürgiks

TALLNNA ÜLIKOOL Referaat Eesti pärismaised puud-põõsad toiduks, raviks, mürgiks Tarmo Vaarmets KUTTB-1kõ 2013 2 1. Sisukord 1. Sisukord.........................................................................................................................2 2. Eessõna.........................................................................................................................3 2.1. Eesti pärismaised puud.................................................................................................3 2.2. Eesti pärismaised põõsad..............................................................................................3 3. Eesti pärismaiste puuliikide nimestik............................................................................4 3.1. Eesti ...

Geograafia → Geograafia
14 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Toiduained

mesi (tugevdab vereringesüsteemi, vähendab vere hüübimist), mesi sarapuupähklite ja 47 rosinatega, suir ­ mesilasperre kogutud õietolmust valmistatud valgurohke sööda varu. 11.3. Suhkrust kondiitritooted Karamelli saadakse suhkru ja glükoosisiirupi keetmisel, millele lisatakse aroomi- ja värvained ning sidrunhape. Valmistatakse täidiseta ehk jääkaramelli ja täidisega karamelli. Jääkaramellid on Ananassi, Piparmündi, Barbariss, Kirsi, Laimi, Pirni, Punasesõstra, mitmesugused vigurtooted, pulgakommid (Chupa-Chups), monpansje, dropsid, ravikaramellid (Münthon jm. kurgupastillid) ning suhkruvaba karamell isomalti baasil. Täidisega karamell valmistatakse puuvilja-marja ehk moositäidisega (Apelsini, Aprikoosi, Jõhvika, Maasika, Mustika), pumati-, pralinee-, mee-, alkoholiga jt. täidistega. Marmelaad jaguneb olenevalt toorainest ja valmistamise viisist puuvilja-marja. zelee- ja vedrumarmelaadiks (kummikommid)

Toit → Toitumisõpetus
139 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun