Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Tarapita,Noor-Eesti, Siuru, M.Under, A.Gailit, H.Visnapuu (0)

3 HALB
Punktid

Esitatud küsimused

  • Millal oleme sisse hinganud nii lämmatavat õhkukui nyyd-tõusikluse joovastuspäivil?

Lõik failist

zizzle
Marie Under, Henrik Visnapuu, August Gailit .

  • Rühmitus Noor-Eesti ( 1905-1916 Tartu) Liikmed :G.Suits(Asutaja), F. Tuglas , V.Grünthal- Ridala , J.Aavik, B.Linde, A.Kallas, J.Oks, J. Semper , A.Alle

Enam kultuuri! Enam europalist kultuuri! Olgem eestlased,aga saagem ka europlasteks!“ Väärtustasid kirjastamiskultuuri.
  • Rühmitus Siuru ( 1917-1919 Tallinn ) Liikmed :M.Under (Esimees) , H.Visnapuu, J.Semper, A. Adson , F.Tuglas, A.Gailit(asutaja)
Tarapita Noor-Eesti-Siuru-M Under-A Gailit-H Visnapuu #1 Tarapita Noor-Eesti-Siuru-M Under-A Gailit-H Visnapuu #2
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2013-03-10 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 19 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor zizzle Õppematerjali autor
Eesti kirjanduse jaoks tehtud konspekt.Lühikokkuvõte rühmitustest Tarapita, Siuru, Noor-Eesti.Samuti lühi ülevaade M.Under, A.Gailit, H.Visnapuu.

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
58
doc

Kirjanduse eksam

Eesti" I-V (1905-1915) ning ajakirja "Noor-Eesti" (1910-1911). "Noor-Eesti" nime all tegutses ka kirjastus, mis lahutati kirjanike organisatsioonist 1913. aastal. "Siuru" - kirjanduslik rühmitus, mis loodi Friedebert Tuglase (1886-1971) algatusel ning tegutses aastatel 1917-1920. Algselt pidi "Siuru" koondama suuremat osa Eesti kirjanikkonnast. Tegelikkuses kujunes rühmitusest kitsam poheemlusele kalduv sõpruskond. Rühmitusse kuulusid Marie Under, Henrik Visnapuu, Johannes Semper, August Gailit, Artur Adson ja Friedebert Tuglas. Pärast Gailiti ja Visnapuu lahkumist 1919. aastal liitusid rühmitusega August Alle ja Johannes Barbarus. Siurulased jätkasid oma tegevuses "Noor-Eesti" uusromantilist suunda. Nad arendasid carpe diem! meeleolusid ning teenisid oma kõmuliste esinemisõhtute ja kirjanduslike turneedega kahte eesmärki: püüdsid pakkuda sõjast tülpinud inimestele puhast kunsti ning kasutada "Siuru" õhtute menu ja sissetulekuid endi kirjanduslikuks läbilöögiks

Kirjandus
thumbnail
53
doc

Kirjanduse eksami piletid

aastal. 3 "Siuru" ­ kirjanduslik rühmitus, mis loodi Friedebert Tuglase (1886­1971) algatusel ning tegutses aastatel 1917­1920. Algselt pidi "Siuru" koondama suuremat osa Eesti kirjanikkonnast. Tegelikkuses kujunes rühmitusest kitsam poheemlusele kalduv sõpruskond. Rühmitusse kuulusid Marie Under, Henrik Visnapuu, Johannes Semper, August Gailit, Artur Adson ja Friedebert Tuglas. Pärast Gailiti ja Visnapuu lahkumist 1919. aastal liitusid rühmitusega August Alle ja Johannes Barbarus. Siurulased jätkasid oma tegevuses "Noor-Eesti" uusromantilist suunda. Nad arendasid carpe diem! meeleolusid ning teenisid oma kõmuliste esinemisõhtute ja kirjanduslike turneedega kahte eesmärki: püüdsid pakkuda sõjast tülpinud inimestele puhast kunsti ning kasutada "Siuru" õhtute menu ja sissetulekuid endi kirjanduslikuks läbilöögiks.

Kirjandus



Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun