Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Samuraikultuur Jaapanis (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Esitatud küsimused

  • Mis vahet on ninjal ja samurail?

Lõik failist

SAMURAIKULTUUR JAAPANIS


  • Samurai on termin sõjaväe-aadlikute kohta enne Jaapani industriaalajastut. Sõna SAMURAI tuleneb sõnast SABURAU mis tähendab “seda, kes teenib aadliku kõrval”
  • 12. sajandi lõpuks oli sõna Samurai võrdne sõnaga Bushi, mis tähendas sõdalaste klassi.
  • samurai-õpetusi võib tänapäeval kohata võitluskunstis KENDO – mis tähendab “mõõga rada”
  • Pärast katastroofilist sõjaliste suhete arendamist Tang Hiina ja Sillaga, läbis Jaapan laialdase reformi. Kõige olulisem oli Taikani reform , mis tutvustas maailmale Jaapani bürokraatiat ja aristokraatiat. Koostati Jaapani esimene siseriiklik kaitseorgan, kuhu kuulusid igast linnast 3-4 täiskasvanud meest, kes pidid oma relvad enesele ise hankima ning vastutasuks vabastati nad tolli ja impordimaksudest, kuid see süsteem ei püsinud kaua.
  • varajasel Heia perioodil valitseja KAMMU laiendas oma valitsemisala põhja- Honshu ’sse, kuid sõjavägi, mille ta vallutama saatis ei suutnud vastu panna kohalike moodustatud agressiivsete meeste klannile. Selliseid klanne hakkas järjest rohkem juurde tekkima ja lõpuks hakkas valitseja KAMMU neid enda teenistusse palkama. Ta koolitas neid ja Samuraid olid väga haritud kuid ülemkohus pidas neid ikkagi barbariteks .
  • mõned klannid olid moodustatud talumeeste poolt oma vara kaitsmiseks.
  • Kato Kyomassa oli üks võimsamaid Samurai klannijuhte. Ta juhtis klanne Korea okupeerimise ajal.
  • veel tuntud samuraisid: Nabeshima Naoshige, Torii Mototada,
  • tavaliselt olid samuraide klannijuhid valitsejale kaugelt sugulased.
  • olid kolm tuntuimat klanni : Fujiwara, Minamoto ja Tara .
  • KÕIGE KUULSAM SAMURAI HATTORI HANZO ehk HATTORI MASANARI , kes sai kuulsaks tänu sellele, et ta oli ninja . Ta oli üliosav mõõgakäsitseja.
  • mis vahet on ninjal ja samurail? NINJA oli treenitud tapma – ta ei peatunud millegi ees ja võitles elu ja surma peale. Teda ei huvitanud, kas ohvrid olid naised ja lapsed või vanurid . Ninja ründas vaenlast kõige ootamatul hetkel ning ta vältis kahevõitlusesse sattumist. Samurai oli seevastu aga haritud ning viisakas, ta oli eetiline ja oli suuteline ise ostustama, mitte ei olnud kellegi mõju all.
  • filmis “Kill Bill ” ei ole Hattori Hanzol – samurai mõõgameistril mingit seost tegeliku ninja Hattori Hanzoga.
  • tänapäeval on jaapanis mitmeid omaalgatuslikke samurai-rühmitusi, kuid nende tegevus ei ole sõjaline vaid eelkõige meelelahutuslik.
  • Samuraikultuur Jaapanis #1 Samuraikultuur Jaapanis #2
    Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
    Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2009-05-27 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 24 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor lillavildikas Õppematerjali autor
    teksti kasutasin ajaloo tunnis tutvustava ettekande tegemiseks, kuid, et selle eest viit saada tuleb siiski ise natuke juurde uurida.

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    16
    odt

    Jaapani Ninjad

    ´´Yamabushi´´-dest tulid NINJAD – filosoofiata kõigi poolt kardetud ühemehe armee. NINJAKS SAAMINE Erinevatel andmetel loetakse ninjade KULDAJASTUKS aastaid 1100-1600 m.a.j täpsemalt 1192- 1333 aastani seda nimetati ka veel KAMAKURA – ajastuks, kuna siis said alguse paarkümmend erinevat ninjakooli. Pilt nr.1“ NINJA „ Tippajal ulatus koolide arv seitsmekümneni. Jaapanis saavautasid ninjad suure kuulsuse ja võimu Muromachi-ajastul, aastate 1300-1500 vahemikus mil kuulus sõdur TAKEDA SHINGEN käis mööda Jaapanit,et õpetada ninja võitluskunsti ja luuraja oskusi osakamaks ennetada vaenlast tema ettevõtmistes. Ninja-lapse õpetamine algas 5-aastaselt erinevate tasakaaluharjutustega, mis omakorda olid ühendatud jooksu ja hüppetehnikaharjutustega,erilist rõhku pandi valuhaistingute vastupanuharjutustele

    Ajalugu



    Kommentaarid (1)

    murri64 profiilipilt
    kolja lala: aitas mind
    18:42 04-11-2012



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun