töökeskkonnanõukogu, töötajate usaldusisiku ja töötervishoiuteenuse osutajaga. Tööandja peab töökeskkonnaspetsialisti määrma oma töötajate hulgast. Eelkõige sellepärast, et oma töötaja tunneb kõige paremini oma töökohas esineda võivaid ohtusi ning oskab neid paremini lahendada. Pädeva töötaja puudumisel peab tööandja kasutama pädevat ettevõttevälist teenuseosutajat. Kuna tööohutus ja selle tagamine on järjest enam 4 Nimi Töökeskkonnaspetsialist tähelepanu all, on loodud mitmeid firmasid, mis pakuvad spetsiaalset töökeskkonnaspetsialisti teenust. Töökeskkonnaspetsialistide arv ettevõttes peab olema piisav, et korraldada kaitse- ja...
TÖÖOHUTUSJUHEND KAHVELTÕSTUK ROCLA KASUTAJALE Vastutaja: Kinnitas: Kehtiv alates: Leht/lehti -Nimi- 1/4 -Amet- EESMÄRK Tutvustada kahveltõstuk Rocla kasutajale vajalikke ohutusjuhiseid. VASTUTUS Juhendi täitmise eest on vastutavad kõik töötajad, kes kasutavad kahveltõstuk Rocla´t. Seadme kasutamise ohud ja tagajärjed, juhendis kirjeldatud juhiste ja nõuete mittetäitmisel. Lõikehaavad Kukkumine (libedad pinnad) Lömastamine Müra 1. ENNE TÖÖD Kui Roclat ei ole pikka aega kasutatud, võib selle hüdraulikasüsteemis olla õhku. Õhu eemaldamiseks süsteemist toimi järgmiselt: 1.1. Vajuta käepidet ja tehke samal ajal 4-6 kiiret pumpamisliigutust. 1.2. Vabastage käepide. 1.3. Korrake eelnevat seni kuni tõstmine töötab normaalselt. 1.4. Kontrolli, et kõik rattad on terved ja pöörlevad vabalt. 1.5. Kontrolli, et kahvli otsar...
juhendaja.ee Helena Kerge 2013 1 PLIIT • Kuum pliit võib kõrvetada. Helena Kerge 2013 2 RÕDU • Piiretest üle ronimine võib halvasti lõppeda. Helena Kerge 2013 3 SAHTEL • Näpud võib kogemata sahtli vahele jätta. Helena Kerge 2013 4 VANN • Libisemiseoht. Helena Kerge 2013 5 UKS • Oht näppe ukse vahele jätta. Helena Kerge 2013 6 VOODINURK • Oht end vastu teravat voodinurka ära lüüa. Helena Kerge 2013 7 PISTIK • Katkine pistik. Helena Kerge 2013 8 AKEN • Oht alla kukkuda. Helena Kerge 2013 9 TOOL • Kontoritooliga võib kogemata üle varvaste sõita. Helena Ke...
LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse-ja majandusarvestuse õppetool K14 KÕ Marilis-Marjette Jõgi RISKIANALÜÜS Kodutöö nr 2 Õppejõud: Kaie Kranich, MA Mõdriku 2014 TÖÖKOHA KIRJELDUS Töökohaks on õppija töökoht. Töökoht asub kodustes tingimustes. Enamus õppimisega seonduvat leiab aset kuvari taga, mis võib võtta ajaliselt kuni 8 tundi päevas. Töökoht on eramajas, magamistoas. Lauaarvuti kuvar asetseb laua peal, arvuti aju laua all. Laud on kõige lihtsam- ühetasandiline, ilma sahtlite ja riiuliteta. Klaviatuur ja hiir asuvad kuvari ees vahetus läheduses. Laua küljes on selle külge kinnituv lamp, mille valgustusnurka saab kasutaja soovi kohaselt muuta. Laua ees on reguleeritav arvutitool. Laua ja arvuti taga on aken, mis on ainus loomulik valgusallikas toas. Tehislikuks valgusallikaks peale laualambi on veel l...
LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool KODUKONTORI RISKITEGURID Riskianalüüs Õppejõud: Kaie Kranich Mõdriku SISSEJUHATUS Riskianalüüs on olemasoleva/kogutava informatsiooni süsteemne kasutamine ohtude identifitseerimiseks, riskide hindamiseks ja muude ohutusparameetrite hindamiseks. Käesoleva riskianalüüsi eesmärgiks on välja selgitada kodukontoris töökeskkonna tingimused ja võimalikud terviseohtlikud olukorrad ja neid põhjustavad faktorid, hinnata kuvariga töötamisel riskitegureid ning ohuolukorra tagajärgi ja toimumise tõenäosust. Oht on võimalik vigastuste ja tervisekahjustuste põhjustaja. võib olla mistahes ese või protsess, mis võib tekitada kahju, näiteks materjalid, seadmed, töömeetodid või – tavad. Töökoha hindamisel lähtuda Vabariigi Valitsuse määrusest nr 362, 15.11.2000. Kuvariga töötamise töötervishoiu- ja tööohut...
Ühendage mõiste ja definitsioon sobivalt 1. Toit ALooduslik või sünteetiline aine, mida käitlemisel 1. B lisatakse toidule tehnoloogilisel eesmärgil. Tavaliselt ei kasutata seda iseseisva toiduna. 2.Lisaaine B…nimetatakse töödeldud, osaliselt töödeldud või 2. A töötlemata ainet või toodet, mis on mõeldud inimestele tarvitamiseks või mille puhul põhjendatult eeldatakse, et seda tarvitavad inimesed. 3. Toidulisand CPõllumajanduses või selle allharus toodetud 3. D saadus, samuti jahipidamise või kalapüügiga või muul viisil varutud looduslik saadus, mida võib kasutada toidu valmist...