Facebook Like
Küsitlus
Add link

Otsingule "sammaldes" leiti 3 faili

14
doc

Raskemetallide sisaldus eestimaa muldades

Tallina Lilleküla Gümnaasium Raskmetallide sisaldus eesti põllumuldades ja taimedes Uurimustöö Tallinn, 2008 Sisukord 1.Sissejuhatus 2.Raskmetallide iseloomustus 2.1. Plii 2.2. Kaadmium 2.3. Elavhõbe 3. Raskmetallide saasteallikad 3.1 Kütmine 3.2. Tööstus 3.3 Liiklus 4. Raskmetallide sisaldus taimedes (sammaldes) 5. Plii(peamine raskemetall) mõju...

Ökoloogia - Keskkool
22 allalaadimist
5
doc

Erinevatest taimeliikidest

Täidab nii lehtede kui varte funktsiooni. Risoidid-kinnitusfunktsiooni täitvad niitjad ,,juured". Miks samblad ei saa kasvada suureks? V: Vesi liigub koos selles lahustunud ainetega sammaldes aeglaselt, neil pole juhtkimpe. Vähe võimalusi reguleerida vee aurumist. Pole puitunud raku...

Bioloogia - Keskkool
13 allalaadimist
20
doc

Taimede kasvu ja arengu regulaatorid (hormoonid)

Kõige kõrgemad GA-de kontsentratsioonid (~50-100µggFW, 1ppm) on leitud seemnetes embrüogeneesi perioodil. Täiskasvanud taimedes GA-de süntees toimub SAM-s ja noortes lehtedes, samuti juurtes proplastiidides. Kontsentratsioon ~1ppb. GA-de transport teistesse kudedesse toimub floeemis ja ksüleemis. Transporditakse peamiselt konjugaadid glükoosiga mis on vees lahustuvad. Esinevad katte- ja paljassemnetaimedes, sõnajalgades, sammaldes , on leitud ka seentes ja mõnedes bakterites. Sünteesi regulatsioonist Valguse seemnete idanemist soodustav toime on seotud intensiivsema GA-de sünteesiga (eriti G1) seemnetes. Aktiveerub ent-kaureeni süntetaas, samuti sünteesi kolmanda etapi oksüdeerivad ensüümid - 3 hüdroksülaasid. Valguse retseptoriks on fütokroom. Põllumajanduses kasutatakse teraviljade kõrre kasvu vähendavaid aineid nn retardante, et vältida vilja lam...

taimefüsioloogia -
5 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun