Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"marron" - 4 õppematerjali

marron

Kasutaja: marron

Faile: 0
thumbnail
2
doc

Prantsuse keele suuline arvestus

Mon boisson préféfée est le jus d'orange. Je sors au café souvent. 3. Decrire une pesonne. Il/elle est grand(e) / petit(e) / de taille moyenne. Il/elle est jeune / vieux(vieille) / d'age moyenne. Il/elle est blond(e) / brun(e) / roux(rousse). Il/elle est laid(e) / mignon(ne) / jolie / superbe. Il/elle a les chevaux longs / courts / bruns / roux / frisé. Il/elle a une visage ronde / pale / barbu / longe / belle / carré. Il/elle a les yeux marron / bleus / beaux / gris. Il/elle porte ... Une jupe ­ seelik Un manteau ­ mantel Un tailleur ­ naise kostüüm Un pull ­ kampsun Des bottes ­ saapad Un blouson ­ jakk, jope Des collants ­ sukkpüksid Une imperméable ­ vihmamantel Des chaussures ­ kingad Un pantalon ­ püksid Des sandales ­ sandaalid Un polo ­ polosärk Un costume - ülikond Un jogging ­ dressid Une robe ­ kleit Des baskets ­ tossud

Keeled → Prantsuse keel
12 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Pähklid

Kastanid paiknevad ogalises viljakestas ehk kastanikoores, milles on tavaliselt 3 kolmnurkset kastanit. Igal kastanil on krimpsus koorekarva tuum, mida katab õhuke pruun kest. Kastanit katab tugev, mittesöödav punakaspruun kest. Aretatud kastanisortidel on kastanikoore sees ainult üks tuum (mitte 3 nagu tavalistel), see on mahlasem ja maitsvam. Prantsuse keeles on nende suurte ja maitsvate kastanite nimetus marron, tavaliste kastanite nimetus châtaigne. Eestis kasvab hobukastan, mille viljad söögiks ei kõlba. Söögi- ehk vääriskastan ei ole hobukastaniga suguluses. Kastani kasutamine ja säilitamine: Kastanite koorimise 3 viisi: 1. Lõika toore kastani koor lahti terava noaga. Eemalda koor koos õhukese pruuni kestaga, mis kastanit katab. 2. Tee iga kastani lamedamasse otsa rist ja rösti kuni need lähevad lõhki (15 min). Eemalda koor koos pruuni kestaga. 3

Muu → Ainetöö
6 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Alkoholi ajalugu ja liigitus.

Konjak on mõnesaja aasta võrra noorem, selle sünnidaatumiks peetakse 16. sajandit, mil kõiki taolisi ühekordse lihtmenetluse teel valmivaid robustse maitsega jooke veel brouillis'deks kutsuti. Ebamaiste jõudude sekkumiseta oleksid Cognaci ümbruse elanikud, kes kannavad uhkusega hüüdnime cagouillard ­ tigu, oma soolakaevanduste, viinapuude ning tigudega võibolla tänini idüllilises rahus ja tundmatuses elanud. Legendi kohaselt sai Chadeville'i maahärra Chevalier de la Croix Marron unenäos juhatust saatanalt eneselt, kes õpetanud, kuidas joogi hing teistkordse destilleerimisega välja meelitada ning pudelisse ajada. Järeleproovimisel osutunud kõik sulatõeks ja nii hakatudki Cognacis brouillisd edaspidi kaks korda destillerima. Fakt on, et esimesena kõigi omataoliste seas kanti just Gourry de Chadeville'i suguvõsale kuuluv Domain de Chadeville aastal 1619 Cognaci piirkonna registrisse.

Keemia → Keemia
72 allalaadimist
thumbnail
44
doc

Brandi ja konjak

Konjak on mõnesaja aasta võrra noorem, selle sünnidaatumiks peetakse 16. sajandit, mil kõiki taolisi ühekordse lihtmenetluse teel valmivaid robustse maitsega jooke veel brouillis'deks kutsuti. Ebamaiste jõudude sekkumiseta oleksid Cognaci ümbruse elanikud, kes kannavad uhkusega hüüdnime cagouillard ­ tigu, oma soolakaevanduste, viinapuude ning tigudega võibolla tänini idüllilises rahus ja tundmatuses elanud. Legendi kohaselt sai Chadeville'i maahärra Chevalier de la Croix Marron unenäos juhatust saatanalt eneselt, kes õpetanud, kuidas joogi hing teistkordse destilleerimisega välja meelitada ning pudelisse ajada. Järeleproovimisel osutunud kõik sulatõeks ja nii hakatudki Cognacis brouillisd edaspidi kaks korda destillerima. Fakt on, et esimesena kõigi omataoliste seas kanti just Gourry de Chadeville'i suguvõsale kuuluv Domain de Chadeville aastal 1619 Cognaci piirkonna registrisse.

Toit → Joogiõpetus
48 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun