Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

George W. Bush (2)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist


George W. Bush

    Tänapäeval end Ameerika Ühendriikide sõjapresidendiks nimetav George Walker Bush tuli ilmale 6. juulil 1946 naftatööstur George H. W. Bushi ja Barbara Bushi (neiuna Pierce , abielu sõlmiti jaanuaris 1945) perekonna esimese lapsena.
    Tal on neli õde ja venda (õde Robin suri kolmeaastaselt). Perekond on tugeva poliitilise traditsiooniga (vanaisa Prescott Bush oli senaator , isa tõusis Kongressi kaudu 1988. aastal USA presidendiks, vend Jeb on mõjuvõimas Florida kuberner ).
    Pärast kooli lõpetamist astus George isa eeskujul Yale`i ülikooli, mille lõpetas ajaloolasena 1968. aastal. Tudengiajal tuntud pummeldaja ning elumehena, suutis noorem Bush siiski edukalt kaasa lüüa ka oma isa valimiskampaanias, kui too kandideeris Texases Senatisse. Oma sõnul oli George Bush aga üsna keskpärane üliõpilane. Et mitte Vietnami sõtta minna, liitus ta 1968. aasta mais piloodina Rahvuskaardi õhuvägedega. Kuueaastasest teenistusest pääses ta pool aastat varem, et minna Harvardisse äri õppima. Lenduriamet ei takistanud Bushi joomast, ja politsei tabas teda korduvalt purjuspäi rooli tagant ning 1976. aastal saatis isegi kohtu alla – tagajärjeks trahv ja kaheks aastaks juhiloata jäämine. 1964.aastal oli George W. Bush koolivõistlustel ergutaja
    Eesti ja USA presidendi ühine hobi on võsaraiumine.
    Pärast Harvardist saadud magistrikraadi tegutses noorem Bush isa eeskujul samuti naftatööstuses, abiellus Laura Welchiga ja ühines tema nõudel metodistide kirikuga . Bushide kaksikud tütred Jenna ja Barbara sündisid 1981. aastal. Vahepeal oli George edutult kandideerinud Kongressi (ta kaotas vastaskandidaadile 6000 häälega), ning jätkas tegutsemist naftatööstuses, ühtlasi kuulsa jutlustaja Billy Grahami mõjul järjest tõsimeelsemaks kristlaseks muutudes. Samal ajal organiseeris ta end raha eest pesapallimeeskonna Texas Rangers partneriks, ajas isa valimiskampaaniat ja jooksis – hiljem selgus, et esimese USA presidendiks saanud inimesena – maratoni. Parim aeg oli 3:44.52. 1995. aastal sai nooremast Bushist Texase president (seadis osariigis sisse Jeesuse päeva) ning 2000. aastal võitis ta ülinapilt presidendivalimised.
    Sõjapresidendiks sai George W. Bush 2001. aastal pärast terrorirünnakut Maailma
    Kaubanduskeskusele, kui ta kuulutas leppimatu sõja terroristidele ja seejärel viis USA algul Afganistani ning seejärel Iraagi sõtta. Kuigi ta valiti presidendiks veel teisekski ametiajaks, on rahva toetus George W. Bushile järjest vähenenud ja on praegu peeaegu olematu, nagu näitab ka vapustav kaotus äsjastel Kongressi valimistel.

      Ameerika president saabus eesti visiidile lennukiga mille nimeks oli Air Force One. Selles lennukis on kaks kööki kus on kolme nädala toidu -ja joogivarud. Presidendi lennuki korpus on “kõvastatud“, tõrjumaks tuumaplahvatuse tekitavaid elektromagnetilisi võnkeid. Lennukil on veel tõrjesüsteem , eesm'rgiga muuta lähenevate raketide kurssi. Selle lennuki ülalpidamiskulud on 693 000 krooni tund ja kütusekulu 0,07 km/l. Eestis sõitis ta ringi General Motors Cadillac DTS´iga millel on 1100 kg soomust, mis suudab vastu seista granaadiheitja rünnakule.

George W-Bush #1
Punktid 10 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 10 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-05-07 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 30 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor meribel11 Õppematerjali autor
Referaat lüdidalt George W. Bushist.

Kommentaarid (2)

dawa profiilipilt
darja grigorjeva: kle, mul ei näita midagi :(

millistes programmides sul on referat tehtud?
14:51 25-11-2009
nobeliisa profiilipilt
Rauno Leppik: sai bushist palju teada
15:26 17-11-2010



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun