Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Tekstitoimetamine praktikum (0)

1 Hindamata
Punktid

Lõik failist

Praktikum
Juhend
  • Salvesta fail nimega.
  • Määratle lehekülje veerised : üleval – 2; all – 2; vasakul – 3; paremal – 1,8.
  • Pane kogu teksti kirjastiiliks Arial suurusega 12pt ja reavaheks 1,5.
  • Enne ja pärast lõiku jäta 6pt vaba ruumi.
  • Kõik tekstid, mis originaaltekstis on sinist värvi, on pealkirjad, millistele pead andma järgmise vormingu: Pealkiri 1, Arial, 14pt, joondus keskele .
  • Kõik pealkirjad algavad uuelt lehelt.
  • Paiguta kõikide lehtede ülaserva keskele tekst “elas kord mutionu kellel polnud kodu” ja alla paremale nurka lehekülje numbrid .
  • Lisa teksti lõppu vabalt valitud lõikepilt ja joonda see keskele.
  • Moodusta teksti ette automaatne sisukord.
  • Salvesta fail.
    Tekst
    Karu käib mesipuude kallal nagu sööklas
    Jõgevamaal Tabivere vallas Pataste külas Saarepera talus käib karu mesipuude kallal nagu sööklas.
    “Paistab, et hakkabki käima siin nagu söögimajas. Mõni aeg tagasi nägin ühel hommikul , kuidas karu on mu mesipuude kallal. Mesilased olid omakorda karu kallal ja eks valu pani karu inisema. Selle hääle järgi ma meevarga leidsingi ning sain ta minema ajada, rääkis Saarepera talu peremees Enno Kingumets Vooremaale.
    Lootsin , et ega ta julge enam tulla ja mõni mesilaspere jääb mul ikka alles, aga võta näpust — selle esmaspäeva ja teisipäeva öösel tegi karu puhta töö,” kurtis mees.
    “Nüüd on ka viimane taru läinud ja pean hakkama poest lurri ostma. Mullu sain sellest tarust 30 kilo mett , tänavune saak on aga null ja pere otsas,” nendib Kingumets.
    “Läheb juba liiale, niimoodi võib karu tuppagi tulla. Mesitaru jääb majauksest kõigest viieteistkümne sammu kaugusele. Paistab, et see
  • Tekstitoimetamine praktikum #1 Tekstitoimetamine praktikum #2
    Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
    Leheküljed ~ 2 lehte Lehekülgede arv dokumendis
    Aeg2015-09-09 Kuupäev, millal dokument üles laeti
    Allalaadimisi 2 laadimist Kokku alla laetud
    Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
    Autor RoolBirgit Õppematerjali autor

    Sarnased õppematerjalid

    thumbnail
    5
    doc

    Arvutiõpetus

    IX klass II grupp Kordamine kontrolltööks Tõmba õigele vastusevariandile (õigetele vastusevariantidele) joon alla (märgista ära ning siis näiteks klahvikombinatsioon Ctrl + U) Näide Õpin järgmisel reedel toimuvaks kontrolltööks a) natuke b) vähe c) piisavalt Valmis ülesanne salvesta nimega Eesnimi_kordamine.doc ning saada see mulle aadressile [email protected]; ekirja teemaks sisesta eesnimi ja tänane kuupäev. 1) Kirja rasvaseks muutmiseks peab klõpsama tööriistanuppu: a) b) c) d) 2) Kursiivkirja (kiri on kaldu) tööriistanuppu: a) b) c) d) 3) Kui on soov kirjavärvi muuta, siis peab klõpsama tööriistanuppu: a) b) c) d) 4) Teksti markeerimiseks (helestamiseks) peab klõpsama tööriistanuppu: a)

    Arvuti õpetus
    thumbnail
    16
    doc

    Vorming

    1. Lehekülje veerised: ülalt ja alt 2 cm, vasakult 3 cm, paremalt 1 cm. 2. Pealkiri: suurtähed, kirja suurus 25, kirja stiil Arial, rasvane kiri, joondamine keskele, vahe enne lõiku 12 p, pärast 15 p. SEE SIIN ON PEALKIRI VORMINDAMISEKS 3. Nummerda leheküljed (number üles paremale), numbri suurus 15 p Ära näita leheküljenumbrit esimesel lehel. 4. Lisa jalusesse tänane kuupäev ja oma nimi(Sul on esileht teistsugune, lisa teisele lehele). 5. Kirja suurus 16, joondamine paremale, katkendjoonega allajoonitud, teksti esiletõstuvärv on roheline. Tehke tekstile esimese rea taane 2,5 cm. Arvutifirmade ühinemine toimub ka teistes maades. Jaapani suurfirmad Hitachi ja Fujitsu ühendavad jõud universaalarvuti uue mudeli väljatöötamiseks ja tootmiseks. USA-s on käigus 80000 arvutit, teisel kohal maailma riikide seas on Saksamaa Liitvabariik 8000 arvutig

    Eesti keel



    Kommentaarid (0)

    Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



    Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun