Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Polügraaf e. valedetektor (1)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Polügraaf
Polügraaf ehk rahvakeeli valedetektor on seade, millega mõõdetakse inimesel mitut füsioloogilist näitajat. Oma olemuselt on seade väga sarnane südametööd kontrolliva EKG-aparaadiga. Peale südame rütmide võetakse üles ka vererõhk, hingamissagedus ja naha elektrijuhtivus. Polügraafi eesmärkideks on välja selgitada, kas inimene valetab või saada küsitletavalt ülestunnistus.
Valedetektor ühendatakse inimese keha külge. Rindkere ülemise osa ümber pannakse elastne rihm, kõhu ümber pannakse teine. Sõrmeotstele kinnitatakse andurid, mis mõõdavad naha elektritakistust. Vererõhu muutuste mõõtmiseks paigaldatakse mansett, mis registreerib ka pulsisagedust. Need erinevad näitajad võimendatakse ja kirjutatakse arvutisse ülesse. Antud näitajad peaksid tuvastama igasuguse ärevuse, mis viitab valetamisele. Mõnikord võib ärevus olla seotud ka lihtsalt ülekuulatava positsiooni sattumise.
Valedetektori küsitlusele eelneb tavaliselt vestlus küsitleja ja küsitletava vahel. See loob nende vahel sideme ja saadakse eelinfot

Polügraaf e-valedetektor #1 Polügraaf e-valedetektor #2 Polügraaf e-valedetektor #3 Polügraaf e-valedetektor #4 Polügraaf e-valedetektor #5
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 5 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-11-22 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 24 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 1 arvamus Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor 8ecca Õppematerjali autor
Referaat polügraafi kohta. Sisaldab valedetektori tööpõhimõtteid, ajalugu, ning ka osaline pildimaterjal. Lõpus on olemas ka kasutatud kirjandus.

Kasutatud allikad


Meedia

Kommentaarid (1)

KevinL16 profiilipilt
Kevin Liivapuu: Põhjalik materjal.
19:55 23-05-2012



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun