Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Olemise võlu ja valu (2)

1 HALB
Punktid

Lõik failist

Olemise võlu ja valu
Kõik inimesed on erinevad ja mõistavad maailma omamoodi. Iga inimene tahab olla tema ise ja jääda iseendaks, aga tänapäeva tohutus infotulvas ning meediakeskses ühiskonnas on väliseid mõjutajad meie ümber nii palju, et „iseendaks jäämisega“ on suuri raskusi. Tegelikult on suuri raskusi juba „iseendaks saamisega “. Ühiskond tervikuna ning see kitsam keskkond kus igapäevaselt viibid, määravad hoiakuid, seavad raamid ja rollid. Selle tulemusel ei teagi keskmine noor inimene täpselt, kes ta on ja langeb talle etteantud lõksu.

Olemise võlu ja valu #1
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 1 leht Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2009-11-18 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 42 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Triin Tammemägi Õppematerjali autor
inimese isiksusest, tänapäeval hakkama saamisest iseendaks jäämisena

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
84
odt

Mõtteterad.

Ning Sealt Alla Hüpata . Mõnikord Tahaks Olla Lind , Et Lennata Ära Kaugele Kugustesse . Mõnikord Tahaks Oma Majast Mööda Kõndida , Et Mitte Teistele Jalgu Jääda . Mõnikord On Tunne , Et Keegi Ei Vaja Mind . # Tahad mu südant ? võta , sest mina andsin endast parima et olla täiuslik . # paljud käivad mu südamest läbi , aga on üks . kes sinna oma jäljed jätab . # Mõtlesin , et telliks takso ja laseksin viia kaugele ära oma südame , kus ei tunneks enam seda valu . # deem, ma tahaks sulle karjuda " kao ära, ma vihkan sind!" aga ometi ma naeratan ja kingin sulle musi, ma tean, et sa oled mind petnud ja olen valmis minema kaugele, et teada saada kui kaugele lähed sina. # Lase end õhku , õhus on armastust . # What's Minnie without Mickey , what's Tigger without Pooh , what's Spongebob without Patrick , what's me without you ? # Tüdrukud ei kaota kunagi , kaotajateks on poisid, kes jäevad ilma imelistest tüdrukutest.

Kirjandus
thumbnail
60
docx

Mõtteterad

HIRM: Hirm on meie kõige suurem vaenlane! Minu suurim hirm on see, et võin su kaotada. Hirmust püksipissimine pole veel midagi, hullem veel oleks, kui ei pissiks. Vabandust, aga ma olen nii hirmunud, et pillasin su südame maha. Hirm on see, kui sa ei suuda teha midagi mida sa tahad. Elama hakkame me alles siis kui ületame oma hirmud. Sa kardad? Tere tulemast minu maailma. Hirm pimeduse ees ei muuda seda, et ma õhtuti väljas käin. Hirm valu ees ei muuda seda, et ma seda kunagi tundma ei peaks. Ma kardan jälle haiget saada, sa oled lubanud et ma ei saa, kuid ma pean seda tihti kuulma ja tundma. IGATSUS: Kõige hullem viis kedagi igatseda on olla tema kõrval ja teada, et sa ei saa teda kunagi. Selle asemel, et igatseda vanu aegu, tuleks võtta kõik praegusdest aegadest, sest ka need muutuvad ajapikku vanadeks aegadeks ja siis on meil mida mäletada.

Kirjandus
thumbnail
31
doc

aforismid

kuule mu häält sulle vastamas, kui valid mu numbri ... Kui vaatad mu pilti ja see on tuhmunud ja silmad, mis seal vastu vaatavad, on kauged ja võõrad. Kui hüüad mu nime ja sellele ei reageeri keegi... Kui püüad meenutada möödunud tutvust, inimest kellele sa olid Nii tähtis, nii vajalik, niii kallis. Kui tunned hinges igatsust ja tühjust ise nüüd, siis tea, et mind siin enam pole. Olen läinud siit kaugele ära, kuhugi, kus pole enam seda valu, pole igatsust, sest sina ei tule sinna niipea järele, kuhugi, kus on palju minusuguseid, kes taga nutavad sinusuguseid... Olen läinud, olen läinud lihtsalt ära! · Ära enam kunagi ütle mulle seda, mida sa tegelikult päriselt ei mõtle! · You will never know how much I miss you. You wont see it in my face. You will never know that I could never find another to take your place. Because I will be smiling when I see you. No, my tears will never show.

Eesti keel
thumbnail
21
doc

Kokkuvõte R.S Sharma raamatust

Kõik ebaõnnestumised nii äris kui isiklikus elus võib taandada juhtimisele. (48) Ka mõttes on võimalik end mingil alal tugevaks ja vilunuks teha (minu sõnastus). Hoia kujutlusvõime virgena! Vahetult enne suurt võitu kogetakse sageli mõnd raskust. Lahendus on siis säilitada keskendatus ja usk enesesse. (51). Vaimusilmas on kõike enne võimalik selgeks õppida ja ette mängida. Nt golfis saada läbi vaimutöö tulemusena profiks ilma et seda oled tegelikult praktikas harjutanud. Golf on vaimne mäng (52, minu sõnastus). Suured juhid näevad vaimusilmas selgelt ette oma liikumissuunda tulevikus. (Visioon!) Nad teavad üksikasjalikult, mis liiki edu poole nemad ja nende töötajad püüdlevad. Iga samm, mille nad teevad, peab neid viima lähemale nende elavalt kujutletud tulevikule. Visioon on see, mis innustab püüdlema tähtede poole.(52). Igal suurel juhil on julgeid unistusi. Kui oma visiooni järgid, leiab edu sind ise üles. Kokkuvõttes ei saa sa tegelikult edu poole p

Ühiskond
thumbnail
223
docx

Aforismid

. maisuudaks, sest sa võtsid endaga kaasa tükikese minu südamest . Kui sa ei suuda mu vigadega toime tulla, siis ei vääri sa ka mu häid külgi. Mul jookseb niigi 100 poissi järgi , kui ma peaks valima Siis oleksid sina Kõigesitem mudel ! :) Kui sa hommikul peeglisse vaatad sis tee seda hoolikalt , kuna sealt vaatab vastu poiss keda ma armastan ! You're my everything, that i could ever dream of. Sa ütlesid et mõistad mind alati, kuid hetkel kui mu jätsid, ei mõistnud sa mu valu ega seda, et ma ei suuda ilma sinuta elada. Please give me one more chance . I was a bitch in the past ! Sometimes i wanna go to sleep and never wake up ! No Matter What I Do , I Always Forget To Forget You . My teddybear is just like you, but the only diffrent is .. that he always miss me .. And I feel I can fly when I stand next to you . Let a little sunshine in your heart ! . Alati ,kui ma nutan, ei tähenda et mul on valus, võib-olla mul on hirm, et võin su kaotada.

Kirjandus
thumbnail
117
doc

Aforismid

86. Elu on nagu golfipallsee saab pidevalt lööke ja lõpetab augus. 87. Kõik, mis ei tapa teeb väga tugevaks 88. Elu on hea õpetaja, kuid kahjuks ta tapab kõik oma õpilased 89. Elus on nagu väikese lapse särklihtne ja sitane 90. Elu on veider naliüks lausutud sõna altari ees ja juba oledki abielus, üks unes kogemata pillatud lause ja juba oledki lahutatud 91. When life gives you a thousand reasons to cry, show life that you have a million reasons to smile 92. Rõõm ja valu on elu maitseaineteks 93. Söö selleks, et elada, mitte ära ela selleks, et süüa 94. Elu on nagu kabe, et seda võita peab tegema õigeid käike, kuid lõppudelõpuks on see ikkagi üks mäng 95. Iga mängija peab võtma vastu kaardid, mida elu talle jagab. Kuid kui need on tal kord käes, peab tema üksi otsustama, kuidas need välja käia, et mäng võita ­ see mäng on elu 96. Broken heart, broken by life. 97

Kirjandus
thumbnail
11
doc

Aforismid (eesti keeles)

159. Vigu oleks lihtne parandada, kui inimesed neid ei armastaks. 160. Maohaavad ei tule sellest, mida sööme, vaid sellest, mis meid sööb. 161. Varasemad ebaõnnestumised on tulevaste õnnestumiste teerajajad. 162. Kord tuleb tuul, mured minema viib, tänast päeva olnud iial poleks kui siis. 163. Kõver puu ei jäta sirget varju! 164. Järelemõtlemine aitab meid, põhjuste teadasaamine toob selgust. 165. Kes askeldab meega, see lakub sõrmi! 166. Ei ole veel kõige suurem valu, mis toob pisaraid, ei ole veel kõige raskem kurbus, mida võib panna sõnadesse. 167. Õnn on kui tänavapoiss, kes naeratab korra ja kaob... 168. Inimese väärtust ei hinnata välimusest, vaid tema hingest ja selle sügavusest. 169. Truudus pole armastuse vaid iseloomu tugevuse tunnus. 170. Tööga ei tohi oodata, küll aga eduga. 171. Kõrkus käib võimetuse eel, uhkus sammub aga tegude järel. 4 172

Kirjandus
thumbnail
54
doc

Tsitaadid

* Elu on peolaud. Ära ometi nälgi selle ääres *Iga inimese uksele koputab õnn vähemalt 1 korra,kuid vähesed oskavad ukse õigel ajal avada. * Vaata peeglisse, sealt saad kõige kiiremini teada kuidas sinusse suhtutakse. *Selline on elu:kord nutad,kord naerad,kuni surm annab käsu"VAIT" *Õnne juurde kuulub paratamatult valu,nagu valguse juurde vari... *Sõnad on antud inimestele tema mõtete varjamiseks... *Egoismi tipp-teha testament iseenda nimele. *Ulatad uppujale õlekõrrekese-tema nõuab sinult veel kokteili kah. *Tähtis pole võit vaid osavõtt-niipalju siis kaklemisest. *Taban end peegli ees nägusid tegemas...huvitav kes alustas esimesena? *Kes tahab puudusteta sõpra, see jääb sõpradeta...(Bias)

Kirjandus




Kommentaarid (2)

georgalemaa profiilipilt
Georg Alemaa: suht hea kirjand :D
23:25 08-11-2012
muri profiilipilt
muri: hea küll
16:43 07-03-2010



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun