Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"sojakiud" - 2 õppematerjali

sojakiud on pehme, hästi drapeeruv, hea värvikindluse ja soojapidavusega ning hügroskoopne [1].
thumbnail
10
doc

Tehis ja sünteeskiud uurimustöö

koristusküps) Tootmine sarnaneb kõige enam lyocelli tootmist Pehme ja siidine Hingav, hügroskoopne, hästi värvitav Antimikroobsus pole tõestatud VALKKIUD LOOMSED Piimavalk kaseiin TAIMSED Sojavalk Maisivalk Maapähklivalk tooraineks kasutatakse õli pressimisjäätmeid. Tema tootmine oli kallis, mistõttu see lõpetati varakult. 6 SOJAKIUD Toodetakse sojaoa jäätmetest. Pehme, hästi drapeeruv, hea värvikindlus, hügroskoopne, soojapidav Kutsutakse ka "taimseks kasmiiriks" Kasutatakse segus kallimate kiududega või nende asemel. PILDID Viskoos: Lyocell ja selle valmistamine: 7 Vaskammoniaakkiud: Atsetaat: Bamboo Rayon: 8 9

Keemia → Keemia
41 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Valktehiskiud

rõivaid.Kampsuneid ,retuuse,särke ,tuunikaid jne. Kaseiinkiududest valmistatud riided ei ole nii populaarsed,kuna omadustelt jääb sojakiule alla,aga sellegipoolest kasutatakse enim haiglates ja hotellides ,kus puhtus ja hügeen on määravad. 3.OMADUSED Valktehiskiud võivad olla nii loomsed kui taimsed. Loomsete hulka kuulub piimavalk ehk kaseiin ja taimsete valkkiudude hulka kuuluvad sojavalk, maisivalk ja maapähklivalk. Sojakiud on pehme, hästi drapeeruv, hea värvikindluse ja soojapidavusega ning hügroskoopne [1]. Teatavasti omavad valkkiudained nagu loomkiudainedki (villad, karvad) häid soojus-isolatsiooni omadusi ja on villa värvidega hästi värvitavad, villaga segatult on nad tekstiiltehniliselt kui ka värvimis-viimistlustehniliselt hästi töödeldavad. Tehislikud valk-kiudained on ka üksikult võttes oma suurepärase pehme haarde ja soojuspidavuse poolest kõrgelt hinnatud. Valk-kiudained

Materjaliteadus → Materjaliõpetus
40 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun