Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"põhitoidud" - 2 õppematerjali

thumbnail
30
doc

EESTI PULMA TRADITSIOONID

eestlastele väga ja võeti kiiresti omaks. Pulmalaud oli võimalikult rikkalik ja uhke, ometi kõik puha kodustest saadustest valmistatud. Söögitegemist kutsuti juhtima väljaõppinud kokk, abiks targemad ja osavamad naised. Juba enne noorpaari ja pulmaliste saabumist oli külmlaud kaetud. Sinna kuulusid peen ja jäme sült, maksavorst, lihapirukad, lisaks erinevad salatid ja 1930-ndtel aastatel ilmus moetoiduna rosolje. Põhitoidud olid valdavalt traditsioonilised: ahjust tulnud seapraad ja vasikaliha, pruunistatud kartulid ja hapukapsas.1930-ndate aastate uuendus, eriti linnas, olid viinervorstikesed. Sinna juurde pakuti salateid, millest lemmikud olid kõrvitsasalat, samuti peedi ­ja pohlasalat. Magustoiduks olid tavaliselt kissellid ja kompotid, samuti koogid või mulgikorbid ning õunakompott vahukoorega. Tordid tehti ka tavaliselt ise-neid pakuti kõige lõpuks ja järgmise päeva hommikuks

Ühiskond → Perekonnaõpetus
121 allalaadimist
thumbnail
192
pdf

NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT

EESTI NOORSOOTÖÖ KESKUS HARIDUS- JA TEADUSMINISTEERIUM NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT Tallinn 2005 Koostanud: Elo Talvoja Viire Põder Helen Veebel Argo Bachfeldt Anne Luik Kadri Kurve Kujundaja: Tiina Niin Keeletoimetaja: Anne Karu Tehniline toimetaja: Reet Kukk ISBN 9985-72-158-6 (trükis) ISBN 9985-72-159-4 (PDF) SISUKORD Noorsootöö seadus 5 Noortelaagri tegevusloa väljastamise kord 10 Noortelaagri ning projektlaagri juhataja ja kasvataja kvalifikatsiooninõuded 12 Noortelaagri registri asutamine ja noortelaagri registri pidamise põhimääruse kinnitamine 15 Noortelaagri registri pidamise põhimäär...

Muu → Amet
36 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun