Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

lapsest lähtuv õpikäsitus

K&V >> Pedagoogika | Akadeemiline | 0 punkti | 1419 vaatamist |
Mis on lapsest lähtuv õpikäsitus?
Vastuse lisamiseks pead sisse logima










Tead vastust? Vasta küsimusele
Vastuseid: 6 | Hääli: 0
Lapsest lähtuv õpikäsitlus on õppetöö planeerimisel laste huvidest lähtumine. Õppetöö planeerimisel kaardistada laste huvid, olemasolevad teadmised ning sellest lähtuvalt teha ettevalmistusi. Lapsest lähtudes anda lapsele valikuvõimalusi ja võimalusi ise otsustada. Nii arenevad lapse probleemilahendusoskused, loomingulisus, algatusvõime, koostööoskused ning oskus võtta initsiatiivi.
Lapsest lähtuv õpikäsitus on see, kui võetakse lapsele lähima arengutsoon ning arendatakse teda kõikidest külgedest. Lähtutakse lapsest, millisel arengutasemel ta on ning arendatakse vastavalt sellele.
Lapsest lähtuv õpikäsitlus lähtub laste huvidest, tugevustest ja nõrkustest. Selles õpikäsitluses pannakse rohkem rõhku lapse heaolule.
Lapsest lähtuv õpikäsitlus tähendab, et laps on aktiivne osapool, tema saab planeerida ja valida meetodid kuidas ülesannet lahendada ja õpetaja on toetajaning juhendaja rollis.



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun